10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBudescu și Dina au trecut la Academia „Gică Popescu“

Budescu și Dina au trecut la Academia „Gică Popescu“

Academia „Gică Popescu“ și FEFS Craiova au bătut palma în privința unei colaborări pe termen lung, astfel că antrenorii Bogdan Budescu și Alin Dina, ultima dată la CS Universitatea Craiova, vor preda fotbalul pe baza sportivă de la „Hanul Doctorului“. Managerul Academiei, Paul Răducan, a anunțat „mariajul“, dar nu a putut preciza exact ce grupe vor prelua cei doi colaboratori ai săi, însă a punctat că obiectivul rămâne propulsarea „școlarilor“ în fotbalul de performanță și de înaltă performanță.
„Am stabilit o colaborare cu FEFS Craiova, în speță cu Bogdan Budescu și Alin Dina. Momentan au început să lucreze cu grupele mici, dar urmează să facem o analiză și să reconfigurăm organigrama clubului foarte curând, asta pentru ca la începutul campionatului să știm exact cine răspunde și pentru ce. Cei doi sunt antrenori buni, îi cunosc foarte bine, Budescu are licența A, Dina are C-ul, sunt și cadre didactice la fel ca mine, și cu siguranță aduc un plus pentru noi, pentru că se pliază pe proiectul nostru de a găsi tinerii talentați, de a-i șlefui și promova în fotbalul de performanță și înaltă performanță“, a declarat Paul Răducan, deținător de licență Pro UEFA.

Budescu: Ne-am mărit aria de selecție

La rândul său, profesorul-antrenor Bogdan Budescu le-a mulțumit celor de la CS Universitatea Craiova pentru experiența de la republicanii Under 19 și este convins că va ieși o treabă excelentă din colaborarea cu Academia „Gică Popescu“. „Înainte de toate aș vrea să le mulțumesc celor de la CS Universitatea Craiova pentru că au avut încredere în mine. Am trăit o experiență frumoasă acolo, la republicanii A. Nu sunt dezamăgit că am plecat, asta a fost hotărârea clubului, o respect și sper să se mai intersecteze drumurile noastre în viitor. Sper că am făcut o treabă foarte bună, pentru că am promovat o serie de jucători alături de profesorul Dumitru Barbu și Daniel Mogoșanu. Împreună cu cei doi s-a realizat și câștigarea campionatului la juniorii Under 17, dar acum trebuie să mergem înainte, fiecare pe drumul său“, a spus Budescu, pentru GdS. „Mă bucur că am început această colaborare cu Academia „Gică Popescu”, pentru că este vorba despre un club cu tradiție în plan juvenil. Totul a fost posibil și datorită prieteniei mele cu profesorul Paul Răducan, suntem și colegi de catedră la Liceul Tehnologic Auto pentru clasele de fotbal și, împărțind aceeași pâine, e normal să se ajungă la o astfel de colaborare. Pentru moment, obiectivul nostru va fi formarea grupei de copii născuți în 2005 și 2006 (juniori D), iar în viitor sper să producem mai multe echipe, pentru că ne-am mărit aria de selecție“, a completat Bogdan Budescu.
La rândul său, Alin Dina, care a pregătit grupele de copii născuți în 2003 și 2009 la CS Universitatea, s-a arătat optimist în privința trecerii sub tutela Academiei „Gică Popescu“: „Mă bucur că s-a reușit colaborarea cu Academia „Gică Popescu” și sunt convins că vom avea multe satisfacții în viitor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS