10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox: Ucraineanul Vladimir Kliciko a anunțat că pune capăt carierei sportive

Box: Ucraineanul Vladimir Kliciko a anunțat că pune capăt carierei sportive

Vladimir Kliciko pune capăt carierei sportive
Vladimir Kliciko pune capăt carierei sportive

Pugilistul ucrainean Vladimir Kliciko, fost campion mondial al greilor, a anunțat azi că pune capăt carierei sportive, scrie AFP, citată de Agerpres.

‘După ultima mea luptă cu Anthony Joshua s-au impus anumite decizii. Nu mi-am imaginat niciodată să am un parcurs sportiv așa de lung și încununat de succes… mulțumesc din inimă tuturor”, a spus Kliciko, 41 de ani, care în acest fel a renunțat să mai lupte cu Joshua.

Campion mondial al greilor din 2000 până în 2003, apoi din 2006 până în 2015, Vladimir Kliciko a fost invincibil timp de 11 ani, înainte de a pierde, pe 28 noiembrie 2015, centurile WBA și WBO, în fața britanicului Tyson Fury.

Bilanțul carierei sale de boxer profesionist cuprinde 64 de victorii, dintre care 54 prin KO, și 5 înfrângeri.

”Sunt momente în viață când e nevoie, sau chiar ne dorim, să se schimbe ceva în cariera noastră. Acum a venit rândul meu”, a menționat Kliciko, care în acest an a fost învins, într-o gală pe Wembley, de Anthony Joshua.

Luna trecută, britanicul Joshua, campion mondial WBA, IBF și IBO la categoria grea, spunea că își dorește un meci revanșă cu Vladimir Kliciko, pe care l-a bătut prin KO în aprilie, dar dacă ucraineanul decide să se retragă următoarea sa luptă va fi cu bulgarul Kubrat Pulev.

Joshua, 27 ani, neînvins în 19 meciuri, are în contact o clauză care îl obligă la un meci revanșă cu Kliciko, dar ucraineanul de 41 ani nu se decisese atunci dacă revine în ring.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS