8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn punct cu bănat în jocul cu Timișoara

Un punct cu bănat în jocul cu Timișoara

Alex Mitriţă (la minge) şi colegii săi au pierdut primele puncte pe noul stadion (Foto: Alexandru Vîrtosu)

„U“ Craiova – Poli Timișoara 1-1
Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 10.000.

Au marcat: Dimitrov ’57 / Enescu ’50.
Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic (’46, Tiago), Briceag – Dimitrov, Bic, Zlatinski, Bancu – Gustavo (’65, Burlacu), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Timișoara: Straton – Străuț, Melinte, Artean, Oliva – Ciucur, Vașvari, Enescu, Velcotă (’46, Harut) – Drăghici (’62, Croitoru), Popovici (’90, Șeroni). Antrenor: Leo Grozavu.
Cartonașe galbene: Dimitrov ’16, Bancu ’41, Băluță ’90+4 / Artean ’43, Oliva ’84, Străuț ’90.
Au arbitrat: George Rădulescu – Iulian George Radu, Iulius Radu Timar; Denis Haidiner.

 

Universitatea Craiova n-a învins și n-a convins vineri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, deși nu a avut în față o echipă de „calibru“. Trupa lui Devis Mangia a remizat, scor 1-1, cu ACS Poli Timișoara, și a lăsat impresia că nu mai are „motoarele turate“ la maximum, așa cum încheia anul 2017. Asta îi îngrijorează pe suporterii din Bănie, pentru că de acum înainte vin adevăratele bătălii, din Cupă și din play-off, iar reprezentațiile viitoare trebuie să fie la superlativ dacă se doresc trofee cu adevărat.
Revenind la jocul cu bănățenii, oaspeții au deschis scorul prin Enescu, cu un șut superb din afara careului mare, mingea a lovit bara din stânga și apoi mingea a poposit în poarta lui Mitrovic, căruia nu i se poate imputa nimic (’50, 0-1). În afara acestui gol, jucătorii Timișoarei s-au remarcat doar prin trageri de timp și exagerări ale jucătorilor faultați.
Replica alb-albaștrilor a venit tot cu un supergol, de data aceasta marcând Radoslav Dimitrov, care l-a învins pe bravul Straton cu o „torpilă“ de la 20 de metri, mingea ducându-se sub transversală (’57, 1-1).
În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova încheie campionatul regulat pe locul trei, cu 51 de puncte. Următorul meci al alb-albaștrilor are loc joi, 1 martie, de la ora 20.30, tot pe stadionul „Ion Oblemenco“, împotriva lui Dinamo, în sferturile Cupei României.

 

Leo Grozavu: Băieţii merită felicitaţi!

 

La finalul întâlnirii, antrenorul echipei Poli Timișoara, Leo Grozavu, a fost foarte mulțumit cu punctul obținut în Bănie, considerând că ajută la moralul elevilor săi în perspectiva bătăliilor din play-out.

Băieţii merită felicitaţi pentru efortul depus. A fost un joc în care am risipit multă energie. Nu au tras atât de mult de timp. E un punct care ne dă speranţe pentru viitor, pentru play-out. Am avut şi şansă, dar dacă nu ai şansă la fotbal e greu. Sunt primele puncte pierdute de Craiova pe acest stadion, toate celelalte echipe care au venit au plecat învinse de aici, și îmi felicit jucătorii. Au fost două goluri foarte frumoase și un meci antrenant. Cred că am arătat-o şi în trecut: echipele mele joacă, se bat. La un moment dat va veni şi rodul acestei munci. În privinţa reuşitelor, ne bucurăm că mai vedem asemenea goluri pe stadioanele din România“, a declarat strategul bănățenilor.

Leo Grozavu a fost impresionat de stadionul „Ion Oblemenco“, de atmosfera creată de fanii din Bănie, și crede că Universitatea Craiova are șanse bune să încheie sezonul pe primul loc:

E o atmosferă de campionat adevărat, am văzut o emulaţie fantastică la Craiova. Cu siguranţă că se vor lupta la titlu: au echipă bună şi un public minunat. Ăsta e fotbalul adevărat, nu atunci când joci cu 500 de spectatori în tribună“.

 

Mangia s-a plâns de starea gazonului

 

La rândul său, tehnicianul formației Universitatea Craiova, Devis Mangia, a criticat adversarii pentru tragerile de timp și a punctat că nu are nimic de reproșat fotbaliștilor săi. Italianul a explicat de ce nu a apelat și la a treia schimbare pe final, chiar dacă l-a avut la dispoziție și pe atacantul Dominik Glavina.

Îi felicit pe jucătorii mei, chiar dacă unii vor spune că nu e un rezultat bun. Ştiam că trebuia să vină şi acest moment, să nu câştigăm pe noul stadion. Am jucat bine, am avut o superioritate clară în teren, multe şanse de a marca… Eu cred că e un rezultat bun, dacă privim în ansamblu sezonul regulat. Singurul lucru care nu mi-a plăcut e că am jucat prea puţin. Cred că au fost 40-42 de minute efective, adversarii au tras mult de timp. A fost o partidă strânsă, închisă. Noi am construit mult, aveam soluţia să scot un mijlocaş şi să bag un fotbalist de atac, dar atunci ar fi fost un dezechilibru și nu am dorit să risc și să pierd meciul. Totuși, să încheiem sezonul regulat cu 51 de puncte este o realizare importantă. Acum trebuie să ne gândim la play-off“, a explicat Devis Mangia.

Antrenorul italian s-a arătat total nemulţumit de starea gazonului, considerând că i-a împiedicat pe Băluță și ai lui în faza de construcție:

Nu ştiu cine s-a ocupat de acest teren, dar a fost unul mizerabil. Au trecut patru luni şi arată în continuare rău. E foarte greu să evoluezi aşa. Azi (vineri – n.r.) a fost cel mai prost gazon pe care l-am întâlnit de la startul sezonului. Este foarte greu de jucat pe un astfel de teren“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS