22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Simona Halep, nominalizată în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Canada

Tenis: Simona Halep, nominalizată în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Canada

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost nominalizată în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Canada, din primul tur al Grupei Mondiale II, după cum menționează Agerpres.

Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei României, le-a mai convocat pe Sorana Cîrstea (36 WTA), pe Irina-Camelia Begu (37 WTA) şi pe Raluca Olaru (45 WTA la dublu) pentru partida care va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în zilele de 10 şi 11 februarie.

Halep, finalistă la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, a acuzat accidentări la ambele picioare în turneul de la Melbourne, pe care l-a încheiat epuizată, după meciurile maraton cu Lauren Davis (3 ore 45 min, în turul al treilea), Angelique Kerber (2 ore 20 min, în semifinale) şi Caroline Wozniacki (2 ore 50 min, în finală).

Simona Halep a fost internată în noaptea de sâmbătă spre duminică timp de patru ore într-un spital din Melbourne din cauza deshidratării.

România are şase jucătoare în top 100 WTA la simplu, celelalte trei fiind Mihaela Buzărnescu (43 WTA), Ana Bogdan (89 WTA) şi Monica Niculescu (99 WTA). De asemenea, Niculescu este locul 19 în ierarhia mondială de dublu.

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS