17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDevis Mangia: Sunt mulțumit de munca depusă

Devis Mangia: Sunt mulțumit de munca depusă

Antrenorul Devis Mangia s-a arătat mulţumit de efortul depus de elevii săi în cantonamentul din Turcia (Foto: arhiva GdS)

Universitatea Craiova a încheiat vineri stagiul de pregătire din Antalya, motiv pentru care antrenorul Devis Mangia și-a prezentat concluziile. Strategul italian a vorbit în primă fază despre jocurile amicale, punctând că nu a pus mare preț pe rezultate, și a vorbit în mod special despre ultimele două teste, cu Zaglabie Lubin și Ludogorets Razgrad.
„După cum bine știți, rezultatele nu sunt atât de importante pentru mine. Mult mai importantă este munca depusă, iar eu sunt mulțumit de acest lucru. Cu Zaglabie Lubin a fost un meci bun, mai ales că în teren au fost prezenți foarte mulți jucători tineri. Ne-am creat foarte multe ocazii de gol, dar, din păcate, am și ratat destul de mult, deci trebuie să lucrăm mai mult și să le materializăm într-un număr cât mai mare. Una peste alta, a fost un meci bun, pentru că ne-a dat posibilitatea să ne punem în aplicare ideea noastră despre fotbal. În privința jocului cu Ludogorets, știam că nu ne va fi ușor. Să nu uităm că Ludogorets joacă încă în Liga Europa, ceea ce înseamnă că este o echipă foarte bună, iar astfel de meciuri ne ajută. Pot spune că în prima repriză am fost superiori bulgarilor, am jucat mai bine, dar, într-adevăr, în repriza a doua nu am fost la fel de combatanți. A intervenit oboseala, generată de faptul că cei de la Ludogorets au schimbat toți jucătorii, în schimb noi am ales să rămânem în teren cu aceiași fotbaliști, pentru că ne-am dorit să le oferim multe minute“, a explicat Devis Mangia, într-un interviu acordat site-ului oficial al grupării din Bănie.

Nou-veniții și juniorii l-au impresionat

Strategul grupării din Bănie a menționat că elevii săi au dat satisfacție în cadrul antrenamentelor de pe pământ turcesc, inclusiv juniorii și nou-veniții, motiv pentru care privește încrezător spre partida cu Dinamo, dar și la cele ce urmează.
„Sunt mulțumit de munca depusă de întreaga echipă. Nu-mi place să vorbesc despre jucători individual. Ovidiu Bic și Dominik Glavina fac parte din echipa noastră, sunt jucătorii Universității Craiova și sunt mulțumit de modul în care au intrat la antrenamente. Au început să înțeleagă ideea noastră de joc și s-au dedicat, iar acum aștept să se vadă rezultatele pe teren, în meciurile oficiale. În privința jucătorilor tineri, aceștia trebuie să muncească, să crească, iar noi trebuie să avem răbdare cu ei“, a spus Mangia.
„Știu ce rivalitate este între Craiova și Dinamo și vom avea două meciuri în această lună. Ne gândim doar la următorul, care este în campionat, în Șoseaua «Ștefan cel Mare». Știm că este un meci foarte important atât pentru noi, cât și pentru suporteri, și vom face tot ce putem ca să obținem un rezultat bun. Mai avem încă o săptămână de pregătire în Craiova în care trebuie să ne punem la punct. Suporterilor le promit că vom face tot ce este cu putință să obținem rezultate bune și să-i facem fericiți. Acesta este scopul nostru, al meu și al clubului. Forza Știința!“, a încheiat Devis Mangia.

Mateiu: Vom face o figură frumoasă!

Optarul Universității Craiova, Alexandru Mateiu, a făcut un scurt bilanț al pregătirii din Antalya și este convins că echipa sa își va face fericiți suporterii la finalul sezonului.
„A fost un stagiu foarte bun, suntem cu toții sănătoși și asta este foarte important. Ne-am pregătit bine și am avut patru jocuri amicale foarte bune. Păcat că am pierdut jocul cu Ludogorets, dar a fost un antrenament reușit din punct de vedere fizic și tactic. Am întâlnit o echipă foarte bună, tehnică, și ne bucurăm. Adversari din aceștia să tot ai. Suntem cu toții pregătiți și, cu siguranță, vom începe partea secundă a campionatului cu dreptul. Avem un lot foarte bun și sunt sigur că anul acesta vom face o figură frumoasă”, a punctat Alex Mateiu, pentru ucv1948.ro.
Delegația Unversității Craiova a revenit în țară vineri seară și toată lumea a primit liber până astăzi, când este programată o ședință ușoară, de reacomodare, alb-albaștrii urmând să pregătească în zilele următoare fiecare detaliu legat de derbiul cu Dinamo, programat duminică, de la ora 20.45, în „Groapă“.

„Satelitul“ a făcut instrucție cu liderul Gorjului

Echipa secundă a Universității Craiova a început seria partidelor amicale din această iarnă. „Satelitul“ a întâlnit-o sâmbătă, pe stadionul „Aripile“, pe Petrolul Bustuchin, liderul Ligii a IV-a Gorj, iar rezultatul a fost net favorabil alb-albaștrilor lui Corneliu Papură, 6-0. Au marcat Baicu (2), Zbona (trei) și Trocan.
Antrenorii „satelitului“, Corneliu Papură și Mugur Gușatu, au început meciul cu următorul unsprezece: Bobonete – Puțaru, Enache, Ion – Trocan, Buzan, Șerban, Vadasis – Frăsineanu, Baicu, Trancă. În partea secundă s-a mizat pe o formulă distinctă: Vrânceanu – Constantinescu, Țoiu, Vlădulescu – Albăstroiu, Dinu, Ciutică, Trocan – Zbona, Vulpe, Nichifor.
Următorul joc amical al Universității II Craiova va avea loc sâmbătă, 3 februarie, oponentă fiindu-i Sporting Turnu Măgurele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS