19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportToma: În meciul cu Pitești, diferența o poate face publicul

Toma: În meciul cu Pitești, diferența o poate face publicul

Martin Paasoja (la minge) şi colegii săi sunt dornici să îşi ia revanşa în faţa piteştenilor

După trei victorii consecutive, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va întâlni astăzi (ora 17.45, DigiSport), pe teren propriu, formația BCMU Pitești, iar jucătorii olteni sunt dornici să își ia revanșa în fața formației argeșene, care în turul campionatului a câștigat confruntarea cu Craiova după prelungiri.
„Ne așteptăm să fie un joc dificil, dar noi vrem victoria, care ne ajută în dorința noastră de a intra în play-off între primele șase echipe. Din fericire am avut mai multe zile la dispoziție să pregătim jocul cu Pitești. Noi trebuie să facem ce ne cere antrenorul și sunt încrezător că putem obține victorie. După o serie de rezultate bune, relațiile au început să funcționeze, chimia e mai bună. Îmi doresc ca fanii să ne fie aproape luni seară“, a spus într-o conferință de presă jucătorul estonian al Craiovei, Martin Passoja.

Căpitanul Siriscevic e accidentat

Managerul echipei, Marius Toma, și-a reamintit că BCMU Pitești a învins de două ori Craiova după prelungiri în 2017, în sezoane diferite, și crede că publicul este cel care poate face difența în confruntarea de azi, mai ales că, spune acesta, din echipa SCM-U va absenta un jucător important, căpitanul Ivan Siriscevic – accidentat. „Va fi un meci despre care pot spune că diferența o va face publicul. Suntem într-o situație foarte dificilă, Siriscevic este accidentat, Vîrnă – incert după o entorsă recidivată. Singura salvare va fi avantajul terenului propriu și dorința de a ne lua revanșa după ce am pierdut la Pitești în prelungiri. Dacă facem bilanțul anului trecut, am pierdut două partide în prelungiri la Pitești. Una în februarie, în campionatul trecut, una în octombrie. Ne dorim victoria pe teren propriu. Ne-ar ajuta să intrăm în lupta pentru o poziție în top 6. Băieții sunt extrem de motivați să obțină a patra victorie consecutivă“, a spus Toma.

„Radiografia“ primelor 14 etape

Oficialul oltean a făcut și o scurtă „radiografie“ a evoluției echipei craiovene în acest început de an: „Dacă putem evalua cele trei victorii din luna ianuarie, o putem face din prisma faptului că am jucat din ce în ce mai bine de la meci la meci. Prima victorie, cu Mureșul, nu a fost concludentă, deoarece s-au cunoscut cele 20 de zile fără meciuri oficiale disputate. Venise un director tehnic de curând, care a impus un altfel de stil de joc și era nevoie de ceva timp“.
În ceea ce privește turul campionatului, Toma este de părere că unele eșecuri la limită și problema cu viza a antrenorului Rami Hadar au contribuit din plin la rezultatele negative. „Dacă este să vorbim de prima parte a campionatului, eu consider că am jucat extrem de slab la Oradea și Sibiu, în rest am luptat. Meciurile de la Mureș și Pitești și-au pus amprenta asupra jucătorilor. Dacă le câștigam, alta cred că ar fi fost desfășurarea evenimentelor. A urmat problema gravă cu viza antrenorului Rami Hadar. În luna decembrie am desfășurat activitatea fără antrenor principal. Am încercat de două ori să luăm viza și nu puteam lua altă decizie până nu așteptam răspuns, pentru că Rami avea contract valid atunci. În aceste două luni, Hadar are contractul suspendat. Previzionăm întoarcerea acestuia spre sfârșitul lunii februarie, pentru că în februarie se va întrerupe campionatul pentru meciuri ale naționalei, All Star Game și Top 8 Cupa României“, a încheiat Marius Toma.

Au adus un jucător american

De câteva zile, alături de echipa SCM-U Craiova se pregătește jucătorul american LaMarcus Reed. Acesta va împlini în luna octombrie 30 de ani, are 1,96 metri și evoluează pe postul de extremă. Până să ajungă la Craiova, Reed a evoluat la echipa israeliană Hapoel Haifa (liga a doua), acolo unde ajunsese în vară de la BC Mureș. Reed a absolvit Universitatea Texas Arlington în anul 2012, iar în cariera profesionistă a mai jucat în Belgia, Suedia, Grecia, Franța și Kosovo. Chiar dacă reprezentații SCM au anunțat ieri că situația contractuală a jucătorului se va decide zilele următoare sunt șanse foarte mari ca Reed să debuteze azi în maieul echipei craiovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS