10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele iau în calcul doar victoria cu Austria

Tricolorele iau în calcul doar victoria cu Austria

Yulia Dumanska (SCM Craiova) este pregătită să facă un meci bun cu Austria
Yulia Dumanska (SCM Craiova) este pregătită să facă un meci bun cu Austria

Naţionala feminină de handbal a României începe astăzi o nouă campanie de calificare la un turneu final, Campionatul European din 2018. România se află într-o grupă cu Rusia, Austria şi Portugalia, iar primele două vor accede la turneul final din Franța. În meciul de debut din preliminarii, tricolorele vor întâlni astăzi selecționata Austriei, în sala „Traian“ din Râmnicu Vâlcea, de la ora 19.00 (TVR2).
Ambros Martin, selec­ționerul României, s-a ferit să spună pe cine vede favorită în grupă, fiind preocupat de primul meci, cel cu Austria, adversară pe care tricolorele au întâlnit-o în luna iunie, în „dubla“ din play-off-ul pentru Mondiale. Atunci, româncele s-au impus cu 34-29, la Oradea, și 33-24 la Stockerau.
„Ştim destul de bine Austria, am jucat cu ele nu foarte demult şi am avut probleme, nu numai în deplasare, ci şi pe teren propriu. Despre Portugalia încă nu avem foarte multe date, dar vom vedea după partida cu Austria. Sper că vom face un meci bun şi vom câştiga“, a spus Ambros Martin. Selecționerul are la dispoziţie 21 de jucătoare pentru „dubla“ din această săptămână, cu Austria şi Portugalia (duminică, în deplasare).

Elisei: Mereu la Vâlcea a fost un public fantastic

SCM Craiova are patru jucătoare la națională, portarul Yulia Dumanska, Valentina Ardean Elisei, Cristina Zamfir Florianu și Andreea Pricopi.
Valentina Ardean Elisei își dorește o sală plină contra Austriei. „Vreau ca publicul să fie alături de noi din primul şi până în ultimul minut. Mereu la Vâlcea a fost un public fantastic, care ne-a ajutat mult şi ne-a împins de la spate pentru victorii importante. Îmi doresc să fie jucătorul cu numărul 8 al echipei! Este o grupă dificilă, trebuie să tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate pentru că vrem să ajungem la Campionatul European“, a spus Elisei.
Portarul Yulia Dumanska consideră că Austria și Portugalia sunt outsiderele în grupa României și că bătălia se va da contra campioanei olimpice Rusia. „Grupa nu este una uşoară, dar eu cred că ne vom lupta cu Rusia pentru prima poziţie a clasamentului. Asta nu înseamnă că nu vom lua în serios fiecare meci, indiferent cu cine vom juca“, a spus portarul de 21 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS