14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaştrii au confirmat cu ardelenii (galerie foto)

Fotbal / Alb-albaştrii au confirmat cu ardelenii (galerie foto)

CS Universitatea Craiova s-a impus, scor 2-0, în partida disputată vineri seară, pe stadionul „Municipal” din Severin, în compania echipei Gaz Metan Mediaș, contând pentru etapa a opta din Liga I.

Alb-albaştrii au deschis scorul prin Gustavo, care a pus latul de la opt metri la o pasă excelentă a lui Băluță (’56, 1-0).

_DSC0030

Oltenii şi-au majorat avantajul prin Andrei Burlacu, acesta reluând de la doi metri după un assist al lui Dimitrov (’87, 2-0).

CS Universitatea Craiova: Calancea – Screciu (’88, Barthe), Spahija, Ferreira – Dimitrov, Mateiu (’66, Rossi), Zlatinski, Bancu – Gustavo, Mitriță, Băluță (’81, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

Gaz Metan Mediaș: Pleşca – Zderic (’46, Romeo), Sîrghi, Khubutia, Buşu – Mitic, Bic, Danci (’72, Buziuc) – Surugiu (’64, Manole), Popovici – Olaru. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonașe galbene: Spahija ’13, Mitriță ’35, Burlacu ’90+2 / Mitic ’13, Danci ’32, Olaru ’47, Sîrghi ’83.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mihai Marica, Gabriel Bîrjac; Ionuț Coza.

În urma acestui rezultat CS Universitatea Craiova ocupă locul doi, cu 18 puncte, iar în etapa viitoare va evolua pe terenul celor de la CFR Cluj, meciul fiind programat duminică, 10 septembrie, de la ora 20.30.

Declarații după meci:

_DSC0003

Devis Mangia, antrenor CS Universitatea Craiova: „Suntem încântați de această victorie. În prima repriză am avut mingea, dar am fost lenți. În partea a doua am reușit una dintre cele mai bune reprize de până acum. Folosim sistemul 3-4-3 deoarece mi se este eficient în acest moment, avem rezultate cu acest sistem. Trebuie să luăm ca punct de reper cea de-a doua repriză de astăzi și să căutăm să o îmbunătățim. Deoarece ne așteaptă două meciuri dificile, întâlnim CFR Cluj și Dinamo, două dintre echipele puternice ale campionatului”.

_DSC0010

Alexandru Băluță, căpitan CS Universitatea: „Este o victorie meritată. Noi am arătat de la început, din startul meciului, că putem câștiga. În prima repriză adversarii s-au închis foarte bine, nu ne-au oferit spații. În partea a doua am accelerat, i-am surprins și am marcat. Ne-am adaptat repede la acest sistem 3-4-3 din moment ce suntem neînvinși de atâta timp. În plus, ajungem repede la poartă. Dar trebuie să menținem acest ritm meci de meci și să arătăm că merităm să fim aici, sus. Eu sunt bine, sunt refăcut. Mă bucur că mi-am ajutat echipa și că am fost aplaudat în momentul în care am fost schimbat. CFR Cluj trece printr-o perioadă bună, se bat la campionat. Și noi vrem la fel, să ne luptăm pentru primele locuri, de aceea sunt convins că vom lăsa o impresie bună la Cluj. Mă bucur că eu nu voi avea vacanță, merg la națională cu inima deschisă, cu mare plăcere. Am avut o formă bună în acest start de sezon, cu trei goluri marcate și două pase decisive. Dar depinde doar de mine dacă voi fi titular la națională, de modul în care mă voi pregăti până atunci. Trebuie să fiu modest, să muncesc, și să-i dovedesc domnului selecționer că se poate baza pe mine”.

_DSC0049

Andrei Burlacu, atacant CS Universitatea: „A fost primul meu gol în Liga I, sunt entuziasmat. Mulțumesc colegilor, staff-ului, le datorez acest gol. Am ales să mă bucur alături de colegii mei. Mister are încredere în mine, lucrează suplimentar la antrenamente. Staff-ul tehnic, preparatorii fizici, m-au ajutat foarte mult. Așteptăm fanii în număr cât mai mare la fiecare meci, sper ca prin evoluțiile mele să-l fac uitat pe Andrei Ivan. Meciul cu Mediaș l-am tratat cu seriozitate, am pus în practică ceea ce am exersat la antrenamente. Sperăm ca în pauza competițională să ne recuperăm fizic și să facem un meci bun la Cluj”.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS