14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTeodora Popescu: „Îi mulțumesc antrenorului că mi-a dat ocazia să joc“

Teodora Popescu: „Îi mulțumesc antrenorului că mi-a dat ocazia să joc“

Tânăra jucătoare Teodora Popescu (la minge) a marcat patru goluri în partida cu U Cluj (FOTO: Claudiu Tudor)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obținut duminică o victorie lejeră, cu scorul 32-18, acasă, cu U Cluj. Pentru că scorul i-a permis, antrenorul Bogdan Burcea a trimis pe final de meci în teren toate jucătoarele de pe bancă. Au prins mult mai multe minute ca în partidele anterioare tinerele Teodora Popescu, Alexandra Colac și Lorena Stoican, jucătoare de 19 ani.
Teodora Popescu a avut o evoluție foarte bună, reușind să marcheze patru goluri în poarta apărată de experimentata Ionica Munteanu. Și Alexandra Colac și-a trecut numele pe lista marcatoarelor, reușind un gol.
La finalul partidei, cu zâmbetul pe buze, Teodora Popescu s-a arătat bucuroasă pentru evoluția sa.

Ne bucurăm mult că am reușit să obținem cele trei puncte. Eu vreau să îi mulțumesc antrenorului că mi-a dat ocazia să joc și să marchez câteva goluri. A fost o zi bună pentru mine, am avut și puțin noroc. Acum ne gândim la partida cu Lada Togliatti, pentru că este o echipă puternică. Sper ca la meciul de sâmbătă cu rusoaicele să vină lume multă la sală, să ne susțină și să facă atmosferă ca la partida cu Brest, din grupe“, a spus Teodora Popescu, pivot sosit în vara trecută, la fel ca și Lorena Stoican, de la CSM București.

Burcea: Important e că avem toate sportivele sănătoase

SCM a încheiat săptămâna trecută cu două victorii obținute în fața unor echipe din partea inferioară a clasamentului. Jucătoarele craiovene nu s-au relaxat în aceste partide, așa cum se temeau unii, și după cele șase puncte acumulate rămân pe locul doi, la trei puncte în fața celor de la HCM Vâlcea.

Am fost și în urmă cu ceva ani în postura de a ne lupta pentru fiecare punct, pentru a nu retrograda. Le-am spus fetelor și înainte de meciul cu Slatina și înainte de cel cu Clujul că nici o echipă nu se predă când joacă cu noi. Toate vor să joace în Liga Națională. În ceea ce privește jocul cu Cluj, important pentru mine este că am reușit să câștigăm trei puncte importante în economia campionatului. Sunt fericit că a fost un meci facil, cu excepția primelor 12-15 minute, și am ieșit cu toate sportivele sănătoase la final. Îmi felicit fetele, de acum ne concentrăm pe jocurile care urmează“, a concluzionat antrenorul Bogdan Burcea la finalul meciului de duminică.

Meciul cu Zalău, amânat

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, meciul dintre HC Zalău și SCM Craiova, care ar fi trebuit să se dispute mâine, a fost amânat pentru o dată care va fi stabilită ulterior. Informația a fost postată ieri pe site-ul Federației Române de Handbal, care a menționat că pe lângă meciul de la Zalău alte două partide din cadrul etapei a 18-a au fost amânate. Este vorba de jocurile HCM Slobozia – CS Măgura Cisnădie și CSU Danubius Galați – CS Rapid București.
Astfel, profitând de amânarea jocului de mâine, Craiova și Zalău vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a pregăti confruntările din sferturile de finală ale Cupei EHF. SCM Craiova va juca sâmbătă acasă, de la ora 17.00, meciul tur cu rusoaicele de la Lada Togliatti, în timp ce HC Zalău va înfrunta, tot acasă, formația turcă Kastamonu Belediyesi GSK. Suporterii craioveni pot achiziționa bilete pentru partida cu Lada Togliatti începând de astăzi, după ora 10.00, de la casa de bilete a Sălii Polivalentă. Un bilet costă cinci lei.
Rezultate din etapa a 17-a a Ligii Florilor: Rapid Bucureşti – CSM Bucureşti 27-30, CSM Roman – AHCM Slobozia 23-18, HCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila 31-21, Măgura Cisnădie – Danubius Galaţi 20-15, CSM Bistriţa – CSM Slatina 23-19, SCM Craiova – U Cluj 32-18.
Clasament: 1. CSM București 54 puncte (18 meciuri), 2. SCM Craiova 39, 3. HCM Vâlcea 36, 4. Măgura Cisnădie 34, 5. CSM Bistrița 29, 6. HC Zalău 28, 7. CSM Roman 24, 8. Corona Brașov 24 (18 meciuri), 9. Dunărea Brăila 23, 10. U Cluj 14, 11. AHCM Slobozia 13, 12. CSU Danubius Galați 12, 13. Rapid București 12, 14. CSM Slatina 11.
Etapa viitoare (mâine): Dunărea Brăila – CSM Roman, U Cluj – CSM Bistrița, CSM Slatina – HCM Vâlcea. S-a jucat: CSM București – Corona Brașov 37-21. Partidele Danubius Galați – Rapid București, HC Zalău – SCM Craiova și AHCM Slobozia – Măgura Cisnădie au fost amânate, din cauza vremii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS