7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii vor să scrie istorie

Alb-albaștrii vor să scrie istorie

Partida tur, disputată la Drobeta Turnu Severin, a fost câştigată la limită de jucătorii de la AC Milan, dar oltenii (în alb-albastru) încearcă să întoarcă soarta calificării (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Partida tur, disputată la Drobeta Turnu Severin, a fost câştigată la limită de jucătorii de la AC Milan, dar oltenii (în alb-albastru) încearcă să întoarcă soarta calificării (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a făcut o figură frumoasă joia trecută, la Severin, chiar dacă a pierdut cu 1-0 prima manșă a întâlnirii cu AC Milan. Gruparea din Bănie este decisă să se autodepășească astăzi, de la ora 21.45 (Pro TV), pe „San Siro“, în manșa a doua a turului trei preliminar al Ligii Europa și să dea peste cap calculele hârtiei, care îi dau pe „diavoli“ drept câștigători cerți. „Trebuie să mergem la Milano, să fim curajoşi şi să ne jucăm şansa“, a declarat tehnicianul oltenilor, Devis Mangia. „Va fi un meci unic pentru noi. Trebuie să stăm bine în teren, cum am făcut-o și la Severin, să fim concentrați și să jucăm cu plăcere“, a punctat căpitanul Alex Băluță.
Echipa antrenată de Devis Mangia a plecat ieri, de pe Aeroportul Internaţional Craiova, cu o cursă charter spre Milano, iar aseară jucătorii au susținut antrenamentul oficial premergător partidei retur.

Montella: Dacă nu eşti atent, poţi avea probleme cu ei

La conferința de presă de ieri a formației AC Milan, antrenorul Vincenzo Montella a spus că elevii săi trebuie să-și ia adversarul în serios. „Nu ştiu cum vor juca cei de la Craiova. Sunt foarte bine organizaţi, se apără bine şi sunt foarte rapizi în atac. Dacă nu eşti atent, poţi avea probleme cu ei. Noi nu trebuie să comitem erori, trebuie să jucăm la 100 la sută din capacităţile noastre. Mâine (n.r. – azi), cel mai important lucru este rezultatul, trebuie să evoluăm cu modestie, să nu-i tratăm de sus“, a spus tehnicianul italian.
Fost jucător în Italia, antrenorul Dan Petrescu a prefațat pentru Gazzetta dello Sport meciul din această seară, considerând că oltenii au șanse minime să se califice. „În fotbal orice e posibil, dar Craiova ar mai fi putut spera în cazul unui egal în tur, care ar fi fost normal la cum s-a jucat. Aşa, nu! E mult prea greu“, consideră actualul antrenor al celor de la CFR Cluj.
Interesul pentru partida de pe „San Siro“ este foarte mare. Oltenii au avut alocate peste 5.000 de bilete, iar trupa lui Devis Mangia va juca în faţa unui stadion aproape plin, la ora partidei fiind aşteptaţi peste 65.000 de suporteri.
Confruntarea AC Milan – CS Universitatea Craiova va fi arbitrată de o brigadă din Bulgaria. Central va fi Nikola Popov, asistenți Georgi Todorov și Martin Venev, iar rezervă Stanislav Todorov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS