9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndreea Pricopi: „Nu am mai avut parte de un public ca la Craiova“

Andreea Pricopi: „Nu am mai avut parte de un public ca la Craiova“

Andreea Pricopi se bucură la intensitate maximă după fiecare gol marcat pentru SCM Craiova (Foto: fanhandbal.ro)

Sosită în vară la SCM Craiova, handbalista Andreea Pricopi s-a integrat repede în echipă. „Moci“, așa cum este alintată Andreea, a intrat în inima suporterilor prin felul ei de a fi și prin prestația din teren, fiind o handbalistă bătăioasă, care pune mult suflet în tot ceea ce face. Jucătoarea a împlinit ieri 24 de ani și într-un interviu acordat Gazetei de Sud a vorbit despre cât de dificil i-a fost să se rupă de orașul natal, Brașov, și de familie, cine a ajutat-o să se acomodeze în Bănie și despre „bătăliile“ din Cupa EHF și Liga Florilor. Andreea este obișnuită cu fazele superioare ale Cupei EHF, pentru că a ajuns până în semifinale cu Corona Brașov, dar și cu podiumul campionatului intern, unde a cucerit o medalie de argint și două de bronz, tot cu Brașovul, sub comanda lui Bogdan Burcea.

Gazeta de Sud: La mulți ani, Andreea! Cum îți petreci ziua de naștere?
Andreea Pricopi: Mul-țumesc frumos! Cum Joacă pe 3 martie cu Lada, acasă să o petrec, cu fetele, la antrenament, nimic deosebit.
GdS: Ești la Craiova de mai bine de șase luni, cum te simți la SCM?
A.P.: Foarte bine, fetele sunt super, publicul la fel. Nu mă așteptam să mă acomodez așa de repede, având în vedere că am stat atâta timp în orașul meu natal. Credeam că va fi mult mai greu să plec de acasă, dar se pare că nu a fost așa.
GdS: Ai intrat repede în sufletul suporterilor, chiar ți-au făcut un banner pe care scria Pricopi Ultras, făcând referire la faptul că pe teren trăiești intens meciul, la fel ca galeria.
A.P.: Nu mă așteptam să fiu așa de apreciată. Îmi place mult de suporteri, sunt sufletul meciurilor. Pe mine m-au luat prin surprindere pentru că nu am avut parte până acum de așa public.

sursa foto: FanHandbal
sursa foto: fanhandbal.ro

 

„Sunt familistă, mă gândeam că îmi va fi greu să plec de acasă“

 

GdS: Cât de mult te-a ajutat sau a contat faptul că antrenor la Craiova era Bogdan Burcea, cu care ai lucrat și la Brașov?
A.P.: Am mai spus-o. Domnul profesor a avut un aport foarte mare la venirea mea aici. El a discutat cu mine, mi-a rezolvat toate problemele. Am încredere în dânsul. Am vorbit și cu Cristina Zamfir, și cu fetele pe care le mai știam pe aici. Toată lumea m-a asigurat că totul va fi bine, și așa a și fost. Nu am ce să reproșez nimănui. Sunt niște oameni foarte frumoși și mă fac să mă simt ca acasă, chiar dacă eu sunt o familistă înăscută, îmi iubesc mult părinții și sora. Sunt viața mea și mă gândeam că va fi foarte greu să plec de acasă, dar s-a dovedit că oamenii de aici m-au ajutat să trec peste greutăți.
GdS: Cei din familie au venit să te vadă la meciuri de când joci la Craiova?
A.P.: Da! Sora mea nu a reușit să ajungă decât o dată, deoarece nu e în țară. Au venit și la meciurile de acasă și din deplasare. Le place acest sport și de când sunt mică au venit peste tot unde am jucat.

 

„Am făcut injecții să grăbesc recuperarea“

GdS: Ești o fire luptătoare, o jucătoare care strânge din dinți când are o problemă medicală. Te-ai recuperat după ruptura musculară de la gambă?
A.P.: Am avut o ruptură destul de mare și încă nu e refăcută sută la sută. Am tras să revin mai repede, am jucat și cu dureri și am în continuare, dar am încercat să ajut echipa cât pot de mult. Am făcut injecții ca să grăbesc recuperarea. Dureri încă mai sunt, dar nu așa mari. În meci uit și nu mai simt. Dar în viața de zi cu zi și când mă trezesc dimineața calc în picior și mă doare. Dar după încălzire sunt bine.
GdS: Să vorbim puțin despre confruntările din grupa A a Cupei EHF. V-ați calificat în sferturile de finale după ce ați obținut victorii de senzație în Polivalentă cu Randers, Kuban și Brest. Cum ai simțit acele confruntări?
A.P.: Am pornit în fiecare meci cu șansa a doua. Chiar dacă Brestul avea jucătoare de națională, campioane mondiale, s-a dovedit că noi, ca echipă, putem mult mai mult decât niște valori care au fost puse într-o echipă. Noi suntem o echipă, toată lumea este cam la același nivel și asta se vede pe teren, pentru că ne ajutăm între noi și nu te aștepți doar la un jucător să facă ceva, ci la toate.

 

„Cele de la Lada nu știu ce le așteaptă aici“

 

GdS: Urmează disputa cu rusoaicele de la Lada Togliatti din „sferturi“. Ce șanse de calificare avem?
A.P.: Lada este una dintre cele mai bune echipe din EHF și vom avea de muncă având în vedere că sunt și rusoaice, sunt bătăioase. Ținând cont că este primul meci la Craiova, cred că este un atu pentru noi pentru că ele nu știu ce le așteaptă aici. Probabil au văzut pe internet și au citit, dar până nu simt cum e la noi în sală, nu prea ai cum să îți dai seama. Eu cred că le vom lua prin surprindere, și cu sala, și cu jocul, și vom face un meci foarte bun acasă.
GdS: Faptul că ați pornit în fiecare meci cu șansa a doua îl vezi ca un atu pentru voi?
A.P.: Referindu-ne la partidele cu Lada Togliatti, cred că presiunea este pe ele. Toți le cred superioare nouă, iar ele trebuie să demonstreze că este adevărat ce se spune despre echipa lor. Noi trebuie să demonstrăm că suntem noi și putem să batem pe oricine. Presiunea este că ne dorim să câștigăm, să mulțumim pe toată lumea, să vină oamenii la sală, să se bucure de ce văd.

Ieri, când a împlinit 24 de ani, Andreea a primit de la suporteri un tort, un tricou personalizat şi flori (Foto: Facebook Blue Legion Craiova)

 

„Merităm locul doi în campionat, avem un lot puternic“

 

GdS: În campionatul intern, Liga Florilor, sunteți pe locul doi. Cu cine crezi că vă veți bate pentru medalia de argint?
A.P.: Cred că cu Vâlcea și Cisnădie se va da lupta pentru locul doi, având în vedere că Brașovul a ieșit din cărți. Eu zic că totul depinde de noi. Trebuie să câștigăm fiecare meci, nu trebuie să luptăm cu nimeni, să ne bazăm pe forțele proprii și să fim pe locul doi, pentru că merităm acest loc.
GdS: La 24 de ani ai în palmares medalii cu Brașovul, ai ajuns în semifinalele Cupei EHF. Practic, ești obișnuită cu preformanța. Ce ar însemna o nouă medalie, de data aceasta cu Craiova?
A.P.: Așa este, în campionatul intern sunt obișnuită cu podiumul. Cu Brașovul am un argint și două medalii de bronz. Dar tot cu domnul profesor Burcea am făcut acele performanțe la Brașov și sunt convinsă că putem să le facem și aici, la lotul pe care îl avem, unul din cele mai bune din România. Avem multe fete care au fost și sunt la națională, până și fetele mici sunt în vizorul naționalei. Cred că chiar avem un lot foarte puternic și putem lua locul doi, numai să fim noi concentrate pe ce avem de făcut.

 

„Dacă te mai doare o mână, un picior, treci peste“

 

GdS: Aveți un program încărcat, cu meciuri la trei zile, deplasări lungi în țară și în străinătate. Cum reușiți să vă recuperați după efort, să vă dați „restart“ și la următorul antrenament și meci să fiți fresh?
A.P.: Nici noi nu știm! Glumesc. E o perioadă foarte grea, dar asta ne-am dorit să facem. Este greu și din princina drumurilor foarte lungi. Asta a fost cel mai greu, nu neapărat meciurile, pentru că peste meciuri am trecut. Important este să fim sănătoase. Nu trebuie să ne împiedice acest lucru. Dacă ești pesimist și zici „aoleu, ce drum lung!“, „aoleu, ce mă dor picioarele!“, nu faci nimic. Trebuie să fim pozitive, să ne gândim că totul va fi bine. Știe și domnul profesor ce să ne facă să ne revenim. Eu sunt optimistă. Îmi doresc să facem performanță și nu contează că te mai doare o mână, un picior. Asta este, treci peste ele, peste un drum lung, peste tot. Este oboseală, dar nu mă concentrez pe ea, ci pe ce am de făcut, pentru că oboseala trece cumva.
GdS: În încheiere, ce mesaj le transmiți suporterii craioveni?
A.P.: Să vină cât mai mulți la Polivalentă, să ne susțină ca până acum, pentru că ne-au împins de la spate. De fiecare dată când am avut nevoie, au fost acolo. Din „pricina“ lor a vibrat sala. Îi simțim lângă noi și le mulțumesc din suflet.

 

 

 Joacă pe 3 martie cu Lada, acasă
Handbalistele de la SCM Craiova vor disputa meciul tur cu Lada Togliatti, din sferturile de finală ale Cupei EHF, sâmbătă, 3 martie. Meciul din Sala Polivalentă va începe la ora 17.00 și va fi transmis de DigiSport. Returul se va disputa o săptămână mai târziu în Rusia. Până la meciul cu rusoaicele, craiovencele vor juca mâine, în deplasare, cu CSM Slatina (ora 16.05), iar duminică vor primi vizita celor de la U Cluj (16.30).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS