11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă titluri naționale pentru spadasinii de la CS Universitatea

Două titluri naționale pentru spadasinii de la CS Universitatea

La echipe, CS Universitatea Craiova a obţinut medalie de aur, iar LPS – bronz

Ieri s-a încheiat o nouă ediție a Campionatului Național de spadă, categoria tineret (U23), competiție care s-a desfășurat în sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova. Ultima probă a fost cea de spadă feminin echipe, iar CS Universitatea Craiova, echipă pentru care au evoluat Claudia Năboiu, Cezara Bolboceanu, Cristina Matache și Sabina Ecobici, a luptat în finală cu CSA Steaua 1 București. Aurul a fost câștigat de echipa bucureșteană, care s-a impus cu scorul de 45-34. Medalia de bronz a revenit celor de la CS UNEFS București, care au învins în finala mică pe CSA Steaua 2 București (scor 45-37). Au participat opt echipe, iar cele patru formații de la LPS „Petrache Trișcu“ prezente în competiție s-au clasat pe locurile 5-8.
La individual fete, cea mai bună clasare a unei sportive din Craiova a avut-o Cezara Bolboceanu (CS Universitatea) – locul cinci, urmată de Claudia Durău (LPS „Petrache Trișcu”) – locul 6 și Claudia Năboiu (CS Universitatea) – locul 7. La competiție au luat startul 47 de concurente. Spadasinele craiovene sunt pregătite de Dorian Pârvan, Mădălina Mincu și Ștefan Puiu. „Fetele de la CS Universitatea au luat medalie, la echipe, dar cele de la „Trișcu” sunt mai micuțe ca adversarele și era greu să urce pe podium“, a spus Dorian Pârvan ieri.

Podeanu: rezultatele sunt conform aşteptărilor

Dacă la feminin au cucerit o singură medalie, craiovenii s-au descurcat mult mai bine în întrecerea masculină. La individual, Mihail Oprea, de la CS Universitatea Craiova, și-a trecut în cont titlul de campion național, iar medalii de bronz au cucerit Mario Persu (CS Universitatea) și Claudiu Vasilescu (LPS „Petrache Trișcu“). În primii opt s-a mai clasat Mihai Bigea (LPS) – locul 6. În concurs s-au înscris 52 de spadasini.
La echipe, Craiova a obținut două medalii. Echipa CS Universitatea, alcătuită din sportivii Mario Persu, Ovidiu Pârvuleasa, Mihail Oprea, George Drobot, a cucerit medalia de aur, după ce a trecut în finala mare de CS Satu Mare, cu scorul de 45-31, iar LPS „Petrache Trișcu“ 1 (Mihai Bigea, Ștefan Bivolaru, Liviu Pascu, Claudiu Vasilescu) a obținut medalia de bronz, după ce a învins în finala mică echipa CS Dinamo, scor 45-38. La start au fost prezente zece echipe. „Avem băieți care sunt componenți ai loturilor naționale și era normal să câștige medalii, mai ales că eram și gazde. Rezultatele au fost conform așteptărilor“, a spus antrenorul Radu Podeanu, cel care împreună cu Daniel Matache se ocupă de pregătirea băieților.

Pleacă la europene

Acum, o parte dintre spadasinii din Bănie vor participa la Campionatul European pentru cadeți și juniori, care vor începe zilele următoare de la Soci (Rusia). Este vorba de Claudia Durău și Sebastian Popescu, care vor concura la cadeți, Mihail Oprea și Mihai Bigea, care vor participa la juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS