Acasă Sport Fotbal / Victorie „scurtă“ a Craiovei în fața Juventusului București

Fotbal / Victorie „scurtă“ a Craiovei în fața Juventusului București

-

CS Universitatea Craiova a înregistrat o victorie extrem de importantă în această seară, impunându-se la limită, scor 1-0, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, în fața nou promovatei Juventus București, în etapa a 5-a din Liga I. Gruparea din Bănie a pus punct șirului de remize și a rămas pe locul șase în clasament, cu nouă puncte.
Alb-albaștrii au dominat copios prima repriză și s-au întrecut în ratări. Rând pe rând, Roman (’5), Zlatinski (’10) și Gustavo (’14, ’22) l-au pus la încercare pe Stoenac, dar portarul gazdelor s-a descurcat fără probleme. Elevii lui Mangia au presat și mai mult spre final și au fost aproape de gol prin Alex Mitriță, care a primit o pasă pe culoar de la Gustavo, l-a driblat pe portar și a trimis din unghi, de pe dreapta, spre poarta goală, dar Beța s-a repliat și a reușit să acorde corner (’43). Defensiva lui Juventus a cedat până la urmă, Mitriță a șutat puternic de la 20 de metri, Stoian a respins în față, Roman a reluat apoi în portar, iar mingea a sărit la Gustavo, care a pus latul de la câțiva metri (’45, 1-0).
În replică, gazdele au avut un singur șut, prin Stoenac, mingea fiind prinsă fără probleme de Calancea (’28).

Apărarea a „scârțâit“

La reluare s-a jucat pe contre. Craiova a avut șansa să-și majoreze avantajul în minutul 53, când Burlacu a fost busculat de Walace și arbitrul Cătălin Popa a indicat prompt punctul cu var, dar Gustavo a aluncat în momentul executării penaltiului și a trimis mult peste (’53).
Bucureștenii au ieșit la joc după gol și au fost la un pas de a egala, dar,din fericire, Walace nu a cadrat, după ce a scăpat din marcajul lui Spahija (’58). Calancea a respins apoi in extremis un șut-centrare al lui Călințaru (’67), pentru ca apoi să „culeagă“ un șut expediat de Alex Zaharia (’70).
După minute bune de apatie, alb-albaștrii și-au trecut în cont o nouă ocazie, dar de data aceasta prin Mateiu, care a șutat puternic din afara careului dintr-o lovitură liberă (’73).
Mulțumit cu rezultatul de pe tabelă și totodată îngrijorat de erorile din defensivă, Devis Mangia l-a schimbat pe Mateiu cu Kelic și astfel a rezolvat partida, CS Universitatea obținând o victorie importantă.

Juventus București: Stoian – Beța, Walace, Mihăescu, Carabela – Călințaru, Sesar (’77, Țîră), Băjenaru, Stoenac (’68, Al. Zaharia) – F. Cazan (’55, C. Petre), Măzărache. Antrenor: Daniel Oprița.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Spahija, Ferreira, Briceag – Burlacu (’71, Screciu), Zlatinski, Mateiu (’81, Kelic), Gustavo – Mitriță (’77, Bancu), Roman. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Călințaru ’45, Măzărache ’40, Băjenaru ’88 / Spahija ’40.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Mircea Grigoriu, Gabriel Stroe; Andrei Florin.

Observatori: Liviu Ciubotariu, Eduard Alexandru.

În următoarea rundă, CS Universitatea Craiova o întâlnește pe FC Botoșani, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 17.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...