12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victoria nu vine doar cu Băluță

Fotbal / Victoria nu vine doar cu Băluță

Formația CS Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida disputată vineri seară, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în compania echipei FC Voluntari, contând pentru etapa a 12-a din Liga I.
Oaspeții au deschis scorul în minutul 55, când Spahija a greșit și i-a făcut cadou un balon lui Tudorie, care nu a ratat ținta de la câțiva metri.
La scurt timp, arbitrul Horațiu Fesnic a ignorat un henț în careu comis de Popescu și nu le-a acordat alb-albaștrilor lovitura de pedeapsă (56).
Craiovenii au restabilit egalitatea prin Alex Băluță, căpitanul grupării din Bănie reluând fără probleme de la cinci metri o centrare venit de pe dreapta a lui Martic (69).

Craiova: Calancea – Datkovic, Spahija (58, Burlacu), Ferreira – Martic, Screciu, Mateiu, Briceag (68, Bancu) – Gustavo (80, Bărbuț), Roman, Băluță. Antrenor: Devis Mangia.

Voluntari: Balauru – Filipov, Balaur, Popescu, Acsinte – Răuță, Novac – Deac, Marinescu (86, C. Lazăr), Pîrcălabu – Tudorie. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Cartonașe galbene: Screciu 43 / Filipov 2.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Alexandru Cerei, Iulian Radu.

În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova a revenit pe locul doi, iar în etapa următoare va evolua în Banat, contra lui Poli Timișoara, partida fiind programată vineri, 29 septembrie, de la ora 20.30.

 

Mangia: Nu am făcut un meci deosebit

 

La finalul întâlnirii, tehnicianul CS Universitatea Craiova, Devis Mangia, a fost dezamăgit de evoluție și de rezultat, dar nu a făcut mult caz și a punctat că programul competițional extrem de aglomerat a contat mult.
„Nu am făcut un meci deosebit și ar fi trebuit să învingem în acest joc. Va trebui să ne folosească drept învățătură acest meci. Merităm și noi respect din partea celor care decid programul competițional, trebuie să fie mai atenți, pentru că am avut trei meciuri în șase zile și este foarte dificil să le joci. Urmează trei meciuri în deplasare, la Timișoara, Iași și Chiajna, dar va fi unul pe sptămână și vom avea suficient timp să le pregătim“, a declarat Devis Mangia.
De partea cealaltă, Claudiu Niculescu a afirmat că FC Voluntari a făcut un meci perfect din punct de vedere tactic și că nu-l mai afectează injuriile venite din partea suporterilor olteni de fiecare dată când joacă împotriva Craiovei.
„Mă bucur că am reușit să plecăm cu un punct, ceea ce nu multe echipe au reușit asta, și cu puțin noroc puteam obține mai mult. Din punct de vedere tactic am făcut un meci aproape perfect. Craiova este una dintre cele mai bune echipe din Liga I, cu jucători extraordinari. Nu mă mai deranjează înjurăturile și nu mă motivează cu nimic în plus față de cât sunt eu înainte de meci“, a spus Niculescu.

 

„Trebuia să câștigăm acest meci!“

 

Căpitanul Craiovei, Alex Băluță, a fost supărat la finalul meciului din pricina scorului, dar și din cauza atitudinii unora dinte spectatorii de pe „Municipal“, care la 0-1 și-au înjurat jucătorii în loc să-i încurajeze.
„Am prins o seară mai proastă și sunt foarte dezamăgit că am scos doar un punct. Ei au închis foarte bine spațiile, nu ne-au dat soluții și noi nu am reușit să ne impunem. Trebuia să câștigăm acest meci! Dacă ei ar fi dat două goluri, noi ar fi trebuit să înscriem trei. Trebuia să fim mult mai concentrați, pentru că Mister ne-a atenționat de la începutul meciului că dacă nu vom avea o atitudine bună asta vom păți. Am primit gol, apoi ar fi trebuit să primim acel penalti, la hențul în careu al lui Popescu. Dacă nici când îți dă mingea în mână nu mai e henț… Chiar nu-mi explic aceste decizii, dar cred că și arbitrii ar trebui să fie mai atenți, și cei care analizează aceste lucruri și să se ia măsuri. Noi trebuie să ne vedem în continuare de jocul nostru și să câștigăm la Timișoara. Sunt foarte bucuros că nu o să mai jucăm aici. Au fost și momente frumoase, dar în seara asta, pentru mine, nu a fost atât de bună, pentru că am auzit numai înjurături din partea suporterilor. Nu am auzit să susțină echipa. Pe noi ne doare acest lucru și avem nevoie de ei. Aștept să revenim acasă și acolo nu o sp mai facem nici un pas greșit“, a spus Băluță, vorbind și despre următoarele trei jocuri din deplasare: „O să fie o perioadă foarte grea, dar noi o să continuăm pe această linie, pentru că a fost foarte bine până acum. Trebuie să muncim bine, să luăm fiecare meci în parte și să scoatem cât mai multe puncte dacă vrem să rămânem acolo sus în clasament“.

 

Mateiu: Ne-am săturat de deplasări

 

Pe aceeași lungime de undă a fost și mijlocașul Alexandru Mateiu, care nu pune semieșecul cu Voluntari pe seama oboselii.
„Am făcut egal și e normal să fim supărați. Indiferent cu cine jucăm nu avem nici o scuză. S-a făcut o greșeală, am primit un gol, dar trebuia să jucăm și să marcăm. Trebuia să arătăm mai bine, să atacăm mai mult și trebuia să învingem. Eu nu dau vina pe oboseală, chiar dacă au fost trei meciuri în șase zile. Ne bucurăm dacă o să începem să jucăm pe noul stadion, acasă la Craiova și nu la Severin sau la Pitești. Ne-am săturat de deplasări! Vin trei jocuri în deplasare acum, Timișoara, Iași și Chiajna, dar trebuie să ne propunem maximum de puncte“, a declarat Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS