16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Câinii“ ne urmăresc și în Cupă

„Câinii“ ne urmăresc și în Cupă

Alex Băluţă are posibilitatea să joace în Cupă împotriva lui Dinamo şi să-i facă fericiţi pe olteni cu o calificare în semifinale (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova nu are un debut de foc în 2018 numai în campionat, ci și în Cupa României. Ieri, la Casa Fotbalului din Capitală, s-au stabilit sferturile de finală din cadrul competiției KO și, conform tragerii la sorți, trupa lui Devis Mangia va continua lupta pentru trofeu cu un duel împotriva eternei rivale Dinamo București, echipă pe care o va întâlni și în primul meci oficial din Liga I din 2018, adică pe 3 februarie. Un lucru extrem de important este că meciul din Cupă, spre deosebire de cel din campionat, va avea loc la Craiova, pe noul „Ion Oblemenco“.
Celelalte trei „sferturi“ opun următoarele echipe: Hermannstadt – FCSB, Gaz Metan – Astra și Poli Iaşi – FC Botoşani.
Confruntările din sferturile Cupei României se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Meciurile vor avea loc în intervalul 27 februarie – 1 martie, cu începere de la ora 13.30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând să fie stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Anul trecut ne-a zâmbit soarta

Cele două combatante s-au întâlnit și în ediția trecută în sferturile Cupei României, în 29 martie 2017, iar Universitatea Craiova a reușit calificarea în semifinale, după ce s-a impus pe „Municipalul“ din Severin la penaltiuri, cu 6-5, asta după ce în cele 120 de minute de joc scorul a fost egal, 0-0. Din tabăra oltenilor, conduși de pe bancă de Gigi Mulțescu, au marcat de la punctul cu var Gustavo, Briceag, Bancu, Calancea, Kelic și Ivan și a ratat Screciu. „Câinii“ au transformat penaltiurile prin Hanca, Busuladzic, Nistor, Filip și Popa și au ratat Petre și Spătaru. În acel meci, Craiova a jucat în inferioritate numerică din minutul 63, când a fost eliminat Alex Băluță, iar jucătorii la care a apelat Gigi Mulțescu au fost următorii: Calancea – Dimitrov, Kelic, Popov (‘65, Mateiu), Briceag – Zlatinski (‘102, Gustavo), Screciu, Bancu – A. Ivan, Jazvic (‘75, Măzărache), Băluță.

Mangia: Mă bucur foarte mult că jucăm acasă

Antrenorul Științei, Devis Mangia, se bucură că sorții i-au scos-o pe Dinamo în față Craiovei și consideră un mare avantaj faptul că meciul se joacă în Bănie, ținând cont de afluența suporterilor la meciurile de pe „Ion Oblemenco“ și atmosfera creată de aceștia.
„Meciul cu Dinamo din sferturile Cupei va fi cu siguranță unul frumos, este un joc important pentru noi prin prisma adversarului, dar și pentru că ne dorim să ne calificăm mai departe în această competiție. Mă bucur foarte mult că jucăm acasă în fața suporterilor noștri care cu siguranță vor face o atmosferă foarte frumoasă. Noi am avut un traseu destul de dificil în Cupa României spre deosebire de alte echipe, care au început cu adversari din Liga a III-a și a II-a, dar nu ne supără acest lucru. Vrem să jucăm frumos, să facem un joc bun și să ne calificăm în semifinale“, a declarat antrenorul „leilor“, Devis Mangia.

Alb-albaștrii se simt puternici cu publicul în spate

La rândul său, căpitanul Universității Craiova, Alex Băluță, care nu va putea juca împotriva „câinilor“ în campionat după roșul primit cu CFR Cluj, exultă că Dinamo va trebui să joace în Cupă pe „Oblemenco“.
„Va fi cel mai frumos sfert. Mă bucur că am căzut cu Dinamo și îmi închipui deja ce atmosferă va fi pe stadion. Sigur va fi plin și noi trebuie să ne ridicăm la înălțimea fanilor. E un avantaj că jucăm acasă și îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm în semifinale“, a declarat Alex Băluță.
Acesta a fost completat de fundașul croat Renato Kelic: „Va fi un meci foarte frumos. Și anul trecut am jucat împotriva celor de la Dinamo și a fost foarte frumos, cu stadionul aproape plin, am câștigat și am continuat în Cupă. Sper să facem și acum un joc bun și să mulțumim suporterii noștri. Eu cred că o să câștigăm acest meci. E un avantaj că jucăm acasă și avem suporterii în tribune“.

Bălănescu inflamează spiritele

Dacă declarațiile oltenilor cu privire la jocul din Cupă au fost la locul lor, din tabăra dinamoviștilor a ieșit în frunte secretarul general Bogdan Bălănescu și reacția sa a fost arogantă.
„E un meci mai dificil, dar ne vom bucura să câştigăm în faţa a 30.000 de olteni. Cred că toţi adversarii sunt dificili în faza aceasta a Cupei României şi jocurile anterioare au demonstrat-o. Mergem încrezători, Cupa este un obiectiv în acest sezon şi vrem să ne calificăm. Bineînţeles că putem să trecem de Craiova, de ce nu? Uitaţi-vă la meciurile anterioare, în afară de cel din Cupa României de anul trecut, toate au fost echilibrate. Sigur, au un avantaj că joacă acasă, în faţa propriilor suporteri, dar nu cred că sunt favoriţi“, a declarat Bălănescu, la Telekom Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS