10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPână la Milan, atenţie cu Chiajna!

Până la Milan, atenţie cu Chiajna!

Bănia „fierbe“ în perspectiva meciului cu AC Milan, de la Severin, programat joi, 27 iulie, din prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Suporterii s-au „bătut“ pe bilete, în timp ce conducătorii au căutat și au adus la echipă noi jucători, care să le facă față „diavolilor milanezi“. Cu gândul la marele meci stau și jucătorii, dar aceștia trebuie să rămână concentrați și asupra campionatului, unde sâmbătă, de la ora 18.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin, vor primi vizita formației Concordia Chiajna, duelul contând pentru etapa a doua a Ligii I.

„Trebuie să facem șase puncte“

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Nae Ungureanu (foto), consideră că Devis Mangia și colaboratorii săi sunt suficient de profesioniști încât să-și țină elevii conectați la campionat și nu concepe decât o victorie în fața Concordiei Chiajna.
„Meciul cu AC Milan este o sărbătoare pentru noi, dar până atunci jucăm contra Chiajnei și trebuie să fim concentrați. Am stat de vorbă în această săptămână cu domnul Mangia, când a venit să-i prezinte Silviu Bogdan (managerul clubului pe parte juvenilă – n.r.) antrenorii de la Centrul de copii și juniori și l-am văzut foarte optimist și foarte concentrat pe următorul meci, cu Chiajna, nu pe jocul cu italienii. Părerea mea este că Devis Mangia este un băiat cu scaun la cap, care își vede de treabă pas cu pas și nu cred că neglijează absolut deloc meciul cu Chiajna. Va fi o dispută dificilă cu Concordia, pentru că s-a schimbat antrenorul și totdeauna când se întâmplă așa jucătorii încearcă să impresioneze, dar eu cred că vom câștiga, pentru că beneficiem și de ajutorul publicului, fiind și ultima repetiție înainte de meciul cu AC Milan. Sper ca suporterii noștri să creeze o presiune mare asupra ilfovenilor și ne impunem la pas. Trebuie să facem șase puncte după această etapă, e obligatoriu. Să dea Dumnezeu să câștigăm mai multă experiență, ca la meciul cu AC Milan să facem măcar un joc bun“, a spus „Roșu“, pentru GdS.
Nae Ungureanu s-a arătat mulțumit de modul în care a răspuns echipa din Bănie în primul meci, câștigat cu 2-0 în fața Iașiului: „În prima etapă mi-a plăcut cum s-a mișcat echipa. Chiar dacă a ratat trei-patru ocazii clare și a avut și două bare, victoria a fost clară. Băieții au reușit să se impună la mai mult de un gol, ceea ce până acum câștigam mereu 1-0, 2-1 și asta e bine, îmi dă încredere. În plus, echipa adversă nu a prea mișcat, a avut o singură ocazie în prima repriză. În ceea ce o privește pe Chiajna, ea a pierdut acasă cu Timișoara în prima etapă, dar nu trebuie să o neglijăm și nici să credem că va lupta pentru evitarea retrogradării, chiar dacă anul trecut abia s-a salvat. Campionatul este foarte lung și se pot întâmpla multe“.

Încântat de cooptarea lui Alex Mitriță

Nae Ungureanu este mulțumit de modul în care s-au mișcat oficialii CS Universitatea Craiova în această campanie de transferuri, apreciind în special aducerea mijlocașului Alexandru Mitriță, de la Pescara.
„Am făcut transferuri multe și bune cred eu. Cel mai mult mă bucur că l-au adus pe Mitriță, care este un jucător foarte bun, ce o să ne ajute, mai ales în meciurile de acasă, pentru că are o abilitate tehnică bună. Îl știu de când era copil. Aveam nevoie de un astfel de jucător, care să scoată adversarii din joc prin driblinguri și să producă penaltiuri. Este un fotbalist care se pliază pe caracteristicile CS Universitatea Craiova. Pe portughez (Tiago Ferreira – n.r.) nu-l cunosc, dar am înțeles că este un fundaș central foarte bun. Aveam nevoie și în centrul apărării de un jucător cu experiență și cu o valoare ridicată. Suntem mai puternici decât anul trecut, asta e cert“, a subliniat Nae Ungureanu.

Crede că Ivan a greșit semnând pe cinci ani cu rușii

Întrebat despre plecarea lui Andrei Ivan la FK Krasnodar, „Roșu“ a punctat faptul că perioada pe care a semnat fostul căpitan al Craiovei cu rușii este mult prea mare: „Sunt de acord cu plecarea lui Andrei Ivan la Krasnodar, și-a făcut datoria față de noi, însă nu mă pot împăca asupra contractului pe care l-a semnat și mă refer la durata lui. E prea mare. Poate să marcheze nu știu câte goluri în Rusia, ori în cinci ani el nu mai poate să adauge o virgulă la acel contract. Din punctul ăsta de vedere sunt foarte nemulțumit de el sau de impresarul lui, că nu știu cine s-a ocupat de transfer. În rest, decizia de vânzare a aparținut patronatului și trebuie să o respectăm, pentru că dânșii bagă banii, în plus și Andrei avea nevoie de o nouă motivație. Cred că Ivan se va impune în campionatul rus, dar pentru asta trebuie să coboare cu picioarele pe pământ, pentru că nu i se vor mai permite multe lucruri ca aici, unde era răsfățat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS