13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM înfruntă Brăila și Slatina la Cupa Craiovei

SCM înfruntă Brăila și Slatina la Cupa Craiovei

Jucătoarele de la SCM Craiova au disputat şase amicale, în cadrul a două turnee. Bilanţul a fost de cinci victorii şi o înfrângere.
Jucătoarele de la SCM Craiova au disputat şase amicale, în cadrul a două turnee. Bilanţul a fost de cinci victorii şi o înfrângere.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa în acest sfârșit de săptămână primele meciuri în fața propriilor spectatori, cu prilejul ediției a 11-a a Cupei Craiovei. La turneul amical care va debuta vineri în Sala Polivaletă, se vor afla la start trei echipe, gazdele de la SCM, nou-promovata CSM Slatina și HC Dunărea Brăila, vicecampioana din sezonul trecut al Ligii Naționale. Craiovenii și-ar fi dorit și o echipă din străinătate, dar toate ofertele făcute au fost declinate. Vineri va avea loc un singur meci, iar sâmbătă două. Astfel, în prima zi, de la ora 18.00, va fi partida CSM Slatina – Dunărea Brăila, iar sâmbătă jocurile se vor disputa astfel: ora 11.00: SCM Craiova – Dunărea Brăila, ora 18.00: SCM Craiova – CSM Slatina. Un bilet de intrare costă cinci lei.

Burcea: Echipa a jucat foarte bine în primele turnee

Bogdan Burcea, antrenorul principal al echipei craiovene, a vorbit ieri despre obiectivele fixate pentru Cupa Craiovei. „Așteptăm un turneu animat și niște teste utile pentru echipă. Noi dorim să facem o evaluare cât mai corectă pentru acest moment. Din punct de vedere al sănătății, sportivele sunt foarte bine. Brăila și Slatina sunt două echipe diferite, nu le-am mai întâlnit în această vară, și-au modificat loturile exponențial față de sezonul trecut“, a spus tehnicianul de la SCM.
Formația din Bănie, care a reușit să-și păstreze mare parte din jucătoarele de bază, a mai disputat în această vară șase amicale, în cadrul a două turnee, găzduite de Vâlcea și Sânnicolau Mare. Dumanska și colegele sale au avut rezultate pozitive, cu cinci victorii și un singur eșec, în fața formației maghiare Siofok. În aceste turnee antrenorii au dat posibilitatea tuturor jucătoarelor să aibă minute mai multe în teren, dar de acum staff-ul tehnic va încerca să contureze un prim 7. „În primele jocuri s-a împărțit timpul de joc la absolut toate sportivele, 80 la sută din minute. Echipa a jucat foarte bine în primele două turnee. În afară de o repriză din meciul cu Siofok, când a avut loc un blocaj, fetele s-au prezentat foarte bine. Eu sunt mulțumit și sunt convins că vom face treabă bună în noul sezon. La turneul de la Craiova, apoi la cele două amicale pe care dorim să le mai luăm, cu Vâlcea și Slatina, pe 25 și 26 august, vom încerca să avem un 7-8 de bază atât pe apărare, cât și pe atac“, a completat Burcea.

Săptămâna viitoare se definitivează situația lui Popescu și Stoican

Acesta a vorbit și despre situația tinerelor jucătoare Teodora Popescu și Lorena Stoican, spunând că luni se va purta o ultimă discuție cu conducerea clubului CSM București, club de care cele două talentate jucătoare aparțin. „Sunt convins că lucrurile vor fi favorabile în ceea ce privește discuția pe care o vom avea cu directoarea de la CSM București vizavi de cele două fete, Stoican și Popescu“, a încheiat Burcea.
Lotul echipei SCM Craiova cuprinde jucătoarele: Yulia Dumanska, Florentina Stanciu, Cristina Lung – portari, Ana Maria Apipie Țicu, Cristina Zamfir Florianu, Andreea Ianași Rădoi, Carmen Șelaru, Valentina Elisei, Zelijka Nikolic, Jelena Trifunovic, Bobana Klikovac, Nicoleta Tudor, Andreea Pricopi, Alexandra Colac, Teodora Popescu și Lorena Stoican.
Campionatul va începe în 7 septembrie, când SCM va întâlni pe teren propriu pe CSM Bistrița, dar câteva zile mai devreme, pe 2 septembrie, va fi Supercupa României, pentru trofeu urmând să lupte SCM Craiova, finalista Cupei României în sezonul trecut, și CSM București, formație care a reușit eventul.

Rezultatele echipei SCM Craiova în amicale

Turneu Vâlcea: SCM Craiova – HCM Râmnicu Vâlcea 22 – 18, SCM Craiova – HC Zalău 30 – 20, SCM Craiova – Măgura Cisnădie 36-25.
Turneu Sânnicolau Mare: SCM Craiova – HC Zalău 29-25, SCM Craiova – Siofok (Ungaria) 15-30, SCM Craiova – Enkse Bekescsaba 28-15.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS