5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer a câștigat al 8-lea său titlu la Wimbledon

Roger Federer a câștigat al 8-lea său titlu la Wimbledon

Roger Federer este singurului jucător cu opt trofee cucerite la Wimbledon
Roger Federer este singurului jucător cu opt trofee cucerite la Wimbledon

Tenismanul elveţian Roger Federer a obținut ieri al 8-lea său trofeu la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins în finală pe croatul Marin Cilic cu 6-3, 6-1, 6-4, după o oră și 41 minute de joc.

Federer, 35 ani, a jucat a 11-a sa finală la Wimbledon, unde s-a impus ultima oară în 2012. Elvețianul a obținut pe iarba londoneză al 19-lea său titlu de Grand Slam. Cilic, care a cerut intervenția medicului în setul doi, rămâne cu un singur titlu de Grand Slam, câștigat la US Open în 2014.

„Este magic să câştig aici fără set pierdut, este prea mult! Nu ştiu – poate o să îmi iau încă şase luni de pauză. Nu ştiu dacă aş reuşi să mai revin la fel de spectaculos, este incredibil ce mi se întâmplă. Nu eram sigur că voi reveni într-o finală aici, după ce s-a întâmplat. Dar am reînceput să cred şi acum, sunt aici. Este foarte special, pentru că este o sărbătoare a tenisului. Sper că nu este ultimul meu meci aici – vreau să vin aici anul viitor pentru a încerca să îmi apăr cuvintele”, a spus Federer la festivitatea de premiere.

În acest an, Federer a reușit să câștige turneul londonez fără să piardă vreun set. La 35 ani și 342 zile, Federer a devenit cel mai vârstnic jucător ce se impune la Wimbledon în era modernă. În acest an, Roger s-a impus deja la Australian Open, Indian Wells, Miami și la Halle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS