9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMangia şi Gustavo vor victoria în Ilfov

Mangia şi Gustavo vor victoria în Ilfov

Devis Mangia şi Gustavo ştiu că misiunea Craiovei nu va fi uşoară la Voluntari, dar nu concep decât succesul (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova va susține, în această dimineață, un ultim antrenament în Bănie, iar după masa de prânz delegația alb-albastră va pleca spre Ilfov, acolo unde vineri seară, de la ora 20.45, va da piept cu FC Voluntari, duelul contând pentru etapa a 25-a din Liga I. Oltenii pleacă la luptă cu gândul de a obține cele trei puncte, conștienți fiind că doar așa se pot apropia și mai mult de primele două clasate, CFR Cluj și FCSB, înainte de startul play-off-ului.
„Va fi un meci dificil, la fel ca și cel din tur, de la Severin, mai ales că Voluntari joacă acasă pe un teren destul de mic, deci va fi un joc închis, însă noi mergem acolo cu ideea noastră de joc, aceea de a câștiga. Am văzut că este un stadion foarte compact, cu suporterii foarte aproape de teren, dar asta nu schimbă cu nimic ceea ce ne dorim noi. Fie că este un teren mic, fie că ninge sau plouă, că este un teren greu sau foarte bun, noi trebuie să mergem acolo cu gândul să facem un joc bun și să câștigăm. Este clar că ideea lor de joc este neschimbată, în ultimele două jocuri a diferit doar rezultatul (0-4 cu Iași și 3-2 cu Timișoara). Am urmărit ambele jocuri din 2018 și pe cele din prima parte a campionatului și ideea lor de joc este aceeași, chiar dacă au mai schimbat din jucători. Mai avem un antrenament mâine (astăzi – n.r.), dar acum toți jucătorii sunt apți. Glavina a început de ieri (marți – n.r.) antrenamentele alături de echipă, dar nu este 100% pregătit pentru meciul cu Voluntari. La fel și Popov și nu ne vom asuma nici un risc în privința lor“, a spus Mangia, în cadrul unei conferințe de presă.

„Bic are nevoie de timp de adaptare“

Strategul Științei a abordat câteva aspecte și din meciul trecut, cel cu Sepsi, și a explicat de ce Ovidiu Bic nu a putut fi aruncat în luptă.
„Sunt mulțumit de aportul tuturor jucătorilor care au intrat în teren cu Sepsi, nu doar de randamentul lui Răzvan Popa. Chiar le spuneam la începutul partidei că nu vreau să primim gol de la Sepsi și dacă analizăm jocul putem observa că a fost o singură greșeală în apărare, la o lovitură de la colțul terenului. Sunt mulțumit de cum a făcut faza defensivă întreaga echipă. Este adevărat că există și meciuri în care adversarul se apără foarte mult, dar dacă vorbim despre partida cu Sepsi am avut o posesie de 70%. Ei au stat foarte mult la 30 de metri de poarta lor și în astfel de partide ar fi nevoie de un atacant masiv, însă eu privesc la ceea ce văd în cursul săptămânii la antrenamente și până acum au intrat în teren jucătorii care am considerat că au meritat cel mai mult. Nu știu dacă ați observat ce s-a întâmplat în preajma băncii noastre, dar cu două minute înainte de a se marca golul am dorit să facem o schimbare, să punem doi jucători apropiați în linia ofensivă, apoi a marcat Gustavo și am renunțat la această schimbare. Îmi place Ovidiu Bic, este un fotbalist foarte bun, dar are nevoie de timp de adaptare, așa cum a avut și Bărbuț. Trebuie să înțeleagă, cu tot respectul pentru cluburile de la care vin, că este diferit să joci la Craiova în comparație cu Timișoara și Gaz Metan Mediaș. Ovidiu are nevoie de timp să înțeleagă cum este aici, sunt multe lucruri noi, inclusiv ca stil de joc, dar cred foarte mult în el“, a spus Mangia, neexcluzând ca în aceste ultime zile din „mercato“ să apară vreun nume nou la echipă: „Pot spune că avem toate posturile acoperite în acest moment, dar vom vedea ce se va întâmpla în zilele rămase până la închiderea perioadei de transferuri. Cu siguranță nu vom lua un jucător la număr, ci doar dacă este valoros“.
Mangia nu a comentat remiza dintre FCSB și CFR Cluj, dar a punctat că lupta pentru primul loc rămâne deschisă, mai ales că anul acesta echipele care vor intra în play-off chiar sunt valoroase: „Nu vreau să vorbesc despre egalul dintre FCSB și CFR Cluj și nu îmi place să vorbesc despre alte echipe. Pe mine mă interesează doar meciul cu Voluntari. Noi luptăm în teren și apoi vedem ce se va întâmpla. Cu siguranță în acest sezon se vor califica în play-off cele mai bune șase echipe și sunt foarte curios să văd cum se vor derula lucrurile“.

Gustavo: Nu mă gândesc la titlul de golgheter

Ajuns la 11 goluri în acest sezon al Ligii I, brazilianul Gustavo Vagenin a declarat că nu este interesat de titlul de golgheter și că vrea să marcheze doar pentru a-și ajuta echipa, așa cum s-a întâmplat cu Sepsi. „Gusti“ se așteaptă la un meci greu la Voluntari, dar crede că punctele vor intra în contul echipei din Bănie.
„Sigur va fi un meci greu acolo, pentru că Voluntari are o echipă foarte bună. Noi ne-am pregătit foarte bine în această săptămână și mergem cu gândul de a câștiga meciul. Sigur că vrem revanșa în fața celor de la Voluntari după ce anul trecut ne-au scos din Cupă. Nu mă gândesc la titlul de golgheter, dar mă bucur că sunt acolo sus în clasamentul marcatorilor. Gândul meu este legat de meciul cu Voluntari și la cum să ajut echipa să câștige, nu cum să marchez. Nu este foarte important să dau eu gol sau Băluță, Mitriță, Burlacu, ci să câștige echipa cele trei puncte“, a spus Gustavo, explicând că golul cu Sepsi din lovitură liberă nu a fost norocos: „Acest stil de șut, cu latul, l-am exersat la antrenamente în Turcia și este ceva diferit. Am văzut și portarul că a făcut doi pași lateral și am șutat. Sunt fericit că am putut să-mi ajut echipa cu acest gol“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS