12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au confirmat doar cu polonezii

Alb-albaștrii au confirmat doar cu polonezii

Universitatea Craiova încheie vineri stagiul de pregătire din Antalya, acolo unde a asudat începând cu 6 ianuarie. Joi, în penultima zi, alb-albaștrii au avut în „meniu“ două partide de verificare, prima la prânz, cu Zaglabie Lubin (locul 5 în Polonia), a doua seara, cu Ludogorets Razgrad (locul 1 în Bulgaria). Acest program încărcat l-a determinat pe antrenorul Devis Mangia să împartă lotul în două și să abordeze amicalele cu formații distincte. De remarcat absența lui Alex Mitriță din aceste amicale.

Bărbuț i-a făcut mat pe polonezii de la Zaglabie Lubin

În primul joc, contra „leșilor“, Universitatea Craiova a mizat mai mult pe rezerve, dar a strălucit, reușind o victorie frumoasă și concludentă, scor 2-0. Ambele goluri au fost marcate de Cristi Bărbuț, care a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, având multe acțiuni ofensive reușite. La primul gol, Cristi Bărbuț a primit o pasă bună, pe culoar, de la Vali Constantin, a preluat și a șutat în portar, mingea i-a revenit și apoi a trimis în poarta goală (‘34). Tot el putea majora avantajul la două goluri înainte de pauză, însă lobul din marginea careului a lovit transversala (‘44).
Gruparea din Bănie și-a mai trecut în cont o bară în repriza secundă, prin Florin Borța, care a pătruns pe stânga și a șutat bine, pe lângă portar, dar mingea a lovit bara din dreapta, iar apoi acțiunea s-a stins (‘58). Bărbuț a făcut 2-0 după ce a pus latul din fața porții la o pasă venită de pe dreapta de la Mihăilă (‘82).
Devis Mangia a mizat în acest meci cu Zaglabie Lubin pe următorii: Calancea (‘80, Dică) – Datkovic (‘55, Puțaru), Tiago, Briceag – Dimitrov, Zlatinski (‘55, Enache), Bic, Borța – Bărbuț, Roman (‘64, Markovic), Constantin (‘61, Mihăilă).

Cu bulgarii nu le-a mers jocul

Spre seară, Devis Mangia a început meciul cu o echipă mai bună a Universității Craiova, în care s-au regăsit mai mulți titulari. Rezultatul nu a fost însă deloc cel așteptat, Ludogorets Razgrad impunându-se cu 2-0, la capătul unui joc controlat. Oltenii au pus ceva probleme în atac în prima repriză și s-au apărat exact, însă în partea a doua ofensiva a fost inexistentă și s-a greșit destul de mult pe faza defensivă. Bulgarii au marcat prin Joao Paulo (‘66, ‘70).
Universitatea: Mitrovic – Popov, Kelic, Popa – Martic, Screciu, Mateiu, Bancu – Gustavo (‘72, Markovic), Băluță, Burlacu (‘54, Mihăilă).
Acesta a fost ultimul test din cadrul cantonamentului din Antalya, delegația Științei urmând să revină în România vineri seară. Alb-albaștrii au susținut în total patru jocuri de verificare pe pământ turcesc, bilanțul cuprinzând două înfrângeri, 2-4 cu SV Meppen și 0-2 cu Ludogorets Razgrad, și două victorii, 1-0 cu Lechia Gdansk și 2-0 cu Zaglabie Lubin.
Elevii lui Devis Mangia vor beneficia de câteva zile libere, apoi vor demara pregătirile pentru întâlnirea cu Dinamo, din etapa a 23-a, programată duminică, 4 februarie, de la ora 20.45, pe stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS