11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliștii craioveni, medaliați la Europene și naționalele de tineret

Pugiliștii craioveni, medaliați la Europene și naționalele de tineret

Cosmin Toboșaru se întoarce cu medalie de bronz de la Europene
Cosmin Toboșaru se întoarce cu medalie de bronz de la Europene

Pugiliștii din Craiova au participat săptămâna trecută la două competiții și au reușit să urce pe podium. Cel mai important rezultat este medalia de bronz cucerită de Cosmin Toboșaru, duminică, la Europenele de juniori de la Albena (Bulgaria). Sportivul de la SCM Craiova, pregătit de Ion Joița, a fost învins în semifinale de un georgian, Bakur Chikovani, cu decizie de 3-2.
La Bacău s-a desfășurat Campionatul Național de tineret, iar reprezentanții CSM Craiova au urcat de trei ori pe podium. Florin Gabriel Dinu, sportiv care are colaborare cu Bacău, dar care la această competiție a reprezentat doar Craiova, a cucerit un nou titlul național, la categoria 64 kilograme. Dinu este pregătit de Marcel Sîrba, iar alt sportiv din grupa acestui antrenor, Ștefan Bulat (49 kg), a luat medalie de bronz. Dinu se pregătește acum pentru Europene, care vor fi în Turcia, pe 20 septembrie.
CSM a avut și un medaliat cu argint. Este vorba de Michael James Constantin, elevul lui Constantin Cucu, care a boxat la categoria 91 kilograme. Alți trei pugiliști craioveni, dar care reprezintă cluburi din alte orașe, au urcat pe podium. Marius Gabriel Cîțu și Alexandru Frumosu reprezintă SCM Bacău și s-au înfruntat în semifinala categoriei 69 de kilograme. A câștigat Cîtu, iar Frumosu a rămas cu bronzul. Cîtu a boxat în finală și a luat medalie de argint. Viorel Fîciu (75 kilograme) a boxat pentru Pandurii Târgu Jiu și a urcat pe treapta a doua a podiumului. Clubul gorjean a mai obținut încă o medalie de argint, prin Florin Bâlteanu (52 kilograme) dar și un bronz, prin Loris Andreas (60 kilograme).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS