16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNicola are sfaturi pentru Mangia

Nicola are sfaturi pentru Mangia

Jean Viorel Nicola este convins că milanezii nu-i vor menaja deloc pe olteni (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jean Viorel Nicola este convins că milanezii nu-i vor menaja deloc pe olteni (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova se pregătește intens pentru duelul istoric cu AC Milan, din turul trei preliminar al Ligii Europa, chiar dacă premisele unei calificări în faza următoare sunt foarte mici ținând cont de diferența mare de valoare dintre cele două combatante. Primează însă ideea de a practica un fotbal bun, de a le ține piept „diavolilor milanezi“ în confruntarea din prima manșă, de la Severin, programată joi, de la ora 21.00, unde se anunță un stadion plin.

„În locul lui Mangia aș încerca să țin echipa compactă“

Invitat la emisiunea „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, antrenorul craiovean Jean Viorel Nicola, un apropiat al clubului AC Milan, îl sfătuiește pe tehnicianul Craiovei, Devis Mangia, absolvent de Coverciano ca și el, să pună la punct defensiva alb-albastră dacă vrea ca echipa sa să lase o impresie bună.
„Milan este a doua echipă din Europa, după Real Madrid, la trofee câștigate de Liga Campionilor, șapte la număr, iar această forță a fotbalului vine la Severin să joace cu CS Universitatea Craiova. Este extraordinar, este un lucru benefic pentru toți iubitorii fotbalului din Oltenia. Era mai bine dacă acest meci se juca pe noul stadion, dar, din păcate, nu este gata și nici nu se știe exact când va găzdui primul joc. Ar fi fost ceva de vis să inaugurăm noua arenă chiar în acest meci istoric contra Milanului, dar poate îi invităm pe cei de la Milan în afara competiției, atunci când se taie panglica. Craiovean fiind, nu mi-am dorit să cădem cu AC Milan în turul trei al Ligii Europa, pentru că, din păcate, trebuie să recunoaștem, șansele echipei CS Universitatea Craiova de a trece în faza următoare sunt minime, ca să nu zic zero. Dar, dacă așa au decis sorții, trebuie să încercăm să fim parte activă din spectacol, să jucăm un fotbal bun atât la Severin, cât și pe „San Siro“. Este adevărat că nici un meci nu este câștigat de la început, dar va fi foarte greu să le facem față milanezilor. Avem un mic avantaj în acest duel, avem un antrenor italian și sunt convins că acesta cunoaște foarte bine Milanul. Eu, în locul lui Mangia, nu m-aș deschide, aș încerca să țin echipa compactă și să mizez pe contraatac“, a declarat Nicola.

Transferurile „diavolilor“ au contribuit la creșterea abonaților

Acesta a punctat că întreaga suflare milaneză consideră că echipa lui Vicenzo Montella începe din acest sezon o nouă perioadă fructuoasă, dovadă fiind creșterea semnificativă a numărului abonaților după transferurile răsunătoare din această vară: „Ca și Craiova, AC Milan vine după o pauză destul de mare de neparticipare pe plan european. Dacă Milan mergea an de an în cupele europene sau în Liga Campionilor, cum eram obișnuiți, probabil că șansele Craiovei erau mult mai mari acum, pentru că gruparea italiană aborda dubla ceva mai relaxată. După pauza asta mare se pare că Milanul vrea să câștige trofeul Ligii Europa. După tot ce a însemnat campania de jucători cumpărați până acum se pare că numărul abonaților a crescut de la 15.000 la 40.000 din informațiile pe care le am. Ca idee, Milanul a avut 45.000 de abonați în 2007, când câștiga ultima cupă importantă. Fanii au început deja să creadă în noua conducere și noua echipă“.

Școala de fotbal AC Milan de la Craiova așteaptă doar o semnătură

Jean Viorel Nicola se străduiește de doi ani să înființeze o școală de fotbal în Bănie cu numele lui AC Milan și se pare că proiectul său va demara foarte curând, după ce s-a confruntat cu multe probleme. Asta l-a determinat să nu acceseze postul de antrenor secund la CS Universitatea, deși îndeplinea cele două cerințe ale clubului, acelea de a fi antrenor cu licență și vorbitor de limbă italiană. Nicola ar fi avut și susținători din Italia, din tabăra celor de la AC Milan, prieteni cu Devis Mangia.
„Am discutat în Italia cu colaboratorii Milanului ideea de a-l seconda pe Mangia la CS Universitatea, mai exact cu Silvio Broli, un prieten bun care îl cunoaște și pe Mangia, dar eu am proiectul meu pe care vreau să-l pun în practică la Craiova, mai exact deschiderea unei școli AC Milan, și e foarte greu să faci două lucruri în paralel. Oricum, nu m-a căutat nimeni de la club și eu nu m-am autopropus“, a spus Nicola, explicând şi întârzierea deschiderii școlii de fotbal: „La început eram optimist și încrezător în oameni. Îmi trebuia, în primul rând, o bază sportivă și am încercat să fac o colaborare la Filiași, nu s-a finalizat, apoi am căutat înțelegere la unele comune limitrofe Craiovei, la Ostroveni și Pielești. Mi-am dat seama că singura variantă pentru a duce la bun sfârștit acest proiect este să am o bază proprie, ca să nu mai depind de nimeni. Așa am ajuns la Mischii, unde am luat în administrare un teren sintetic, cu vestiare și tot ce trebuie. Toată lumea mă întreabă când pornim efectiv, iar abia acum pot spune că suntem cam la 95% gata. S-au încheiat toate discuțiile referitoare la contract, la clauze, și îl așteptăm pe domnul Marco Fasione, președintele Milanului, să se întoarcă din China și să semneze contractul. După ce-l va semna mi-l va trimite și putem să dăm drumul la proiectul juvenil AC Milan de la Craiova. Va fi ceva benefic fotbalului craiovean, dar și din județele limitrofe, pentru că voi avea o colaborare și cu Gorjul, în special cu Târgu Jiu, unde îi cunosc pe majoritatea antrenorilor de acolo, eu evoluând foarte mulți ani în acea zonă. Concurența e bună și benefică pentru toată lumea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS