3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: E un nou început pentru această echipă

Pascu: E un nou început pentru această echipă

După succesul categoric de pe terenul celor de la Dinamo București, antrenorul Dan Pascu (stânga) și jucătorii Bogdan Ene (centru) și Jani Sippola au mai multe motive să zâmbească (FOTO: Claudiu Tudor)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au început anul cu o victorie categorică, scor 3-0, pe terenul echipei Dinamo București, iar sâmbătă își doresc să continue pe aceeași linie. Elevii lui Dan Pascu vor primi vizita formației Știința Explorări Baia Mare, în Sala Polivalentă, de la ora 18.00, și vor să își ia revanșa, după ce în turul campionatului formația maramureșeană s-a impus cu 3-1.

Ene: Toți am conștientizat că primează echipa

După ce au înregistrat șapte înfrângeri în meciurile disputate în prima parte a sezonului, spre dezamăgirea fanilor, jucătorii craioveni și antrenorul Dan Pascu abordează cu altă stare de spirit returul Diviziei A1, din care au trecut deja trei etape.
„Venim după un meci foarte bun la Dinamo, unde ne-a ieșit tot ce ne-am propus. Au fost decisive atitudinea și forța grupului. Fiecare și-a pus valoarea în slujba echipei. A fost o schimbare de mentalitate, de abordare, iar jocul este altul. Am fost mai conștienți că echipa primează, nu interesul individual. Cel puțin eu asta simt. Suntem în crește de formă și sper să se întâmple ca în sezoanele trecute, când în partea a doua a campionatului jucam din ce în ce mai bine. Nici nu se pune problema să nu ne clasăm în primele șase. Cu Baia Mare avem de luat o revanșă, pentru că în tur am făcut o greșeală și trebuie să ne recuperăm cele trei puncte. Așteptăm publicul să ne susțină în acest nou an. Suporterii trebuie să aibă încredere în noi, pentru că suntem pe un drum bun și sunt convins că va ieși bine“, a spus într-o conferință de presă Bogdan Ene, căpitanul echipei SCM-U Craiova.
Unul dintre străinii din echipă, finlandezul Jani Sippola, simte și el că echipa este în revenire de formă. „Înainte de startul sezonului spuneam că este bine să fie mulți jucători noi, dar s-a dovedit că ne-a luat mult să ne acomodăm. Cred că partea pozitivă este că în ultimele patru-cinci meciuri am început să jucăm mai bine. La Dinamo cred că am făcut cel mai bun joc al nostru, iar la polul opus pot spune că partida cu Explorări Baia Mare din tur a fost una dintre cele mai slabe ale noastre“, crede finlandezul.

„Vacanța a fost benefică pentru noi“

Antrenorul vicecampioanei, Dan Pascu, a luat ca punct de reper pentru valoarea echipei meciul retur cu Ziraat Ankara din Cupa CEV, disputat în 20 decembrie și câștigat de turci cu scorul de 3-2. „Meciul cu Ziraat a fost unul de referință pentru mine. Am jucat foarte bine acolo și mi-am dat seama că băieții au potențial, dar trebuie să lucrez mai mult, în special la partea mentală. Vacanța a fost benefică pentru noi, s-au mai sedimentat lucrurile. Cu Dinamo am jucat exact, a fost bine și din punct de vedere al atmosferei în echipă, al motivației. Ridicătorul a avut evoluție foarte bună și a construit atacul așa cum îmi doresc eu, toți au avut evoluție bună. Sper să fie un nou început pentru această echipă, să continuăm seria jocurilor bune, să ne concentrăm la fiecare joc. Absolut toate sunt importante. Nu trebuie să desconsiderăm nici un meci, așa cum am făcut-o la Baia Mare“, a explicat tehnicianul din Bănie.

„Nu mă aștept la un joc ușor“

În voleiul masculin, meciurile Craiova – Baia Mare mereu au fost disputate și spectaculoase. Pascu se gândește la cele trei puncte, necesare ca aerul în clasament. Craiova ocupă locul șase, cu 21 de puncte, iar formația vizitatoare se află pe locul nouă, cu 13 puncte. „Nu ne îmbătăm cu apă rece. Am câștigat un meci la Dinamo, dar este o adversară sub valoarea noastră. Voi încerca să găsesc cele mai bune soluții ca să ne impunem și sâmbătă. Partidele dintre noi și Baia Mare mereu au fost disputate, indiferent unde s-a jucat. Chiar au câștigat și ei la Craiova, au fost meciuri strânse. Nu mă aștept la un joc ușor, dar băieții îmi dau speranța că vom câștiga trei puncte“, a spus acesta.
Antrenorul a mărturisit joi că în turul campionatului, după o serie de rezultate negative, se gândea că echipa ar putea rata intrarea în play-off, dar acum nu se mai gândește la acest lucru și consideră că programul avantajează echipa SCM-U. „Obiectivul a fost calificarea într-o cupă europeană și zic că încă stă în picioare. Trebuie să mărturisesc că a fost un moment când m-am gândit serios dacă vom prinde locurile 1-6, dar lucrurile încep să se îndrepte, iar jucătorii îmi dau speranțe. Avem meciurile mai grele acasă și cele mai ușoare în deplasare. Poate fi un avantaj pentru noi, dacă suntem isteți și vom valorifica asta, sau un lucru negativ. La ora actuală nu mi-e frică de nici un meci în acest campionat“, a completat Pascu.

A plecat Filip Todor

Antrenorul ar fi dorit să facă unele schimbări în cadrul lotului, dar singura noutate este plecarea lui Todor Filip. „Filip și-a reziliat contractul cu noi de comun acord. Dacă aveam posibilitatea să fac transferuri, aveam sprijinul clubului. Dar mă gândesc că este greu să aduci jucători valoroși iarna, care să se încadreze în bugetul nostru. Eu aș fi vrut să schimb ceva în lot, dar iarna găsești doar din cei care sunt dați afară de alte echipe, care au probleme medicale sau de comportament. Am căutat, nu am găsit ce trebuia și ca atare am rămas cu lotul pe care l-am avut“, a încheiat Pascu.

Sâmbătă joacă și fetele

Tot sâmbătă, de la ora 11.00, echipa feminină SCM-U Craiova va disputa primul joc din 2018. Elevele lui Lucian Zlotea vor evolua pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în compania formației CS Volei Club Deva. Meciul contează pentru etapa a zecea din Divizia A2. Cele două combatante sunt vecine de clasament. Deva ocupă penultimul loc, cu 2 puncte, iar oltencele se află pe ultimul loc, cu un singur punct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS