14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii n-au „iertat“ găzarii

Alb-albaștrii n-au „iertat“ găzarii

Băluţă şi colegii săi au obţinut o victorie firească contra ardelenilor de la Gaz Metan Mediaş (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Băluţă şi colegii săi au obţinut o victorie firească contra ardelenilor de la Gaz Metan Mediaş (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Foamea de victorii este încă mare la CS Universitatea Craiova. Gruparea din Bănie a reușit să-și continue perioada de invincibilitate și după runda a opta, obținând o victorie muncită și frumoasă, cu 2-0, vineri seară, pe „Muncipalul“ din Severin, în fața ardelenilor de la Gaz Metan Mediaș, și să urce pe locul doi în clasament. Bucuria a fost adusă de data asta de Gustavo, care a pus latul de la opt metri la o pasă excelentă a lui Băluță (’56, 1-0), și Andrei Burlacu, acesta reluând de la doi metri după un assist al lui Dimitrov (’87, 2-0).
Nu a fost un meci foarte spectaculos, dar cu destule ocazii și fotbal bun, în care alb-albaștrii lui Devis Mangia și-au dominat adversarii la aproape toate capitolele, dovadă fiind statistica: posesie: 59% – 41%, ocazii de gol 10-2, șuturi pe poartă: 6-2, șuturi pe lângă poartă: 4-0, lovituri libere: 19-22, cornere: 3-1, ofsaiduri: 3-2, aruncări de la margine: 18-25, intervenţii portar: 2-4.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Screciu (’88, Barthe), Spahija, Ferreira – Dimitrov, Mateiu (’66, Rossi), Zlatinski, Bancu – Gustavo, Mitriță, Băluță (’81, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.
Gaz Metan Mediaș: Pleşca – Zderic (’46, Romeo), Sîrghi, Khubutia, Buşu – Mitic, Bic, Danci (’72, Buziuc) – Surugiu (’64, Manole), Popovici – Olaru. Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: Spahija ’13, Mitriță ’35, Burlacu ’90+2 / Mitic ’13, Danci ’32, Olaru ’47, Sîrghi ’83.
Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mihai Marica, Gabriel Bîrjac; Ionuț Coza.

Mangia: Sistemul 3-4-3 este eficient

La finalul întâlnirii, antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a apreciat evoluția elevilor săi, în special pe cea din repriza secundă. „Suntem încântați de această victorie. În prima repriză am avut mingea, dar am fost lenți. În partea a doua, am reușit una dintre cele mai bune reprize de până acum. Folosim sistemul 3-4-3 deoarece este eficient în acest moment. Avem rezultate cu acest sistem. Trebuie să luăm ca punct de reper cea de-a doua repriză și să căutăm să o îmbunătățim, deoarece ne așteaptă două meciuri dificile, întâlnim CFR Cluj și Dinamo, două dintre echipele puternice ale campionatului“, a declarat Devis Mangia.

Băluță: Trebuie să menținem acest ritm meci de meci

Căpitanul formației CS Universitatea, Alexandru Băluță, consideră că nu s-a pus problema echipei învingătoare în disputa cu Mediaș și speră ca echipa sa să joace la fel de eficient și în viitoarele dispute, cu CFR Cluj și Dinamo.
„Este o victorie meritată. Noi am arătat de la început, din startul meciului, că putem câștiga. În prima repriză, adversarii s-au închis foarte bine, nu ne-au oferit spații. În partea a doua am accelerat, i-am surprins și am marcat. Ne-am adaptat repede la acest sistem 3-4-3 din moment ce suntem neînvinși de atâta timp. În plus, ajungem repede la poartă. Dar trebuie să menținem acest ritm meci de meci și să arătăm că merităm să fim aici, sus. Eu sunt bine, sunt refăcut. Mă bucur că mi-am ajutat echipa și că am fost aplaudat în momentul în care am fost schimbat. CFR Cluj trece printr-o perioadă bună, se bat la campionat. Și noi vrem la fel, să ne luptăm pentru primele locuri, de aceea sunt convins că vom lăsa o impresie bună la Cluj. Mă bucur că eu nu voi avea vacanță, merg la națională cu inima deschisă, cu mare plăcere. Am avut o formă bună în acest start de sezon, cu trei goluri marcate și două pase decisive. Dar depinde doar de mine dacă voi fi titular la națională, de modul în care mă voi pregăti până atunci. Trebuie să fiu modest, să muncesc și să-i dovedesc domnului selecționer că se poate baza pe mine“, a spus Alexandru Băluță.

Burlacu, la primul gol în Liga I

Promovat intens în acest început de sezon, Andrei Burlacu, înlocuitorul lui Andrei Ivan în ofensiva Craiovei, a reușit contra lui Gaz Metan Mediaș primul său gol din Liga I și a fost foarte fericit pentru asta.
„A fost primul meu gol în Liga I, sunt entuziasmat. Mulțumesc colegilor, staff-ului, le datorez acest gol. Mister are încredere în mine, lucrează suplimentar la antrenamente. Staff-ul tehnic și preparatorii fizici m-au ajutat foarte mult. Așteptăm fanii în număr cât mai mare la fiecare meci, sper ca prin evoluțiile mele să-l fac uitat pe Andrei Ivan. Meciul cu Mediaș l-am tratat cu seriozitate, am pus în practică ceea ce am exersat la antrenamente. Sperăm ca în pauza competițională să ne recuperăm fizic și să facem un meci bun la Cluj“, a afirmat Andrei Burlacu.
Campionatul ia o pauză de aproximativ două săptămâni datorită jocurilor echipei naționale a României contra Armeniei (1 septembrie, ora 21.45, Arena Națională) și Muntenegrului (4 septembrie, ora 21.45, Podgorica), din preliminariile CM din 2018. CS Universitatea Craiova se va antrena pe plan local în această perioadă și va pregăti derbiul cu CFR Cluj, programat duminică, 10 septembrie, de la ora 20.30, în Ardeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS