11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Un punct mic pentru Craiova

Fotbal / Un punct mic pentru Craiova

CS Universitatea Craiova pierdea joia trecută la limită în fața colosului AC Milan, dar toți suporterii au fost mulțumiți de modul cum au luptat Băluță și colegii săi la primul joc din Liga Europa. Ieri seară, în Liga I, gruparea din Bănie a remizat, scor 1-1, pe „Arena Națională“, în fața marii rivale FCSB, dar punctul obținut nu a fost deloc mare, asta din pricina jocului modest al echipei.
Formația olteană a pornit cu un handicap de două zile în privința refacerii și, probabil, că din cauza aceasta alb-albaștrii au contat pe teren doar în primele 35 de minute, când au și marcat. Oltenii au deschis scorul în minutul 27, când Ovidiu Popescu a greșit o pasă, mingea a ajuns la Gustavo, care l-a servit excelent, pe culoar, pe Băluță, acesta a pătruns în careu și a trimis cu exteriorul pe lângă portarul Niță, ieșit în întâmpinare (27, 0-1). Până la gol, CS Universitatea a pus presiune pe defensiva roș-albastră prin Gustavo, Zlatinski și mai ales Mitriță, modul cum decurgea jocul conducând la ideea unei victorii concludente. Dar din minutul 35 lucrurile s-au schimbat, iar finalul primei părți i-a găsit pe elevii lui Devis Mangia în corzi, Gnohere și Momcilovic irosind două ocazii uriașe, scăpând cu lejeritate din marcajul fundașilor visători.

Repriza secundă a fost dezastruoasă

Pauza ar fi trebuit să le ofere alb-albaștrilor prilejul să se regrupeze și să-și continue „obrăzniciile“ pe „Arena Națională“, dar, din păcate, în partea secundă nu au contat deloc în atac, iar în apărare au comis erori după erori. Cum FCSB a atacat continuu, a picat și golul egalizator. Bălașa a șutat puternic dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, Calancea a respins prost, în față, până la Momcilovic, care a șutat apoi în portarul Craiovei, mingea a sărit la Gnohere, iar francezul a plasat balonul sub bară de la cinci metri (62, 1-1). Gazdele s-au jucat apoi cu ocaziile, debutantul Tiago Ferreira și Alex Barthe nu s-au sinconizat de multe ori, Calancea a fost nesigur la multe intervenții, Screciu a greșit multe pase, iar Băluță și colegii din ofensivă au reușit să treacă centrul terenului abia prin minutul 81. Altfel spus, s-a obținut maximum posibil.
FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Momcilovic, Junior Morais – Pintilii (46, Larie), Ovidiu Popescu – Man, Florin Tănase, Teixeira (46, De Amorim) – Gnohere (70, Daniel Benzar). Antrenor: Nicolae Dică.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Spahija (76, Rossi), Barthe, Ferreira (78, Kelic), Briceag – Screciu, Zlatinski – Gustavo, Băluță, Mitriță (57, Bancu). Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Pintilii 39, Morais 55, Larie 86, Bălașa 90+4 / Mitriță 45, Băluță 55, Spahija 61, Gustavo 90+1, Dimitrov 90+2.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; George Rădulescu.
Observatori: Irina Mîrț, Mihai Stancu.
În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova ocupă locul patru, cu cinci puncte, iar în următoarea etapă de campionat va evolua împotriva celor de la Astra Giurgiu, confruntarea fiind programată duminică, 6 august, de la ora 18.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin. Până la disputa cu giurgiuvenii, gruparea din Bănie va juca joi, în Italia, cu AC Milan, în manșa a doua a turului trei preliminar al Ligii Europa.

Mangia – mulțumit cu rezultatul, Dică – nu

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Devis Mangia, s-a declarat mulțumit cu punctul obținut pe „Arena Națională“, recunoscând că echipa sa nu a arătat fotbalul dorit.
„Este un rezultat echitabil. Am jucat foarte bine în prima repriză și ne-ar fi trebuit personalitate să înscriem și a doua oară. În repriza a doua, din punct de vedere fizic am avut o condiție slabă, pentru că FCSB a avut două zile în plus de refacere. Jocul defensiv din partea a doua nu a fost o mutare tactică, eram obosiți. După șapte-opt partide o să ne dăm seama unde suntem valoric, iar între timp mai avem de lucrat, în plus vor mai veni și alți jucători la echipă“, a declarat Devis Mangia, la Digi Sport.
La rândul său, tehnicianul lui FCSB, Nicolae Dică, și-a felicitat elevii pentru repriza a doua: „Consider că meritam să câștigăm în această seară (ieri – n.r.). Am marcat un gol și ne-am creat foarte multe ocazii. Păcat că am primit un gol foarte ușor. Știam că sunt periculoși pe contraatac, pentru că au jucători de viteză în față, dar din păcate am greșit în prima repriză și au profitat de o greșeală a noastră. Important este că am avut reacție după, am reușit să egalăm și vreau să-i felicit pe băieți pentru repriza a doua, pentru că am jucat numai în jumătatea lor de teren“.

Băluță: Puteam să ne facem meciul mai ușor

Căpitanul Craiovei, Alexandru Băluță, a acuzat oboseala, dar speră ca echipa sa să se refacă rapid din punct de vedere fizic pentru bătălia cu AC Milan din Liga Europa și pentru provocările din campionat.
„A fost un meci greu, pentru că noi nu am avut prea mult timp să ne refacem. În prima repriză am fost mai proaspeți, am jucat pe contre, am avut multe ocazii, am și înscris și puteam să ne facem meciul mai ușor. În repriza secundă s-a simțit oboseala. Ne-am dorit foarte mult victoria, dar asta este, mergem înainte și vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au fost alături de noi. Suntem neînvinși în campionat și este un start pozitiv. Vin alte meciuri tari, trebuie să ne refacem cât mai repede și să obținem cât mai multe puncte. Mai avem mult de muncă și multe de arătat. Sunt sigur că vom progresa de la meci, la meci“, a spus Băluță, anunțând că alb-albaștrii nu merg în excursie în Italia, ci să lupte pentru calificare: „Mergem la Milano să ne jucăm șansa. Va fi un meci unic pentru noi, trebuie să stăm bine în teren, cum am făcut-o și la Severin, să fim concentrați și să jucăm cu plăcere“.

Screciu: Este un punct binevenit

Cel mai tânăr fotbalist folosit de Devis Mangia ieri seară, Vladimir Screciu, a indicat și el oboseala ca fiind factorul care a contribuit la jocul slab al Craiovei.
„Nu știu dacă este un rezultat pozitiv, pentru că am condus în prima repriză și am avut multe ocazii, apoi am luat un gol absurd. Este un punct binevenit, campionatul este la început. Nu a fost nici un plan tactic cu retragerea noastră, pur și simplu s-a văzut oboseala de la meciul cu AC Milan“, a spus Screciu, explicând relația cu echipierii de la CS Universitatea: „Mă simt bine lângă toți mijlocașii centrali, mă simt bine în această echipă și vreau să joc cât mai multe meciuri. Pot să cresc valoric alături de ei, sunt niște colegi extraordinari și le mulțumesc că m-au primit în familia lor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS