17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Mayweather l-a învins prin KO tehnic pe McGregor în repriza a 10-a

Box / Mayweather l-a învins prin KO tehnic pe McGregor în repriza a 10-a

Boxerul american Floyd Mayweather l-a învins pe luptătorul irlandez de arte marțiale mixte Conor McGregor, prin KO tehnic în repriza a 10-a a meciului de box desfășurat sâmbătă noapte la categoria super welter, într-o gală profesionistă la Las Vegas, informează Agerpres.
Fostul campion mondial Mayweather (40 ani), revenit în ring la doi ani de la retragere (ultimul meci l-a disputat în septembrie 2015), a obținut a 50-a sa victorie la profesioniști (27 KO), fără să cunoască înfrângerea. Mayweather a reușit să depășească palmaresul lui Rocky Marciano, fostul campion mondial al greilor, care a avut 49 de victorii și nici o înfrângere.
McGregor (29 ani), campionul UFC, aflat la debutul său în boxul profesionist, a început agresiv meciul, dar a început să se sufoce după primele runde, în care Mayweather nu a părut deloc în dificultate. Experimentatul boxer american a făcut un meci de așteptare, iar apoi a început să puncteze tot mai clar pe măsură ce McGregor obosea, arbitrul încheind conturile în runda a zecea, când irlandezul abia se mai ținea pe picioare.
Consiliul Mondial al Boxului (WBC) i-a oferit învingătorului, la finalul meciului, „The Money Belt” (Centura Banilor), o centură la realizarea căreia au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire și 300 de smaralde, precum și piele de crocodil adusă din Italia.
Pentru acest meci, Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, a avut o bursă de 100 de milioane de dolari, în timp ce McGregor, cu un palmares de 21 de victorii în 24 de meciuri de arte marțiale mixte (MMA), va primi 30 de milioane. Sumele ar putea crește până la 400 milioane dolari în cazul americanului și la 125 milioane în cazul irlandezului, după împărțirea banilor rezultați din rețetele tv, în special, conform presei economice americane.

„Strategia mea a fost să fac un meci de așteptare pentru a-l putea contra”

Boxerul Floyd Mayweather a afirmat la finalul meciului că strategia sa a fost un meci de așteptare pentru a-l putea contra pe adversarul său.
„Strategia mea a fost să fac un meci de așteptare pentru a-l putea contra. Am vrut să-l las să lovească primul pentru a-l ‘termina’ în ultimele runduri, făcând ce știam eu mai bine să fac. Eu cred că spectatorii au văzut exact ce sperau. Știam că meciurile MMA durează 25 de minute. Iar după 25 de minute, el a început să obosească și slăbească ritmul. Așa cum am afirmat înainte, meciul nu a mers până la capătul celor 12 reprize, iar strategia mea a funcționat bine. Dar trebuie să recunosc că m-a surprins, că este un adversar dificil și incisiv. A fost ultimul meu meci și nu am nici o problemă că tinerii mă provoacă. M-am retras definitiv! Sunt mândru însă că numele este rostit și după 21 de ani de ring, alături de mari nume precum Rocky Marciano, Larry Holmes, Marvin Hagler și Mike Tyson”, a declarat „Money” Mayweather.
La rândul său, Conor McGregor a afirmat: „El nu este rapid, el nu este puternic, dar are foarte multă experiență, iar asta a făcut diferența. A știut să se adapteze și a luat cele mai bune decizii. Eu cred că am fost aproape de victorie, dar consider că meciul a fost oprit prea devreme. Eram obosit, însă nu eram rănit sau incapabil să continui”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS