8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZlatinski a adus zâmbetele în meciul cu FC Botoșani

Zlatinski a adus zâmbetele în meciul cu FC Botoșani

CS Universitatea Craiova a câștigat greu, cu 1-0, partida disputată duminică, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în compania echipei FC Botoșani, contând pentru etapa a 6-a din Liga I. Alb-albaștrii au avut din nou o prestație modestă, dar au compensat prin dăruire. În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova ocupă locul trei, cu 12 puncte. În etapa următoare, alb-albaștrii vor evolua pe terenul campioanei FC Viitorul, confruntarea fiind programată duminică, 20 august, de la ora 18.30.

 

Prima repriză a fost echilibrată, cu multe ocazii

 

Gruparea din Bănie a început meciul așa cum era de așteptat, ofensiv. Primul șut spre poarta lui Cobrea i-a aparținut lui Alex Mitriță, însă mingea a trecut peste (4). Replica oaspeților nu s-a lăsat așteptată, Mihai Roman a pătruns în careu, a driblat un adversar și a șutat puțin pe lângă bară (9). Mitriță a încercat încercat din nou șutul de la distanță, dar fără succes (11). Au urmat Burlacu (18, 23) și Gustavo (28) la finalizare, dar fără efect pe tabela de marcaj. Botoșănenii au irosit și ei în finalul primei părți o mare oportunitate de gol, Mihai Roman i-a pasat la întâlnire lui Serediuc în fața porții, dar, din fericire, acesta nu și-a făcut bine pașii și nu a reușit să lovească mingea (44). Alb-albaștrii au încheiat repriza în atac, Gustavo expediind un nou șut puternic, dar mingea a trecut la o palmă peste poartă (45+1).

 

Penalti neacordat la Alex Mihai Roman

 

CS Universitatea a ieșit de la cabine cu misiunea de a forța mai mult atacul, iar o primă fază ofensivă a fost semnată de Gustavo (49). Riscând mai mult în ofensivă, craiovenii au fost prinși pe contraatac în mai multe rânduri, iar cea mai mare ocazie a Botoșaniului a venit în minutul 53, când Mihai Roman a șutat din lovitură liberă direct în bară. La doar șase minute, Calancea a respins un șut bun al lui Daniel Popa, iar mingea i-a revenit lui Roman, însă nici acesta nu a găsit soluția cea mai bună (59).
Craiova a revenit la comanda jocului și Burlacu a avut o nouă incursiune bună, dar un șut peste, dezamăgitor (62), apoi Alex Mihai Roman a reluat cu capul în transversală o centrare a lui Mitriță, ulterior fiind indicată și o poziție de ofside la atacantul craiovean. Alex Mihai Roman s-a ales și cu un cartonaș galben câteva minute mai târziu, primit nemeritat, pentru o simulare de penalti în careu, dar reluările de la tv au indicat un fault al tizului său, Mihai Roman (68).
Golul mult așteptat a venit în minutul 79, în urma unui atac prelungit. Alex Mitriță a centrat de pe stânga în careul mic, până la Gustavo, brazilianul a recentrat pentru Hristo Zlatinski, iar bulgarul, aflat la limita ofsideului, a reluat cu capul, din plonjon, de la doi metri (79, 1-0).
Până la ultimul fluier, Craiova și-a mai creat o ocazie de gol prin Alex Mihai Roman, dar acesta nu a nimenit spațiul porții nici de această dată.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe (63, Spahija), Briceag – Gustavo, Mateiu (72, Bancu), Zlatinski, Burlacu (72, Screciu) – Mitriță, A.M. Roman. Antrenor: Devis Mangia.
FC Botoșani: Cobrea – Patache, Burcă, Miron, Mușat – Cucu (30, Tincu), Bordeianu (83, Chiaccheri) – Roman, L. Fulop (13, Morunțan), Serediuc – Daniel Popa. Antrenor: Costel Enache.
Cartonașe galbene: Briceag 35, Barthe 52, M. Roman 68 / Serediuc 53, Roman 72.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Octavian Șovre, Alexandru Cerei; Florin Mazilu.

 

„Suntem neînvinși și este bine“

 

Autorul golului care a făcut diferența în Craiova – Botoșani, mijlocașul Hristo Zlatinski, consideră că echipa a câștigat meritat și a punctat că a fost penalti clar la Roman în repriza secundă.
„Este o victorie importantă pentru noi. A fost un meci greu, dar cred că echipa noastră a fost mai bună și a câștigat meritat. FC Botoșani este o formație foarte bună, joacă bine defensiv, dar noi am reușit să ne creăm multe ocazii și să și marcăm. Suntem neînvinși și este bine, sperăm să continuăm pe această linie. Nu comentez arbitrajul, dar a fost penalti la Roman sută la sută“, a declarat Zlatinski, la Digi Sport.

 

Craioveanu anunță noi transferuri

 

Prezent la Severin, fost golgheter al Craiovei și al României, Gică Craioveanu, crede că punctele au ajuns corect în contul CS Universitatea, dar consideră că mai trebuiesc aduși doi fotbaliști care să sporească reușitele echipei.
„Craiova a meritat să câștige. Mai avem nevoie de doi jucători pe două posturi fixe, dar nu vreau să spun care, pentru că nu vreau să supăr jucătorii pe care îi avem. Toți sunt prietenii mei… Trebuie să mai vină doi jucători care să ne ajute în plan ofensiv“, a declarat Craioveanu, comentând și refuzul căpitanului Alex Băluță la oferta publică făcută de FCSB: „Craiova nu este echipă mare? Steaua a fost şi va fi, poate, cea mai bună echipă, pentru că a câştigat Liga Campionilor, dar şi Craiova este o echipă mare“.
Altfel, Alex Băluță a fost desemnat jucătorul lunii iulie, el primind trofeul înaintea meciului cu FC Botoșani chiar de la Gică Craioveanu. Băluță nu a jucat cu moldovenii din pricina unei accidentări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS