10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Mangia își ține elevii conectați la campionat

Fotbal / Mangia își ține elevii conectați la campionat

CS Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă în care antrenorul Devis Mangia și jucătorii Hristo Zlatinski și Gustavo Vagenin au prefațat întâlnirea cu ilfovenii de la Concordia Chiajna, din etapa a doua a Ligii I, programată sâmbătă, de la ora 18.30, pe stadionul „Municipal” din Severin.
Strategul grupării din Bănie este conștient că jucătorii săi, la fel ca și suporterii, se gândesc de pe acum la meciul de joi, din Liga Europa, contra lui AC Milan, dar este convins că nici unul nu va neglija întâlnirea cu noua trupă a lui Vasile Miriuță.
„Ne așteaptă o partidă dificilă, ca toate din campionat, dar trebuie să o privim cu mare atenție, deoarece Concordia a înlocuit antrenorul în această săptămână. Trebuie să fim foarte atenți încă de la începutul meciului, pentru că vor fi și noutăți în jocul celor de la Chiajna. Nu este un avantaj pentru noi că a venit Miriuță, pentru că jucătorii răspund pozitiv la modificările de staff. În ceea ce ne privește, nu va fi nici un jucător menajat cu Chiajna în perspectiva întâlnirii cu AC Milan, vom introduce jucătorii cei mai în formă în momentul respectiv. Nu mă gândesc în acest moment să schimb sistemul din cauza ultimilor jucători veniți în 3-4-3, dar, probabil, pe parcursul campionatului se poate ajunge și la acest sistem de joc”, a spus Mangia.

Ivan a avut ofertă și de la Galatasaray

Întrebat despre plecarea lui Andrei Ivan la Krasnodar, tehnicianul italian a spus că știa încă de când a semnat cu Craiova de „afacere”, mărturisind că atacantul de 20 de ani a avut o ofertă concretă și din partea turcilor de la Galatasaray.
„Știam de când am semnat contractul că va fi cedat un jucător foarte important. Știam chiar și numele lui. Înainte de a obține un acord cu Krasnodar am fost contactați și de Galatasaray pentru Andrei Ivan, dar clubul a ales prima variantă. Înlocuirea lui Andrei din meciul cu Iași nu a avut nici o legătură cu vânzarea lui, a fost efectuată doar din punct de vedere tactic. În ceea ce privește comportamentul nervos pe care l-a avut a fost doar un lucru de moment, pentru că imediat ce meciul a luat sfârșit a venit la mine și și-a cerut scuze și totul s-a terminat acolo. Dacă în timpul meciului eram la un alt scor la momentul înlocuirii pe care am decis-o cu siguranță aș fi făcut o altă modificare, nu ar fi fost el în cauză”, a explicat Devis Mangia, punctând că Alex Băluță nu pleacă în această vară. „Băluță nu pleacă. Până în iarnă nu cred că se va întâmpla nimic. Dacă vor apărea oferte irezistibile sigur că vor fi discuții, dar în momentul acesta rămânem așa cum suntem. Sunt mulțumit de toți jucătorii care îi am la dispoziție, de toți cei care au rămas la echipă și de toți care au venit. Cred că vor mai sosi și alți jucători, nu doar un vârf”.

Gustavo și Zlatinski vor victoria

La rândul lor, jucătorii Gustavo Vagenin și Hristo Zlatinski sunt conștienți că gruparea din Chiajna vine la Severin să-și vândă scump pielea, dar sunt optimiști în privința destinației punctelor.
„Este o partidă foarte importantă pentru noi și trebuie să fim atenți și concentrați. Ne gândim și la jocul cu Milan, dar în momentul ăsta cel mai important meci este cel cu Chiajna și ne dorim să-l câștigăm. Le transmit suporterilor noștri să vină și cu Milan în număr mare, dar și contra Chiajnei”, a declarat Gustavo.
„Va fi un meci dificil, dar ne respectăm adversarul și vrem să câștigăm. De fapt, fiecare echipă care vine să joace cu noi nu trebuie să se aștepte decât la înfrângere. Dacă voi fi titular, voi da totul pentru echipă, iar dacă o să înscriu va fi și mai bine”, a punctat Zlatinski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS