12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova și-a luat revanșa cu Mureșul

Craiova și-a luat revanșa cu Mureșul

Muntenegreanul Goran Martinic (la minge) a fost aproape de un triple duble în confruntarea cu fosta sa echipă, BC Mureș (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Cu muntenegreanul Goran Martinic vioara întâi (22 de puncte, 11 pase decisive, 8 recuperări), echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a obținut duminică seară prima victorie în 2018 în Liga Națională. În prima etapă din retur, alb-albaștrii au trecut, pe teren propriu, de formația BC Mureș Târgu Mureș, cu scorul de 84-69 (20-25,18-11, 22-17, 24-16). Cum în turul campionatului, formația mureșeană câștigase, oltenii și-au luat revanșa în urma succesului de duminică.
Craiovenii s-au desprins în sfertul al patrulea, când au condus și la 16 puncte diferență, pentru ca scorul final să consemneze un ecart de 15 lungimi.
Pentru prima dată, SCM-U a fost condusă de pe bancă de antrenorul macedonean Aco Todorov, care este director sportiv, cu mențiunea că cel care a dat indicații a fost antrenorul secund Dan Ioan.

Toma: Ne-a lipsit precizia la aruncări

În urma acestui rezultat, Craiova a egalat Mureșul la numărul de victorii și înfrângeri, cinci succese și șase eșecuri. Scorul general al confruntărilor directe este de 1-1, cu avantaj la coșaveraj pentru olteni, care se află pe locul opt.
La finalul jocului, Marius Toma, managerul craiovenilor, a vorbit despre prestația echipei în partida cu mureșenii și despre importanța victoriei. „A fost un meci mult mai dificil decât părea. Știam că cei de la Mureș joacă fără nici un pic de presiune. Aproape cele 20 de zile fără meci oficial
și-au spus cuvântul. Ne-a lipsit precizia la aruncări în acest meci. Am marcat 84 de puncte, dar dacă marcam în nota noastră obișnuită, atingeam suta. Suntem mai mulțumiți de apărare, deși au fost câteva neînțelegeri și lucruri care ne-au scăpăt. Mai avem două meciuri săptămâna aceasta, miercuri cu Galați și sâmbătă la Timișoara. Victoria cu Mureșul este una bună, prin prisma faptului că avem nevoie de un tonus bun pentru următoarele partide“, a explicat Toma.
Acesta a adăugat că jucătorii de la SCM-U răspund tot mai bine la comenzile noului tehnician, Todorov. „Aco Todorov a preluat echipa imediat după Crăciun. Credem că jucătorii au început să răspundă la comenzile acestuia, iar acest lucru a început să se vadă. Pentru perioada următoare, Todorov este alături de noi și vom funcționa în actuala formulă. Totodată, în meciul cu Mureșul ne-a lipsit clarviziunea și liniștea la aruncări, la cele deschise am ratat extrem de mult și nejustificat“, a mai spus oficialul oltean.
Reamintim că lui Rami Hadar, antrenorul israelian cu care echipa craioveană a început acest sezon, i-a fost suspendat contractul, din cauza problemei sale cu viza de ședere pe teritoriul României.
La SCM-U au evoluat în meciul cu BC Mureș următorii jucători: Martinic (22 puncte), Aleksandrov 17, Samuels 13, Siriscevic 11, Orbeanu 6, Kikos 6, Paasoja 5, Vîrnă 2, Novak 2, Berceanu și Cioi.

Mâine joacă în Sala „Ion Constantinescu“

SCM-U Craiova mai are de disputat două meciuri restante. Primul, cel cu Phoenix Galați, care ar fi trebuit să aibă loc între Crăciun și Revelion, se va juca mâine. Partida va fi găzduită de Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, de la ora 19.30, deoarece în Sala Polivalentă s-a montat o suprafață specială pentru meciul  internațional de handbal feminin, dintre Craiova și Randers, programat sâmbătă.

Intrarea, pe invitații

Invitațiile pentru meciul de baschet Craiova – Galați se vor distribui începând de azi, de la sediul clubului SCM, din strada Brestei, nr. 4, între orele 14.00 – 17.00. Se vor acorda un total de 350 de invitații, iar o persoană poate primi maximum două.
A doua restanță pentru craioveni, din etapa a 12-a, cea din deplasare cu Poli Iași, a fost reprogramată pentru 31 ianuarie. Până atunci, baschetbaliștii craioveni mai au de disputat alte jocuri: sâmbătă, la Timba Timișoara (ora 18.00), pe 20 ianuarie cu BCMU Pitești (deplasare), apoi cu Steaua CSM Eximbank (deplasare, 27 ianuarie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS