15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie cu Gust(avo)! Brazilianul a lăsat-o pe Sepsi cu buza umflată

Fotbal / Victorie cu Gust(avo)! Brazilianul a lăsat-o pe Sepsi cu buza umflată

Vorbele lui Devis Mangia de la conferința de presă premergătoare meciului cu Sepsi s-au adeverit, în sensul că formația din Covasna s-a prezentat foarte bine ieri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, a fost organizată și mult mai puternică decât în 2017. Cei aproximativ 12.000 de suporteri se așteptau la o diferență de scor elocventă în favoarea Craiovei, dar Universitatea s-a impus greu, doar cu 1-0. Cel care a reușit să „spargă“ reduta lui Eugen Neagoe a fost Gustavo Vagenin, care a ajuns la cota 11 goluri în acest sezon. „Gusti“ a plasat foarte bine o lovitură de la circa 20 de metri, mingea a lovit bara din dreapta și a poposit în plasa lui Rîmniceanu (’62, 1-0).
De salutat a fost introducerea lui Mitrovic în poarta Craiovei, croatul având câteva intervenții excelente în prima repriză, nu a ezitat, a avut un joc de picior bun și un plasament de apreciat. Și Răzvan Popa a adus un plus, din postura de junior.

„U“ Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Briceag – Gustavo (’80, Burlacu), Băluță, Mitriță (’71, Bărbuț). Antrenor: Devis Mangia.

Sepsi: Rîmniceanu – Martinez, Viera, Jure, Daisuke – Rodriguez (’76, Hadnagy), Perovikj – De Oliveira, Tandia (’55, Fulop), Hamed – Kuku (’82, Al. Chiriță). Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonașe galbene: Zlatinski ’23, Ferreira ’31, Mateiu ’69, Kelic ’85 / Viera ’13, De Oliveira ’23, Petrovikj ’87, Fulop ’90.

Au arbitrat: Andrei Antonie – Bogdan Gheorghe, Gabriel Bîrjac; Dragoș Istrate.

Observatori: Eduard Dumitrescu, Ioan Mironaș.

Statistica meciului: posesie: 69% – 31%, ocazii de gol: 10 – 6, șuturi pe poartă: 4 – 3, șuturi pe lângă poartă: 6 – 3, lovituri libere: 26 – 15, cornere: 12 – 2, ofsideuri: 1 – 0, aruncări de la margine: 33 – 16, intervenții portar: 3 – 3.

În urma acestui rezultat Universitatea se menține pe locul trei, cu 47 de puncte, și astfel continuă urmărirea primelor două clasate, CFR Cluj (53 puncte) și FCSB (51). În partida viitoare, Universitatea Craiova se va deplasa în Ilfov, urmând să o întâlnească vineri, de la ora 20.45, pe FC Voluntari.

 

Neagoe: Cred că puteam pleca neînvinși

 

La finalul întâlnirii, antrenorul oltean al formației Sepsi, Eugen Neagoe, consideră că echipa sa a făcut o singură greșeală, care s-a dovedit a fi decisivă, altfel nu are ce să le reproșeze elevilor săi.


„Am venit încrezător, cred că puteam pleca neînvinşi. Dacă marcam la ce situaţii am avut, cred că puteam pleca şi cu cele trei puncte. Jucătorii lor periculoşi din atac nu şi-au creat prea multe ocazii, i-am blocat. Sunt foarte supărat că am primit acel gol din fază fixă. Arătăm altfel, dar sunt supărat pentru că plecăm fără nimic, cu toate că am jucat în faţa unei echipe foarte bune. Am venit montaţi, ştiam foarte bine ce joacă Craiova. Dacă nu marchezi, contra Craiovei e foarte greu… S-a întâmplat să facem o greşeală. Jucătorii ştiau fiecare ce au de făcut. O neatenţie ne-a costat meciul“, a spus Neagoe, la Digi Sport.
„Geană“ a fost impresionat de noul stadion „Ion Oblemenco“ și de atmosfera din Bănie: „Un stadion fantastic, suporterii au fost fantastici ca întotdeauna. Merită felicitări cei care conduc acest club. E o catedrală, e foarte frumos să joci pe un asemenea stadion“.

 

Mangia: Mă bucur pentru cele trei puncte

 

Strategul Universității Craiova, Devis Mangia, a admis că echipa sa nu a strălucit contra lui Sepsi, dar se bucură pentru cele trei puncte obținute, care îi permit să spere la titlu.


„Este o victorie importantă, pentru că am avut un meci foarte greu. Ştiam că ne asteaptă o partidă dificilă. Mă bucur pentru cele trei puncte, dar mă bucur şi pentru că nu am primit gol. Mitrovic a făcut un meci mare, la fel ca toată echipa. Sepsi a stat foarte bine în teren şi s-a apărat foarte bine. Va fi un meci dificil şi cu Voluntari și îmi aduc aminte de meciul de la Severin unde am făcut egal. De acum punctele încep să fie foarte importante. Sincer, îmi doresc să luptăm până în ultimul moment pentru titlu. Mai este puţin timp, vom vedea în luna mai ce se va întâmpla“, a declarat Devis Mangia.
Tehnicianul italian a comentat și supărarea lui Alex Mitriță de la momentul înlocuirii: „Nu a fost vorba de supărare pentru că a fost schimbat. A fost puţin supărat pentru că de obicei joacă extraordinar, iar astăzi (duminică – n.r.) a jucat normal“.

 

Gustavo: Nu ne uităm în clasament

 

Autorul golului de trei puncte, Gustavo Vagenin, a recunoscut că Sepsi s-a dovedit a fi o echipă greu de „desfăcut“ și de aceea victoria este foarte importantă.


„A fost foarte greu în seara asta (duminică – n.r.), Sepsi s-a închis, dar noi am fost liniștiti, inteligenți, am făcut un meci bun, cu ocazii, nu am luat gol. Sunt trei puncte acasă și suntem acum mai aproape de locul unu și suntem fericiți. Sper să vină mai multe goluri pentru mine“, a spus Gustavo, care i-a dedicat golul colegului Fausto Rossi, mijlocaș aflat în tribune, dar care are șanse destul de mici să mai joace în acest sezon, după cum susține antrenorul Devis Mangia.
„Noi nu ne gândim la titlu, ne gândim de la un meci la altul, iar acum ne gândim la Voluntari, să câștigăm câte un meci pe rând. A fost foarte importantă victoria, dar noi nu ne uităm în clasament, ne uităm la meciul următor, începem sa ne gândinm la Voluntari de mâine (luni – n.r.)“, a spus Gustavo.

 

Mateiu: Aceste puncte ne dau un moral foarte bun

 

Mijlocașul Alex Mateiu, unul dintre cei mai buni jucători ai Universității Craiova în meciul cu Sepsi, consideră că punctele obținute ieri seară sunt foarte importante în perspectiva bătăliilor din play-off.


„Important este că am câştigat, iar aceste puncte ne dau un moral foarte bun pentru viitor. Sepsi este o echipă foarte bună, ne aşteptam la acest lucru, cu siguranţă, va scăpa de retrogradare. Mai avem două jocuri, cu Voluntari şi cu Timişoara, în acest sezon regulat, sper să obţinem două victorii. Nu vreau să ne gândim la titlu. Dacă vom câştiga fiecare meci, cu siguranţă, vom câştiga campionatul“, a declarat Alexandru Mateiu.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS