22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM debutează azi cu Bistrița în campionat

SCM debutează azi cu Bistrița în campionat

Echipa feminină de handbal SCM Craiova debutează astăzi în noul sezon din Liga Națională, rebotezată Liga Florilor. Cristina Zamfir Florianu și colegele sale vor evolua pe teren propriu în compania formației CSM Bistrița. Partida din Sala Polivalentă va începe la ora 18.00 (TVR HD). Oltencele au disputat duminică primul joc oficial, fiind învinse în Supercupa României de campioana și câștigătoarea Cupei, CSM București, la 14 goluri diferență. „A fost o dezamăgire din partea tuturor la finalul partidei cu CSM. Ne așteptam să fie greu, am reușit să stăm doar 17 minute aproape de ele, dar banca lor nu se poate compara cu a noastră. Unele greșeli ale noastre, în apărare și atac, au dus la acel scor. Am trecut peste acel meci și ne gândim doar la victorie în partida cu Bistrița“, a spus ieri Grigore Albici, antrenor cu portarii la SCM Craiova, în cadrul unei conferințe de presă.
Craiova a întâlnit și sezonul trecut în etapa de debut tot pe CSM Bistrița, care atunci era nou-promovată și a produs


marea surpriză învingând formația antrenată de Bogdan Burcea chiar în Polivalenta craioveană. Cum SCM a încheiat campionatul pe locul patru, la un punct în spatele celor de la HC Zalău, se poate vedea că acel eșec le-a privat pe oltence de medalie. „Avem amintirea debutului de anul trecut cu Bistrița. Putem să ne gândim că cele trei puncte pierdute atunci ne-au „sustras” de la gât medalia de bronz. Putem vorbi și de alte meciuri în care am pierdut puncte… Acum vrem să câștigăm fără probleme. S-a întărit și Bistrița, dar noi știm pe ce ne bazăm. Cu o abordare bună, determinare, atitudine și fiecare fază jucată cum trebuie nu cred că putem scăpa victoria“, a adăugat Albici.

Vor medalie

Fostul portar al marii echipe Universitatea Craiova a mărturisit că pentru acest sezon pe buzele tuturor, staff tehnic și jucătoare, stă cuvântul „medalie“ în ceea ce privește obiectivul. „Consider că lotul este mai valoros decât anul trecut. Ne dorim foarte mult să obținem o medalie. În regulamentul de ordine interioară este alt obiectiv, dar dacă nu tindem spre un loc cât mai bun nu vom acumula valoare și nu vom aduce suporteri la sală și sponsori alături de noi“, a completat Albici, care împreună cu Dumitru Berbece îl vor ajuta pe antrenorul principal Bogdan Burcea.
Craiovencele vor juca în acest sezon și în Cupa EHF, în luna noiembrie, în turul trei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS