21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii îşi încarcă bateriile

Alb-albaștrii îşi încarcă bateriile

Alex Băluță (în centru) și colegii săi trag tare la antrenamentele din Antalya (Foto: ucv1948.ro)

Jucătorii Universității Craiova și-au reluat pregătirile pentru partea a doua a campionatului, cu toții fiind convinși că va fi una la finele căreia vor avea motive de bucurie.
Alb-albaștrii s-au văzut cu toții joi seară și au purtat o mică discuție cu antrenorul Devis Mangia și staff-ul acestuia, iar vineri dimineață s-au prezentat la vizita medicală. La această primă acțiune au luat parte toți jucătorii vechi, exceptând fundașul croat Hrvoje Spahija, care nu mai intră în vederile tehnicianului italian și va părăsi gruparea din Bănie. La Policlinica pentru Sportivi a apărut și o primă noutate, Adrian Juncu, un junior originar din Piatra Neamț, transferat de la FC Ardealul, care a semnat un contract valabil cinci ani.
Ulterior, clubul a anunțat și transferul unui tânăr mijlocaș, Ovidiu Bic (23 de ani), de la Gaz Metan Mediaș, care a mai evoluat la Liberty Salonta, FC Bihor și Olimpia Satu Mare, el având și trei convocări la naționala Under 19 a României. Bic a semnat un contract valabil patru ani și jumătate.

Întâmpinați de suporteri la Aeroport

Sâmbătă dimineață s-a plecat cu un charter de pe Aeroportul din Craiova în cantonament în Antalya. Alb-albaștrii au fost așteptați de un grup de suporteri la aeroport, care le-a solicitat autografe și le-a cerut băieților lui Mangia să muncească bine, astfel încât primul meci cu Dinamo să fie abordat cu maximum de potențial. Devis Mangia are la dispoziție în stagiul de pregătire de la Belek (6-26 ianuarie) următorii fotbaliști: Nicolai Calancea, Miodrag Mitrovic, Cristian Dică, Laurențiu Popescu – Răzvan Popa, Marius Briceag, Constantin Vasile (junior), Ivan Martic, Radoslav Dimitrov, Renato Kelic, Apostol Popov, Ferreira Tiago, Niko Datkovic, Adrian Juncu (junior), Vladimir Screciu, Alexandru Mateiu, Hristo Zlatinski, Valentin Mihăilă, Alexandru Băluță, Alexandru Mitriță, Gustavo Di Mauro Vagenin, Ovidiu Bic, Nicușor Bancu, Cristi Bărbuț, Jovan Markovic, Andrei Burlacu și Mihai Roman.
În Turcia a ajuns și înlocuitorul lui Cătălin Mulțescu, noul antrenor cu portarii fiind un conațional al lui Mangia, Mario Capece, deținător de licența A UEFA și absolvent de Coverciano. Mario Capece a activat ca antrenor cu portarii ultima dată la FK Partizan, iar în trecut a mai lucrat la Virtus Entella, AC Milan Academy, FC Canavese și AC Biellese, la unele fiind principal.

Mangia: Ne așteaptă o perioadă dificilă în Antalya

Strategul Devis Mangia a declarat la plecarea din Bănie că și-a structurat foarte bine programul și că toată lumea este concentrată asupra acestui cantonament.
„Acum trebuie să ne gândim doar să muncim și apoi o să vedem ce se va întâmpla. Toată lumea trebuie să se concentreze doar asupra antrenamentelor. Dacă vor mai veni jucători este un lucru bun, dacă nu este la fel de bine. Am citit și eu presa din Italia. Poate că este normal să apară astfel de speculații privind jucătorii pe care i-am antrenat în trecut. Pot spune că sunt jucători foarte buni, dar nu ne gândim la transferuri în acest moment. Ne gândim să ne pregătim bine și pe parcurs vom vedea ce se va întâmpla“, a spus Mangia.
Întrebat dacă obiectivul este câștigarea Cupei sau a campionatului, Mangia nu s-a hazardat în promisiuni: „Așa cum v-am obișnuit eu vorbesc doar de meciul următor. Ne așteaptă o perioadă dificilă în Antalya, trebuie să ne pregătim bine, apoi o să vorbim despre fiecare meci“.

Fotbaliștii s-au pus pe treabă

Odată ajunși în Antalya, alb-albaștrii au și început reacomodarea la efort. Cu toții au arătat poftă de muncă și mult optimism.
„Gândul meu este doar la Craiova! N-am avut deloc vacanță anul trecut, dar acum sunt mult mai relaxat, mi-am încărcat bateriile și sunt pregătit să continuu campionatul. Tot se aude că plec, că nu plec, dar eu sunt la Universitatea Craiova și asta este tot ce contează. Trebuie să continuu la fel, să înscriu goluri, să îmi ajut echipa. Îmi doresc să terminăm pe locul 1, avem puterea de a o face pe terenul de joc“, a declarat căpitanul Alexandru Băluță.
„Avem gânduri foarte mari, sperăm să fim fericiți la sfârșitul anului. Avem un lot foarte bun și cei care vor intra cu siguranță vor da totul pe teren pentru Știința. Și juniorii de lângă noi sunt foarte buni și dacă vor intra cu siguranță nu se va vedea o diferență între ei și noi, cei mari. Ne vom face treaba foarte bine și sunt sigur că vom ajunge și mai sus. Important este să fim sănătoși și vom face treabă bună în Antalya“, a spus mijlocașul Alexandru Mateiu.
„Îmi doresc să fiu sănătos în acest an, să ne pregătim bine în Antalya și să facem un an cel puțin la fel de bun ca în 2017“, a afirmat mijlocașul Nicușor Bancu.
„Trebuie să vedem ce am greșit în prima parte, iar în a doua să ne pregătim foarte bine și cu siguranță ne vom bate la titlu. Trebuie să mai lucrăm puțin la atitudine. Vreau să ajung cât mai sus cu Craiova și să câștig un trofeu!“, a punctat atacantul Alexandru Mitriță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS