22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOrbeanu: Văd Craiova o echipă foarte puternică anul acesta

Orbeanu: Văd Craiova o echipă foarte puternică anul acesta

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va susține sâmbătă primul meci oficial din noul sezon. În faza I a Cupei României, oltenii vor primi vizita formației BC SCM Timișoara, în Sala Polivalentă, de la ora 19.00 (netelevizat). Partida retur se va juca pe 4 octombrie, la Timișoara.

Antrenorul principal al oltenilor, Rami Hadar, doi dintre jucătorii importanți din lot, Iulian Orbeanu și Ivan Siriscevic, dar și managerul echipei, Marius Toma, au vorbit joi, într-o conferință de presă, despre meciul cu bănățenii, despre obiectivele din noul sezon și despre ultimele modificări din lot.
Israelianul Rami Hadar s-a arătat mulțumit de cum se prezintă echipa acum, la aproape o lună și jumătate de la reunirea lotului. Acesta a vorbit despre faptul că a fost nevoit să schimbe coordonatorul de joc cu o săptămână înainte de prima partidă oficială. Americanul Greene a fost trimis acasă, iar în locul său a fost adus Goran Martinic, de la BC Mureș. „Am făcut ceva schimbări. L-am adus pe Martinic și mai așteptăm un jucător sub 23 de ani. Ne aflăm la finalul perioadei de pregătire și sunt încântat că vor începe meciurile oficiale. Jucătorii au muncit serios, încercând să formeze o nouă echipă și relații de joc. Față de primul antrenament, au făcut un mare progres. Avem un grup extraordinar, atât ca jucători, cât și ca oameni. Vom munci și sper că vom aduce bucurii publicului“, a spus tehnicianul israelian. Acesta se află la prima experiență ca antrenor în afara țării natale. Sezonul trecut a pregătit pe Hapoel Tel Aviv și pe Maccabi Tel Aviv, formație care a reușit două victorii mari în Euroligă, în fața unor echipe de top, Fenerbahce și Olympiakos. Sosirea sa la Craiova de la o echipă de Euroligă a surprins pe multă lume.

Antrenorul speră să schimbe recordul negativ din play-off

Rami Hadar a vorbit și despre obiectivul echipei în noua ediție de campionat, completând că este pus la punct cu evoluția echipei în edițiile trecute din play-off, când alb-albaștrii nu au câștigat nici un meci. „Aș împărți în două obiectivul. Mai întâi, să ne calificăm în primele șase echipe, apoi, în play-off, să am jucători în stare foarte bună, să putem ataca eficient acea fază importantă a competiției. Știu istoricul Craiovei din play-off, dar sper că anul acesta va fi diferit. Sper să stric acest record negativ, să depășim această barieră“, a completat Rami.
Despre meciul cu Timișoara, antrenorul Craiovei crede că nu va fi deloc unul ușor, bănățenii alcătuind o echipă mult mai omogenă: „Au echipă bună, cu jucători masivi. Va fi un adversar puternic. Au mulți jucători rămași din sezonul trecut, au făcut doar două transferuri“.

Orbeanu: Avem un grup unit

Iulian Orbeanu a revenit la SCM-U Craiova și este încrezător că el și colegii săi pot face un sezon bun. Orbeanu își amintește că în urmă cu câteva sezoane, când a plecat de la Craiova, Marius Toma i-a spus că va reveni să joace pentru formația SCM-U. „Acum patru-cinci ani, când am plecat de la Craiova, eram tânăr, voiam o schimbare. Acum, s-a ivit această oportunitate și am revenit cu drag. Tot timpul am ținut legătura cu Marius Toma. Țin minte că atunci când am plecat de la SCM-U mi-a zis că mă voi întoarce, pentru că aici e locul meu. Avem un grup foarte unit, având în vedere că suntem adunați de o lună și jumătate. Văd Craiova o echipă foarte puternică anul acesta. Nu vreau să mă pronunț pe ce loc vom termina“, a spus Orbeanu, jucător din naționala României, care în decembrie va împlini 28 de ani.

Siriscevic: O luăm pas cu pas

Croatul Ivan Siriscevic revine în campionatul românesc, după ce în trecut a mai evoluat un sezon la Timișoara. Jucătorul de 30 de ani a promis și el suporterilor că-și va da toată silința să ajute echipa. „Am mai jucat un an în România, mi-a plăcut aici, și am decis să revin. Voi face tot ce ține de mine ca acest campionat să fie unul bun. O luăm ușor, pas cu pas. Încercăm să câștigăm fiecare joc“, a declarat Siriscevic. Sezonul trecut, jucătorul a evoluat în țara natală, la echipa Sibenik, cu care a cucerit medalia de bronz în campionat. El a avut medii statistice de 13,2 puncte, 4,2 recuperări şi 1,7 pase decisive.
Întrebat dacă echipa va avea un joc spectaculos în noul sezon, managerul Marius Toma a spus că cele mai importante sunt rezultatele. În ceea ce privește ultimele noutăți din lot, a dezvăluit că zilele următoare ar mai putea apărea unul sau mai mulți jucători. „Nu va mai pleca nimeni, vor mai veni jucători. Analizăm mai multe propuneri și zilele viitoare vom lua decizii“.

Regulament

În Cupa României se menține regulamentul de anul trecut, cu doi jucători români în teren pe tot parcursul meciului. Spre deosebire de Liga Națională, în Cupă poate exista egalitate la finalul celor 40 de minute. Partidele tur din această fază se pot încheia nedecis, fără să se joace prelungiri, iar învingătoarea din retur merge mai departe. La fel se întâmplă și dacă returul se încheie la egalitate, după ce în tur una dintre echipe s-a impus.
Celelalte partide din turul I: BCM-U Pitești – BC Mureș Târgu Mureș, Phoenix Galați – Dinamo București, Politehnica Iași – Timba Timișoara. Echipele care vor obține calificarea vor evolua în turneul Final 8, alături de U BT Cluj, Steaua CSM Eximbank București, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS