21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAstra nu e Milan! De vis când jucăm?

Astra nu e Milan! De vis când jucăm?

CS Universitatea Craiova și-a dezamăgit din nou suporterii, etalând un joc modest, la întâmplare, în partida disputată duminică seară, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în compania Astrei Giurgiu, din etapa a 4-a a Ligii I. A fost 1-1, iar acesta este al treilea egal consecutiv înregistrat de trupa lui Devis Mangia, care nu a cunoscut decât un succes, cu Iașiul, în prima etapă, deși s-a investit destul de mult în jucători.

Prima repriză, plină de greșeli

Alb-albaștrii au început foarte prost meciul, iar oaspeții au deschis scorul rapid. Nicoară a inițiat un contraatac pe partea stângă, a pasat în careu pentru Chipirliu, acesta a ratat întâlnirea cu mingea, dar balonul i s-a potrivit lui Balaure care a marcat de la șapte metri (‘9, 0-1). Nu i se poate imputa nimic înlocuitorului lui Calancea, portarului Miodrag Mitrovic, mai degrabă fundașilor centrali, care și-au scăpat adversarii din marcaj, și lui Dimitrov, pentru că nu a reușit să-l blocheze pe Nicoară.
Gruparea din Bănie a avut și ghinion, cel mai în formă jucător al său, căpitanul Alex Băluță, a fost nevoit să părăsească terenul de joc accidentat, acuzând o întindere musculară, probabil în urma efortului mare depus la Milano. În locul lui Băluță a intrat Mitriță.
Trupa lui Mangia a presat apoi, căutând egalarea. O primă șansă a irosit-o Mihai Roman, care a reluat cu capul puțin peste poartă o centrare a lui Mitriță (‘32). La doar un minut, Bărbuț a scăpat de marcaj, a intrat în careul mare și a șutat puțin pe lângă poartă (‘33). Craiova a continuat să preseze și i-a venit rândul lui Bancu să rateze, reluând de la șase metri, însă portarul giurgiuvenilor, Iliev, respingând incredibil de pe linia porții (‘38). Până la pauză și-a trecut în cont o ocazie și Barthe, care a reluat imprecis dintr-o poziție bună, după o centrare a lui Mitriță (‘42).

Alex Mitriță a relansat partida

La reluare, craiovenii s-au instalat rapid în jumătatea de teren a Astrei și a picat și golul egalizator. Mitriță a primit o pasă bună, de la Zlatinski, și a șutat plasat din marginea careului mare, mingea oprindu-se în colțul din stânga al porții (‘51, 1-1). Dimitrov a fost la un pas de a readuce bucuria în tribunele „Municipalului“ din Severin, unde au luat parte până în două mii de spectatori, dar șutul său de la zece metri a trecut mult peste poartă (’65). Apoi nou intratul Gustavo a reluat bine o centrare de pe dreapta, dar Iliev a fost la post (’68). Cu trecerea timpului a apărut nervozitatea și lipsa concentrării, dovadă serviciile proaste ale lui Zlatinski pentru colegii din ofensivă. La rândul său, Gustavo s-a zbătut mult și cam degeaba, nu a reușit să-l valorifice pe Mihai Roman, care a avut o nouă evoluție sub așteptări.
Astra a fost la un pas de a da lovitura pe final, Romario Moise a scăpat singur pe dreapta și a încercat să dea pe lângă Mitrovic, ieșit în întâmpinare, iar mingea a trecut puțin pe lângă poarta goală (’88).

CS Universitatea Craiova: Mitrovic – Dimitrov (’75, Tiago Ferreira), Kelic, Barthe, Briceag – Bărbuț (’64, Gustavo), Zlatinski, Screciu, Bancu – Roman, Băluță (‘23, Mitriță). Antrenor: Devis Mangia.
Astra Giurgiu: Iliev Ivanov- Butean, Bejan, Erico, Stan – Dandea – Balaure, Moise, Marquinhos (’71, Alex Ioniță), Nicoară (‘64, Pițian) – Chipirliu (‘53, Le Tallec). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonașe galbene: Kelic ’26, Barthe ’66, Mitriță ’73, Gustavo ’79, Tiago ’90+1 / Dandea ‘26, Balaure ’50, Erico ’85, Le Tallec ’90+1.
Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Alexandru Cerei, Gero Szabo; Marcel Bîrsan.
Observatori: Dan Victor Berbecar, Romulus Chihaia.

Statistici: posesie: 60% – 40%, ocazii de gol: 7 – 4, șuturi pe poartă: 3 – 2, șuturi pe lângă poartă: 4 – 2, lovituri libere: 17 – 20, cornere: 7 – 0, ofsaiduri: 1 – 1, aruncări de la margine: 26 – 17, intervenții portar: 1 – 2, faulturi: 19 – 16, cartonașe galbene: 5 – 4.

În etapa următoare, CS Universitatea Craiova va evolua pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești împotriva nou promovatei Juventus București, duelul fiind programat miercuri, de la ora 19.15.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS