20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Australian Open: Simona Halep a pierdut finala cu Wozniacki şi locul 1 mondial

Tenis – Australian Open: Simona Halep a pierdut finala cu Wozniacki şi locul 1 mondial

Simona Halep a pierdut finala Australian Open,  6-7(2), 6-3, 4-6 contra danezei Caroline Wozniacki. Wozniacki este la primul turneu de Grand Slam din carieră, iar de luni va fi noul număr 1 WTA, ocupat până la acest meci de jucătoarea din România.

La 4-3 pentru Simona în decisiv, Wozniacki a cerut un time-out medical. A fost, până la urmă, momentul de la care a plecat „renaşterea” danezei. Caroline a fost mai proaspată din punct de vedere fizic, a dus defensiva la rang de arta, iar decisivul l-a câştigat cu 6-4, dupa o finală cu o presiune greu de suportat în multe momente, care a durat două ore si 49 de minute.

Aceasta a fost a treia finală de turneu de Mare Şlem  pierdută de româncă.

„Nu este uşor să vorbesc acum. O felicit pe Caroline şi pe tatăl ei, pentru tot ce a făcut pentru ea de când joacă tenis. A fost un turneu extraordinar pentru mine. Sunt tristă, nu am putut câştiga, dar Caroline a fost mai bună decât mine. Sunt sigur că voi mai avea o astfel de provocare. Mulţumesc echipei, oamenilor care mă privesc de acasă. Nu am reuşit să câştig nici acum o finală de Grand Slam, dar poate că a a patra oară va fi cu noroc”, a spus Halep la festivitatea de premiere.

„Aştept de multă vreme acest moment, am mari emoţii, îmi tremură vocea. Au fost două asptămâni incredibile. O felicit pe Simona, ştiu că e greu pentru ea, dar sunt convinsă că va mai avea ocazia să lupte pentru trofeu la un turneu de Mare Şlem. Mulţumesc tatălui meu, logodnicului meu, care m-a ajutat să fiu atât de calmă şi echilibrată. E un moment special pentru mine „, au fost cuvintele noului nr. 1 mondial, Caroline Wozniacki.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS