6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBon face treabă bună cu juniorii B

Bon face treabă bună cu juniorii B

Dragoş Bon a avut rezultate bune până acum cu republicanii B ai Universităţii Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dragoş Bon a avut rezultate bune până acum cu republicanii B ai Universităţii Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul craiovean Dragoș Bon a demonstrat că este un profesionist desăvârșit și că se poate adapta cu ușurință atât în proiectele de seniori, cât și în cele de juniori. Fost tehnician la FCU Craiova, CS Turnu Severin, ACS Podari și CSO Filiași, Bon a preluat în vara trecută grupa de juniori B (Under 17) a Universității Craiova, una complet nouă, pe care a reușit să o califice în etapa de sâmbătă, a 8-a din Etapa Preliminară, în Liga Elitelor. Meritul este cu atât mai mare cu cât trecerea din Etapa Prelimilară, care este prima parte a Campionatului Național, în Liga Elitelor, acolo unde acced doar primele clasate din cele 19 serii plus echipa Centrului de Excelență a FRF, s-a realizat cu două runde înainte de finalul „zonei“. Victoria de sâmbătă, de pe stadionul „Aripile“, a fost una „scurtă“, 2-1, în poarta celor de la Dinamyk Craiova, înscriind Sârbu și Simon. Replica „dinamicilor“ a venit prin Viespe.
Dinamyk B: Ciolponea – Smeu, Velea, Stan Boborică – Zătreanu, Radu, Mujea – Badea, Viespe Toma. Au mai intrat: Buzică, Drăghici, Dogaru. Antrenor: Ștefan Florescu.
Universitatea B: Preduț – Nițuică, Manea, G. Negrea, T. Negrea – Moldovan, Cojocaru, Moga, Sîrbu – Baiaram, Simon. Au mai intrat: Guță, Boștină, Dobre, Cristea, Ionescu.

„Am o grupă cu jucători talentați“

Dragoș Bon a vorbit cu GdS despre sosirea la Universitatea Craiova, despre formarea grupei și rolul său în formarea „speranțelor“.
„Mă simt foarte bine aici, am condiții foarte bune de lucru și asta s-a văzut și în rezultatele copiilor. Am o grupă cu jucători talentați, nou- formată. În momentul în care am venit am făcut o selecție amplă împreună cu conducerea, am reușit să aducem jucătorii care pe mine m-au impresionat și prin rezultatele pe care le-au avut în minicampionatul acesta au confirmat că selecția a fost bună și că sunt copii de viitor. Nu am întâlnit probleme la trecerea de la fotbalul mare la cel juvenil, pentru că la începutul carierei mele am mai lucrat cu juniori și tineri, am antrenat echipa a doua a fostului club al Craiovei și aveam o oarecare experiență. În plus, și la echipele de seniori la care am activat am apelat la tineri pe care să-i lansez sau să le relansez carierele. Comunic foarte mult cu ei, încerc să-i ajut, pentru că am mulți care nu sunt din Craiova și trebuie să le fiu și părinte. Îi urmăresc și pe plan școlar și încerc să stau cât mai mult în mijlocul lor și la hotel, unde sunt cazați, luăm masa împreună tot pentru a nu simți lipsa familiei. Vreau să îi apropii și pentru a-i forma ca oameni, în primul rând, apoi să-i facem fotbaliști, pentru că ăsta este scopul meu și al clubului“, a declarat Dragoș Bon.

„Trebuie să creștem copiii bine“

Mai sunt două runde de jucat în „zonă“, iar Dragoș Bon susține că nu-și va lăsa băieții să se relaxeze, pentru că îi vrea cu „motoarele turate“ la Liga Elitelor, fază care va debuta imediat după încheierea Etapei Preliminare.
„Mai sunt două etape, dar nu o lăsăm mai moale, pentru că pregătim campionatul de la Liga Elitelor, iar trecerea va fi foarte rapidă. O să ne jucăm puțin însă cu alcătuirea formației, pentru că e normal ca toți juniorii să aibă minute jucate. Toți jucătorii pe care îi am la dispoziție au calități foarte bune și la mine nu există rezerve și titulari, deci toată lumea are șansa să intre și să ne demonstreze că merită să fie în primul unsprezece. Au fost meciuri în care am fost pus în mare dificultate în a stabili formula de început, ceea ce este foarte bine. Obiectivul de la Liga Elitelor este să progreseze fiecare individ, iar dacă reușim să realizăm și performanțe notabile ca echipă este extraordinar. Trebuie să creștem copiii bine, în filosofia clubului, și e bine că o să avem jocuri tari și o să fie expuși într-o competiție puternică“, a spus Bon.
Liga Elitelor va fi compusă din două serii a câte zece formații, iar componența acestora se va stabili în curând.
„Și pe partea Bucu­reștiului, cu Viitorul, dar și pe partea spre Banat sunt centre puternice de juniori, deci nu contează în ce serie intrăm. Cred că ambele serii vor fi interesante“, a comentat Dragoș Bon.
Dacă la juniori B lucrurile s-au simplificat, la republicanii A lupta se va da, probabil, până în ultima clipă între Universitatea Craiova și Academia „Gică Popescu“.
CN de Juniori, Etapa Preliminară

Juniori A (Under 19), etapa a 8-a: sâmbătă: Dinamyk Craiova – Universitatea Craiova 0-8 (Zbona 3, Vulpe 2, Nichifor, Nițu, Cercel), CFR Romgaz Craiova – CSS Craiova 4-1 (Manea, Gușatu, Șerban, Grigorie – autogol / Călărașu), CSJ Știința U Craiova – Academia „Gică Popescu“ 4-2 (Gheorghișor 3, Ioana / Zamfir, Cazan).
Clasament: 1. Universitatea 20 puncte (golaveraj 62-9), 2. „Gică Popescu“ 18 (42-19), 3. CSJ 13 (30-21), 4. CFR 12 (19-33), 5. Dinamyk 7 (21-41), 6. CSS 0 (9-50).
Etapa viitoare: sâmbătă, 30 septembrie – ora 10.00: Universitatea – CFR, ora 12.00: CSS – „Gică Popescu“; duminică, 1 octombrie – ora 12.00: Dinamyk – CSJ.

Juniori B (Under 17), etapa a 8-a: sâmbătă: Dinamyk – Universitatea 1-2 (Viespe / Sârbu, Simon), CFR – CSS 2-5 (Sună, Bercea / Pascu, B. Constantinescu, Stoica, Furiș, Teică), CSJ – „Gică Popescu“ 0-2 (Preda, Negreț).
Clasament: 1. Universitatea 22 (55-3), 2. „Gică Popescu“ 16 (26-8), 3. CSS 11 (22-21), 4. Dinamyk 10 (26-22), 5. CSJ 7 (16-30), 6. CFR 3 (9-63).
Etapa viitoare: sâmbătă, 30 septembrie – ora 12.00: Universitatea – CFR, ora 14.00: CSS – „Gică Popescu“; duminică, 1 octombrie – ora 14.00: Dinamyk – CSJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS