Fotbal / Universitatea – old boys a cucerit Cupa Campionilor Oltenia (galerie foto)

Alb-albaștrii s-au bucurat intens pentru trofeul câștigat (Foto: Alexandru Vîrtosu)


Deși s-au perindat mulți jucători de clasă ieri, prin Polivalenta din Bănie, publicul nu a fost prea numeros, dar asta nu a știrbit cu nimic din spectacolul oferit de foștii mari fotbaliști ai României în cadrul ediției a doua a Cupei Campionilor. Turneul prieteniei, destinat categoriei old-boys, a fost câștigat de Universitatea Craiova (grupa B), după ce s-a impus la penaltiuri, în fața eternei rivale Dinamo (grupa A), bucuria fiind mare chiar dacă trofeul nu îmbogățește cartea de vizită a alb-albaștrilor. De menționat faptul că gruparea din Bănie a schimbat lotul tacit, înlocuindu-i pe „maximi“ cu mai tinerii Cătălin Beldeanu, Victor Naicu, Bogdan Vrăjitoatea sau Florin Șoavă, echilibrând media de vârstă. Legendele s-au delectat din tribune.

Revenind la ultimul act al Cupei Campionilor, Universitatea și Dinamo au încheiat la egalitate în timpul regulamentar, scor 2-2, golurile fiind marcate de Dumitru Mitriță și Bogdan Vrăjitoarea, pentru olteni, respectiv Cristi Pușcaș (2), pentru „câini“. S-a trecut direct la loviturile de departajare, iar aici diferența a făcut-o fostul portar al naționalei de futsal, Cătălin Rizan. Pentru Craiova au marcat Șoavă, Naicu și Mitriță, în timp ce Dinamo a punctat prin Vali Năstase, iar Rizan s-a opus șuturilor lui Cristi Pușcaș și Marius Priseceanu.

În drumul spre finală, Universitatea a înregistrat în grupa B două remize „albe“, 0-0 cu Rapid și 0-0 Naționala artiștilor, și o victorie la limită, 1-0 cu Jiul Petroșani, golul fiind semnat de Silvian Cristescu. În faza semifinalelor, elevii lui Sorin Cîrțu au învins la penaltiuri pe Steaua, cu 3-1, după ce în timpul regulamentar a fost 0-0. De la punctul cu var au marcat Șoavă, Naicu și Mitriță, în timp ce pentru steliști a punctat doar Rădoi, Boștină fiind cel care a ratat.

 

„Am câștigat cu multe emoții“

 

Căpitanul formației de old boys a Universității Craiova, Emil Săndoi, a fost foarte bucuros pentru trofeul câștigat, recunoscând că i-a trezit multe amintiri.

„Am câștigat cu multe emoții, trebuie să recunoaștem. Am câștigat un singur meci până la urmă, pentru că în rest am făcut două rezultate de egalitate și am câștigat de două ori la loviturile de departajare. Astăzi chiar a fost o atmosferă frumoasă și ne doream să câștigăm acest turneu, pentru că jucam în fața propriilor suporteri. Am fost mulți pe teren care am câștigat ultimul event și să știți că în momentul în care am primit această cupă chiar mi s-au derulat în minte mai multe evenimente din cariera mea de fotbalist. La ultima cupă pe care am câștigat-o, fiind căpitan de echipă, nu am apucat să o ridic, pentru că în minutul 90 am suferit acea accidentare urâtă. Deci mi-am adus aminte și de momentele mai puțin plăcute… Dar acum am ridicat cupa și a fost o zi deosebită pentru noi toți și îmi doresc ca la finalul campionatului Ligii I orașul Craiova să mai aibă parte de un trofeu“, a declarat Emil Săndoi.

„A fost un turneu extraordinar și este foarte frumos când te întâlnești cu foștii colegi de echipă după mulți ani. Au fost orgolii și acum, mai ales la jocurile cu echipele din Capitală“, a punctat Fane Stoica.

„A fost o inițiativă bună, suntem mulțumiți că această a doua ediție s-a organizat în Craiova. Toți cei care au intrat pe teren sunt tipi orgolioși și își doresc să învingă de fiecare dată. Este o bucurie că ne-am întâlnit, că suntem sănătoși și putem să intrăm în teren“, a spus Pavel Badea.

„A fost o revedere foarte frumoasă. Am aliniat o formulă bună de echipă și deși suntem obișnuiți să jucăm pe teren mare, se pare că ne descurcăm și la sală. Avem și un antrenor foarte bun, deci suntem de speriat și acum“, a declarat Narcis Mohora.

„Ducem dorul fotbalului de altădată. A fost o idee foarte bună cu acest turneu și sper să se mențină“, a subliniat Florin Șoavă.

 

„Nu renaște Craiova cu această Cupă“


 

La rândul său, antrenorul echipei de old boys a Universității Craiova, Sorin Cîrțu, s-a bucurat de reușita lui Săndoi și ceilalți, dar speră să se bucure de un trofeu adevărat la finalul acestei ediții de Liga I, de la actuala echipă a Băniei.

„Mă bucur că am câștigat, chiar dacă a fost la penaltiuri. Nu renaște Craiova cu această Cupă, ci cu cei care sunt în Liga I. Ei o duc bine și nu știu dacă se putea cere mai mult pentru momentul ăsta. Sper ca după pauza de iarnă lucrurile să se schimbe în foarte bine. Craiova poate să viseze la titlu. Are toate șansele în ambele competiții, Cupă și campionat. La cum joacă, la atmosfera care este la meciurile de acasă sunt îndreptățiți să-și pună speranțe mari în acest sezon“, a punctat Sorin Cîrțu.

 

Cupa Campionilor Oltenia, ediția a 2-a:

Rezultatele turneului: Steaua – Dinamo 1-2, Rapid – Craiova 0-0, FC Argeș – Poli Timișoara 0-2, Jiul Petroșani – Naționala artiștilor 0-0, Steaua – FC Argeș 2-0, Rapid – Jiul 1-2, Dinamo – Timișoara 5-1, Craiova – Naționala Artiștilor 0-0, Steaua – Timișoara 1-0, Rapid – Naționala artiștilor 0-1, Dinamo – FC Argeș 1-2, Craiova – Jiul 1-0 (gol Silvian Cristescu), semifinala 1: Naționala artiștilor – Dinamo 0-0 în timpul regulamentar, 1-3 la penaltiuri; semifinala 2: Craiova – Steaua 0-0 în timpul regulamentar, la penaltiuri 3-1 (Șoavă, Naicu, Mitriță / Rădoi, Boștină – a ratat); finala mică: Naționala artiștilor – Steaua 0-4, finala mare: Craiova – Dinamo 4-3 / 2-2 în timpul regulamentar; 2-1 la penaltiuri (Dumitru Mitriță, Bogdan Vrăjitoarea / Cristi Pușcaș – 2; penaltiuri: Șoavă, Mitriță, Naicu – bară / Vali Năstase, Pușcaș – a aparat Rizan, Priseceanu – a apărat Rizan).

Au arbitrat: Ioan Danciu, Sebastian Colțescu, Edi Constantinescu.

Componența echipelor participante:

Universitatea Craiova: Cătălin Rizan – Florin Șoavă, Emil Săndoi, Pavel Badea, Corneliu Papură, Silvian Cristescu, Robert Vancea, Cătălin Beldeanu, Dumitru Mitriță, Narcis Mohora, Bogdan Vrăjitoarea, Victor Naicu, Ștefan Stoica, Marius Sava.

Dinamo: Florin Prunea – Giani Kiriță, Vali Năstase, Marius Priseceanu, Cristi Pușcaș, Ionel Dănciulescu.

Steaua: Martin Tudor – Cezar Lungu, Sorin Ghionea, George Ogăraru, Petre Marin, Mirel Rădoi, Gabi Boștină, Vali Badea, Daniel Oprița, Nicolae Dică, Sorin Paraschiv.

Naționala artiștilor: Ionuț Andraș – Rareș Varniote, Paul Gheorghiu, Adrian Enache, Daniel Chiriță, Cristian Dumitrache, Florin Moise, Kamara, Alex – Master Chef, Cristi Ciobanu.

Rapid: Leontin Toader – Bebe Cioran, Ștefan Nanu, Florin Motroc, Marian Grigore, Adrian Matei, Mugur Bolohan, Vali Bădoi, Constantin Schumacher, Fănel Țîră, Cristi Dulca, Mihai Iosif, Cezar Zamfir, Adrian Iencsi.

Jiul Petroșani: Sorin Ghițan – Florin Călugărița, Mircea Cristescu, Bogdan Vîjîială, Vasile Matinaș, Bogdan Năstase, Cristi Albeanu, Florin Răducu, George Șerban.

Poli Timișoara: Petru Țurcaș – Iosif Rotariu, Marcel Băban, Florin Bătrînu, Mugur Gușatu, Ilie Stoican, Tavi Roșca, Marius Mureșan, Doru Mecea.

FC Argeș: Bogdan Argeș Vintilă, Dănuț Coman – Vasile Popa, Marian Jilăveanu, Nicolae Diță, Cristian Bălașa, Jean Barbu, Alin Chița, Vasile Bîrdeș.

Pentru o amplă galerie foto, click aici.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 20 decembrie 2017

Actualitate

» Elena Udrea şi Dan Andronic, trimişi în judecată în dosarul Evenimentul Zilei-Hidroelectrica
» Guvern: Programul de sprijin pentru tomate continuă și în 2018
» Guvernul a modificat și completat legislația achizițiilor publice
» Guvern: Ajutoare financiare pentru văduvele și veteranii de război
» Klaus Iohannis, atac dur la ministrul Justiţiei: “Cine nu se gândeşte la urmări e căzut din Lună”
» Parlamentarii şi-au dat liber la afaceri pe persoană fizică
» Leul s-a depreciat în raport cu moneda europeană şi este cotat la 4,62 lei/ euro
» Crima de la metrou / Curtea de Apel decis ca Magdalena Şerban să rămână în arest preventiv
» A doua lege a justiţiei – proiectul de modificare a Legii 304 privind organizarea judiciară – a fost votată de Senat
» BCR: Program de lucru cu publicul, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă
» Bucureşti: Studenţii de la Facultatea de Drept s-au alăturat protestului magistraţilor / Şi la Iaşi studenţii au făcut acelaşi lucru
» Preşedintele Iohannis a promulgat mai multe legi
» Programul de lucru al Poştei Române în perioada sărbătorilor de iarnă

Publireportaj

» 12 milioane de euro, investite de CJ Dolj la Spitalul de Urgență Craiova
» Finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului „Modernizarea si diversificarea activitatii de productie la SC Automecanica SRL”
» 2017, cel mai bun an din istoria Aeroportului din Craiova
» Aeroportul din Craiova, hub internaţional

Local

» Întreruperi energie electrică de mâine

Dolj

» Programul „Masă caldă pentru elevi“ va fi reluat la liceul din Bârca
» O bunică îşi creşte cei trei nepoţi la Centrul Social „Sf. Vasile“
» Jurnalista Ana-Maria Predilă, premiată pentru articolele din GdS
» CN „Gheorghe Chițu“ – 140 de ani de învățământ economic
» A intrat cu maşina în şanţ după ce un Audi i-a tăiat calea, pe DN6
» Ford a bătut palma cu angajații
» Trei cișmele monument istoric vor fi reabilitate
» Parcările din centrul Craiovei rămân cu plată
» Hotelul și restaurantul de la stadion, scoase la licitație
» Craiova: Acţiune a poliţiştilor de la economic pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite din domeniul comercializării cărnii şi produselor din carne
» Craiova: Ford a bătut palma cu angajaţii
» Directorul Direcției Elaborare și Implementare Proiecte din Primăria Craiova a demisionat
» Autor de furt din locuinţă reţinut de poliţiştii doljeni
» Craiova: Prins în flagrant când fura dintr-o societate comercială
» Doljean condamnat pentru lovire, după gratii

Gorj

» O femeie mușcată de un maidanez acuză medicii că au dat-o afară din spital
» Alaiul obiceiurilor de iarnă la Târgu-Jiu
» Gorj: Elevă de 13 ani, dispărută de acasă
» Gorj: Fetiță de un an și jumătate, rănită într-un accident rutier
» Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată de poliţiştii gorjeni
» Gorj: Bătrână anchetată, după ce a fost prinsă la furat într-un magazin din Târgu Jiu
» Gorj: Bărbat reţinut pentru distrugere prin incendiere
» Gorj: Bărbat reţinut pentru distrugere prin incendiere
» Gorj: Ecologizare cu asistaţii social pe Dealul Bujorăscu, din Motru

Olt

» A treia zi de proteste a magistraților din Olt

Mehedinţi

» Mehedinţi: O macara a căzut de pe platforma pe care era transportată

Vâlcea

» Comercianţii din Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, controlaţi de poliţişti
» 59 milioane euro bani europeni pentru modernizarea drumurilor din județul Vâlcea

Sport

» Vine prima victorie în deplasare pentru SCM-U?
» Sportivii-elevi și profesorii lor, premiați la Gala Sportului Școlar

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top