9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMangia: Încercăm să facem și spectacol

Mangia: Încercăm să facem și spectacol

Alexandru Băluță (stânga) și antrenorul Devis Mangia au prefațat meciul cu Viitorul (Foto: Lucian Anghel)
Alexandru Băluță (stânga) și antrenorul Devis Mangia au prefațat meciul cu Viitorul (Foto: Lucian Anghel)

CS Universitatea Craiova joacă în acest weekend la malul Mării Negre. Jucătorii olteni vor întâlni duminică echipa campioană, Viitorul Constanța, de la ora 18.30 (Digi Sport1, Dolce Sport), pe stadionul „Central“ din cadrul complexului Academia Hagi de la Ovidiu.
CS Universitatea este neînvinsă în acest sezon din Liga I, aflându-se pe podium, pe locul trei. În schimb, formația antrenată de Gică Hagi a avut un start de sezon sub așteptări, ocupând doar locul 11, după șase etape disputate, având o zestre de cinci puncte. Jucătorii constănțeni nu au mai câștigat în Liga I din etapa inaugurală, iar ultimele două partide din campionat le-au încheiat cu remize albe.
Craiovenii au câștigat ultimele două confruntări, cu Juventus și Botoșani, fostul lider, și au plecat spre Constanța încrezători că pot continua seria de invincibilitate. Chiar și neînvinși, alb-albaștrii au primit deseori reproșuri că nu joacă spectaculos, suporterii arătând cu degetul în special spre antrenorul italian Devis Mangia. Tehnicianul a spus la conferința de presă premergătoare partidei cu Viitorul că le dă dreptate suporterilor, dar, totodată, a vorbit despre jocul echipei folosindu-se de date statistice: „Suporterii au dreptate. Nu ne rămâne decât să ne îmbunătățim jocul și să îi mulțumim. În meciurile trecute am căutat de fiecare dată să tragem la poartă, probabil au fost unele imprecizii. Încercăm să facem și spectacol. Pot da niște date care pot confirma valoarea muncii noastre de până acum. În afară de partidele cu Milan și FCSB, în celelalte am avut posesia mingii în jur de 60 la sută și am șutat la poartă de cel puțin zece ori pe meci. Știu că se poate mai bine, la asta lucrăm“, a explicat italianul.

Rotaru are încredere în Mangia

După ce miercuri s-a zvonit că Devis Mangia va fi schimbat și că se negociază cu Victor Pițurcă, principalul finanţator al echipei, Mihai Rotaru, a precizat joi că nu se pune problema schimbării tehnicianului italian și că este mulțumit de prestația lui Mangia pe banca tehnică. „În fotbalul românesc există prea puţină răbdare, din păcate, iar acum observăm că acest obicei nu vine neapărat din partea patronilor, ci şi dinspre unii jurnalişti. La Ştiinţa ne dorim stabilitate şi profesionalism, iar rezultatele lui Devis Mangia sunt foarte bune, la fel şi metodele lui, în care avem încredere“, a spus Rotaru, citat de Mediafax.

Băluță vrea să înscrie și cu Viitorul, și la națională

Absent în partidele cu Juventus București și FC Botoșani, din cauza unei accidentări suferite în partida cu Astra Giurgiu, căpitanul alb-albaștrilor, Alex Băluță, este apt de joc pentru confruntarea cu fosta echipă. Băluță, care la începutul săptămânii, a primit o nouă convocare la echipa națională, speră să-și ajute echipa să lege trei victorii. „Mă bucur că m-am refăcut, sunt apt de joc și sper să dau sută la sută. Aș vrea să marchez și cu Viitorul, și la echipa națională, unde, sincer, mă așteptam să fiu convocat, dar mi-a fost puțin teamă, deoarece a venit acea accidentare. Trebuie să muncesc în continuare, să fiu același băiat de până acum. Viitorul nu trece printr-o perioadă prea bună, dar noi trebuie să fim atenți, să respectăm ce avem de făcut. Nu am mai vorbit cu Gică Hagi, doar cu domnul Gică Popescu, care m-a încurajat și mi-a zis să o țin pe același drum“, a spus decarul Craiovei, autor a trei goluri în acest sezon.
Jucătorul a mărturisit că se simte bine pe noul post pe care l-a pus antrenorul: „Este o poziție în care îmi place. Trebuie să mă adaptez unde decide antrenorul. Am mai multă libertate, trebuie să fiu mai activ, trebuie să mă ajute și echipa“. „Sunt mulțumit de randamentul pe care îl dă Băluță pe acel post. Când a jucat acolo în față, a făcut-o bine, chiar a și marcat“, l-a completat antrenorul său.

„Cei de la Viitorul au timp să se refacă după meciul cu Salzburg“

Până la confruntarea de duminică seară, campioana Viitorul Constanța a susținut joi seară, pe teren propriu, primul meci cu FC Salzburg, campioana Austriei, în play-off-ul Ligii Europa. Antrenorul Craiovei crede că jucătorii lui Hagi au timp să se recupereze până la meciul cu CS Universitatea. „Ar fi fost ceva diferit dacă jucau în deplasare, așa au timp să se refacă. Ei arată un fotbal frumos, de calitate. Nu au concretizat ocaziile, dar au o echipă bună. Au vândut ceva jucători, însă au rămas o echipă puternică. Va fi o partidă dificilă“, a adăugat italianul.

Ar mai vrea jucători, dar nu dă nume

Mangia a mai vorbit și despre promovarea jucătorilor tineri la echipa mare, posibilitatea realizării unor transferuri până la încheierea perioadei de mercato și despre jucătorul canadian Hanson Boakai, aflat în probe în Bănie. „Momentan, doar Screciu și Burlacu sunt pregătiți să evolueze la prima echipă. Restul îi ținem sub urmărire întrucât consider că este mai bine să joace 20-30 de meciuri la echipa a doua a clubului, decât două-trei partide la prima echipă. Când vom avea pauză, vom face analiză și cine va juca bine la „satelit“ va veni la prima echipă. Pe jucătorul canadian l-am văzut o repriză în timpul unui meci al echipei secunde și la un antrenament ieri (miercuri – n.r.). Trebuie să mă consult cu antrenorul echipei secunde Papură, care l-a văzut mai mult, pentru a lua o decizie. Știu că mai sunt două săptămâni până la încheierea perioadei de transferuri. Avem nevoie să dublăm jucători pe anumite posturi, lucrăm la asta, dar nu dau nume“, a încheiat Mangia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS