22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHaltere / România va găzdui Campionatele Europene de haltere 2018

Haltere / România va găzdui Campionatele Europene de haltere 2018

România va găzdui Campionatele Europene de haltere seniori în perioada 23 martie – 1 aprilie, competiţia urmând să se desfăşoare la Bucureşti după ce Albania a anunţat că nu o mai poate organiza din cauza unor probleme administrative, informează Agerpres. Aceasta este a doua modificare efectuată de Federaţia Europeană de Haltere privind ţara organizatoare a CE 2018. Albania a primit organizarea Campionatelor Europene la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut după ce ţara desemnată iniţial, Turcia, a primit interdicţia de a participa timp de un an la competiţii din partea Federaţiei Internaţionale ca urmare a cazurilor de dopaj de la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012.
Federaţia Europeană de Haltere (EWF) a anunţat zilele trecute că Albania nu mai poate organiza nici ea CE 2018 deoarece întreg Comitetul Executiv al Federaţiei Albaneze a demisionat.
„O neaşteptată şi foarte serioasă problemă a apărut în ceea ce priveşte organizarea CE 2018. Din păcate, Comitetul Executiv al Federaţiei Albaneze de Haltere a demisionat din cauza unei probleme de dopaj, iar aceasta nu mai poate găzdui Campionatele Europene de la finalul lunii martie. EWF are în această situaţie două opţiuni: găsirea unei ţări care să găzduiască CE 2018 sau să amâne competiţia până când federaţia din Albania se va putea ocupa de organizare. Prioritatea noastră este ca această ediţie a CE să se desfăşoare în datele stabilite. În acest moment negociem cu câteva asociaţii naţionale”, anunţa site-ul oficial al federaţiei continentale la 22 ianuarie.
Ministerul Tineretului şi Sportului susţine organizarea Campionatelor Europene de haltere seniori în perioada 23 martie – 1 aprilie la Bucureşti.
România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009, la Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS