17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii intră în play-off de pe locul șase, dar vor mai sus

Craiovenii intră în play-off de pe locul șase, dar vor mai sus

Milic (la minge) şi colegii săi au învins pentru a treia oară în acest sezon formaţia CSM Bucureşti (Foto: Lucian Anghel)

La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat sezonul regulat din Divizia A1 de volei masculin. Jucătorii de la SCM-U Craiova au câștigat ultimul meci din prima parte a campionatului, impunându-se sâmbătă, cu scorul de 3-0 (25-22, 25-20, 25-22), în confruntarea de pe teren propriu cu CSM București.
În ciuda victoriei, alb-albaștrii au rămas tot pe locul ocupat înaintea etapei a 22-a, adică șase, cu 39 de puncte. În cele 22 de etape disputate, SCM-U Craiova a înregistrat 13 victorii și 9 înfrângeri.
În continuare, ocupantele locurilor 1-6 vor mai juca un minicampionat de zece etape, tur-retur, pentru a decide campioana României și echipele calificate în Cupele Europene. La rândul lor, ocupantele locurilor 7-12 vor disputa și ele un minicampionat de zece etape, tur-retur, pentru a stabili cele două echipe retrogradate în Divizia A2. Cele 12 formații își vor păstra punctajul acumulat în sezonul regulat.

„Nu sunt obișnuit cu acest loc“

Atât suporterii craioveni, cât și antrenorii echipei SCM-U s-au obișnuit în ultimii ani ca Bogdan Ene și colegii săi să abordeze play-off-ul de pe podium și să lupte cu șanse mari la medalie. Acum, vicecampionii încearcă o clasare care să îi ducă, din nou, în cupele europene. „Eu am sperat întotdeauna la mai sus. Nu sunt obișnuit cu acest loc, dar am avut probleme de-a lungul campionatului, de omogenizare și stabilirea unor relații între trăgător și ridicător. Acum, suntem într-o goană după puncte. Cu cât adunăm mai multe puncte, cu atât avem șanse mai mari la un loc bun. Este adevărat că suntem trei echipe de valori apropiate, zic eu, noi, CSM București și Zalău. Lupta se va da la meciurile directe, iar dacă mai câștigăm cu primele trei echipe din clasament ar fi ceva extraordinar, un pas înainte pentru ocuparea unui loc mai bun“, a mai spus antrenorul Dan Pascu.

Laurențiu Lică, în Polivalentă

Înainte de partida cu CSM București, tehnicianul formației oltene spunea că are nevoie de un lider în echipă, care să ia pe cont propriu o acțiune și să puncteze în momente-cheie ale partidei. Un fel de Laurențiu Lică, jucător emblematic al oltenilor, care în vară a plecat la Tricolorul Ploiești. La meciul de sâmbătă din Polivalentă a fost prezent și Laurențiu Lică, doar ca spectator. Suporterii nu l-au uitat, l-au abordat și i-au cerut să revină la echipă. „Ne bucură prezența lui în sală, ne-aduce aminte de momente frumoase petrecute împreună. Acum, fiecare e cu treaba lui“, s-a limitat să spună antrenorul Dan Pascu.
În ceea ce-l privește pe jucătorul Răzvan Olteanu, care revine după o accidentare, acesta nu a evoluat în partida de sâmbătă, dar ar putea reintra în echipă în primul joc din play-off, pe 3 martie, atunci când Craiova va juca pe terenul liderului Steaua București. „Olteanu a început să facă pregătire. Este la 70 la sută, cred că săptămâna viitoare va fi 100 la sută. Vedeți, a pierdut trei meciuri, l-am simțit și la antrenamente că nu este într-un ritm de competiție, dar în mod sigur va reveni pentru că are calități și potențial“, a încheiat sâmbătă Pascu.

Divizia A1

Clasamentul play-off-ului. 1. Steaua București 59 puncte, 2. Tricolorul Ploiești 55. 3. Arcada Galați 52. 4. ACSVM Zalău 43, 5. CSM București 41, 6. SCM-U Craiova 39.
Clasamentul play-out-ului: 1. Dinamo București 28 p, 2. Știința Baia Mare 28, 3. Unirea Dej 27, 4. U Cluj 14, 5. CNE Baia Mare 7, 6. Timișoara 3.
Datele celor 10 etape: 3, 10, 17, 21, 24 și 31 martie, 14, 18, 21 și 28 aprilie 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS