24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii și-au amintit să câștige

Pandurii și-au amintit să câștige

Gorjenii (în negru) au început returul cu dreptul (Foto: panduriics.ro)

Pandurii Tg. Jiu – Metaloglobus 1-0
Stadion „Minerul“ (Motru), spectatori: 200.
A marcat: Bogdan Dărăricu ‘25.
Pandurii: Stanca – Băjan, Turda, Celea, Al. Vasilescu – Raiciu, Brînzan, Şut – B. Lemac (‘83, D. Pîrvulescu), Dănăricu (‘60, Cr. Munteanu), C. Ionică (‘88, Tudoran). Antrenor: Adrian Bogoi.
Metaloglobus: R. Geantă – Agache, Mitroi, Caramalău, Sava (‘80, Asanache) – Ispir, Şt. Stângă, Şt. Niculae, Ghenovici (‘46, I. Roşu), Dincă (‘55, Bilciurescu) – Voican. Antrenor: Alin Chiţa.
Cartonașe galbene: Șut ‘25, Raiciu ‘90.
Au arbitrat: Dorin Petru Voina – Marian Truţă, Alexandru Mihăilă.

Formația olteană Pandurii Târgu Jiu a reușit să-și amintească sâmbătă sentimentul victoriei, după ce ultima dată o realizase pe 9 septembrie 2017, în etapa a 7-a a acestui sezon competițional, când s-a impus cu 2-0, în deplasare, în fața lui CS Balotești. În 11 meciuri acasă, gruparea gorjeană are o victorie, cinci remize şi cinci înfrângeri. Trupa antrenată din această iarnă de Adrian Bogoi s-a impus sâmbătă, scor 1-0, pentru prima dată pe stadionul „Minerul“ din Motru, în fața echipei Metaloglobus București, într-o partidă din cadrul etapei a 22-a, prima din returul Ligii a II-a. Cel care a decis destinația punctelor a fost Bogdan Dănăricu, acesta finalizând cu un șut de la 12 metri o acțiune inițiată de Cosmin Ionică pe partea stângă (‘25).
În urma acestui succes, echipa Pandurii a „fugit“ de pe locul 19 (penultimul), pe 17, având 21 de puncte. În etapa viitoare, gorjenii vor evolua pe terenul formației Academica Clinceni, meciul fiind programat sâmbătă, 3 martie, de la ora 11.00.

Bogoi: Sper ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine

La finalul întâlnirii, antrenorul pandurilor, Adrian Bogoi, a admis că victoria l-a uns pe suflet.
„Am avut un meci dificil, dar ne-am organizat foarte bine în apărare, fiindcă ştiam că adversarii sunt puternici pe zona centrală. În general sunt mulţumit de toţi jucătorii, de efortul pe care l-au depus. În mare parte şi-au respectat sarcinile de joc“, a declarat Bogoi, citat de liga2.ro.
Strategul gorjenilor a punctat că echipa sa este bine pregătită și așteaptă rezultate bune la fiecare meci.

Aşteptam cu interes acest meci. Ne-am pregătit bine în pauza de iarnă şi suntem bucuroşi că am obţinut cele trei puncte. Sper ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine, chiar dacă echipa nu este încă sudată. Jucătorii nou sosiţi nu au venit la începutul pregătirii, dar încercăm să-i integrăm încet-încet în echipă şi să-i aducem la un stadiu maxim. Sper ca meci de meci să venim cu puncte. Avem o echipă foarte tânără, cu o medie de vârstă de doar 21,5 ani“, a mai spus Bogoi.

De partea cealaltă, tehnicianul echipei Metaloglobus, Alin Chița, a pierdut meciul său de debut pe banca bucureștenilor și nu s-a împăcat cu rezultatul final:

Consider că echipa mea nu prea s-a adaptat la condiţiile climatice. Am încercat să construim, să facem un presing avansat, dar starea terenului ne-a dezavantajat. În plus, am intrat în jocul adversarului. Dacă eram mai atenţi în repriza secundă, când ne-am creat mai multe situaţii de gol, puteam să obţinem cel puţin un egal. Din punctul meu de vedere, rezultatul nu e echitabil”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS