Monica Niculescu va juca prima sa finală în 2017

Monica Niculescu şi Ana Bogdan se vor confrunta în turul secund la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Monica Niculescu, locul al 57-lea WTA, a învins-o pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, a 13-a în topul mondial, scor 6-3, 6-2. Meciul a început marţi, dar a fost întrerupt de ploaie la scorul de 6-3, 1-1, şi s-a reluat miercuri. Partida a durat în total o oră şi 52 de minute.
Ana Bogdan, locul al 108-lea WTA, merge mai departe după ce a scos-o în primul tur pe americanca Taylor Townsend , clasată pe treapta a 119-a în ierarhia profesionistă şi beneficiară a unui wild card. Scorul a fost 6-4, 4-6, 6-3, după două ore şi 16 minute de joc.
Calificarea în turul secund la simplu feminin le-a adus Monicăi Niculescu şi Anei Bogdan câte 86.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, iar la US Open sunt anul acesta premii totale de 24 de milioane de dolari.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.