8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Tiago Ferreira și Alex Mitriță, prezentați oficial. Marcel Popescu: Nu ne-am oprit din transferuri

Fotbal / Tiago Ferreira și Alex Mitriță, prezentați oficial. Marcel Popescu: Nu ne-am oprit din transferuri

Tiago Ferreira (stânga) și Alex Mitriță și-au ales numerele cu care vor juca la CS Universitatea Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Tiago Ferreira (stânga) și Alex Mitriță și-au ales numerele cu care vor juca la CS Universitatea Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă, în care managerul general Marcel Popescu i-a prezentat pe ultimii doi sosiți în familia „alb-albastră”, în speță fundașul portughez Tiago Ferreira și mijlocașul craiovean Alex Mitriță. Conducătorul grupării din Bănie a menționat faptul că lista de cumpărături din această vară este mult mai mare, până acum fiind cooptați numai puțin de șapte jucători noi.
„Mă bucur că ne revedem și putem să vă prezentăm mereu surprize și sper ca ele să fie, pe lângă plăcute, și eficiente, iar respectul față de CS Universitatea Craiova să crească pe zi ce trece. Astăzi sunt lângă noi doi jucători veniți în ultimele 48 de ore. Pe Alex Mitriță îl cunoașteți, că este copilul Craiovei, a fost câțiva ani la Academia ”Hagi” după care a plecat în Italia, iar noi am început să aducem tot ce este de valoare din Italia. În dreapta mea se află Tiago Ferreira, un jucător cu care am avut negocieri destul de serioase și de tăioase, un fotbalist pe care și l-a dorit multă lume, dar, din fericire, confidențialitatea a fost păstrată până în ultimul moment, ca și la Alex Mitriță, pentru simplul fapt că ați văzut că sunt multe surprize neplăcute, iar jocurile murdare sunt la modă. Faptul că au venit la Craiova ne onorează. Tiago este un jucător născut în 1993, cu 84 de prezențe la loturile naționale al Portugaliei începând de la 15 ani și până la 21, a trecut prin toate fazele, dar, ceea ce este foarte interesant, a avut o participare fastă la turneul final, Portugalia fiind vicecampioană mondială. 90% dintre prezențele la națională a fost căpitanul loturilor de 15, 16, etc. Tiago este crescut de academia FC Porto”, a spus Marcel Popescu.
„Nu ne-am oprit din transferuri. Probabil, în zilele următoare, o să reușim să mai transferăm doi-trei jucători tot de mare valoare, negocierile cu ei se poartă de o lună și jumătate, nu sunt lucruri simple. Așa cum vă spuneam în urmă cu o lună și jumătate cel mai delicat amănunt era credibilitatea fotbalului românesc. Din fericire, credibilitatea CS Universitatea Craiova este maximă, iar după ce tragerea la sorți ne-a pus în față pe AC Milan nivelul de respect față de noi crește pe zi ce trece, iar noi trebuie să avem grijă să nu-l distrugem. Deci vor veni doi-trei jucători pentru a dubla toate posturile, pentru a fi într-adevăr competitivi și pentru a juca pe cele două fronturi, pentru Cupă și campionat”, a completat Marcel Popescu.

Tiago Ferreira: Sper să devin campion al României

Lusitanul Tiago Ferreira a explicat ce l-a determinat să accepte oferta CS Universitatea și care sunt dorințele sale legate de Craiova.

_DSC0007
„Am venit la Craiova pentru că președintele clubului, Marcel Popescu, este foarte respectat și are credibilitate mare în Portugalia. Proiectul înaintat de CS Universitatea mi se pare bun și mă bucur că o să am ocazia să lucrez la acest club cu antrenorul Devis Mangia, care a avut rezultate notabile cu naționala Italiei Under 21. Sper să devin campion al României în tricoul alb-albastru”, a spus Tiago, care ar putea juca sâmbătă, de la ora 18.30, împotriva Chiajnei, având toate actele în regulă.

Mitriță: Ar fi o onoare să debutez la Craiova împotriva lui AC Milan

La rândul său, craioveanu Alex Mitriță a punctat că a revenit cu drag acasă și mult mai puternic din punct de vedere sportiv, sperând să debuteze contra Milanului, în Liga Europa, deoarece pentru meciul contra Chiajnei nu poate juca, neavând toate documentele necesare înregistrării la FRF.

_DSC0009
„Sunt foarte fericit că m-am întors acasă după o pauză de doi ani. Am vrut să mă întorc în orașul în care m-am născut, în care am crescut, am iubit această echipă și o voi iubi. Am venit să ajut cât mai mult în acest an cât sunt împrumutat de Pescara și sper să contribui cât mai mult la îndeplinirea obiectivelor. Pentru mine ar fi o onoare să debutez la Craiova împotriva lui AC Milan. Îmi doresc să rămân la Craiova și din vara viitoare și vreau să câștigăm cât mai multe trofee. Am mai fost dorit și de alte echipe din România, dar singura mea opțiune a fost CS Universitatea. Am urmărit din Italia toate meciurile Craiovei și văd o echipă bună, competitivă care poate să câștige multe trofee. Voi munci bine la fiecare antrenament și voi da totul pentru un loc de titular. În acești doi ani petrecuți în Italia am crescut foarte mult din punct de vedere fizic și tactic. Nu voi uita niciodată să driblez. M-am născut cu acest lucru în sânge și cred că o să mor cu el”, a punctat Alex Mitriță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS