5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Băluță a „amețit“ ieșenii și Craiova a câștigat la pas

Fotbal / Băluță a „amețit“ ieșenii și Craiova a câștigat la pas

Luat la întrebări pentru jocul defensiv și pentru rezultatele slabe din jocurile de pregătire, Devis Mangia a răspuns că forța echipei sale se va vedea în disputele oficiale. Și a avut dreptate! Cel puțin în primul meci jucat pe puncte CS Universitatea Craiova a arătat un fotbal bun, consistent, și destul de ofensiv, însă cu un „iz“ de ineficiență. Gruparea alb-albastră a obținut o victorie concludentă, scor 2-0, în confruntrarea de vineri seară, de pe stadionul „Municipal“ din Severin, în fața echipei CSM Poli Iași și așteaptă încrezătoare disputa viitoare, contra Concordiei Chiajna, programată sâmbătă, 22 iulie, de la ora 18.30, tot la malul Dunării.

Ocazii multe, goluri puține

Craiova a început precaută partida, dar ușor-ușor s-a impus la mijlocul terenului și și-a creat câteva ocazii prin Băluță spre finalul primului act. Noul număr 10 al oltenilor a fost și cel care a deschis scorul, Băluță izbutind să reia imparabil cu capul, de la șase metri, o centrare excelentă a lui Andrei Ivan (1-0, 42). CS Universitatea a mai avut și o bară în primele 45 de minute, semnată de Zlatinski, după un șut cu efect dintr-o lovitură liberă din afara carelui (29).
Alb-albaștrii au avut un start bun în repriza secundă, reușind să-și majoreze avantajul după un gol frumos al lui Gustavo, un șut de la 14 metri după o pasă excelentă a lui Băluță, care a arătat multă poftă de fotbal (2-0, 50).
Putea fi 3-0 în minutul 61, după o fază creată de Băluță și o pasă în centrul careului pentru Ivan, dar acesta s-a complicat cu un dribling și apoi a șutat în picioarele portarului, cu toate că avea și varianta unei pase către Gustavo, aflat liber în dreapta. Imediat după, a venit rândul lui Bancu să dezamăgească, șutând în portar de la opt metri, dintr-o poziție excelentă.
Nu a fost gol nici în minutul 67, când Ivan i-a centrat de pe stânga, la colțul lung, lui Băluță, însă lovitura de cap a acestuia a lovit transversala.
Văzând cursul jocului, Devis Mangia a decis să-i debuteze și pe Mihai Roman și Cristi Bărbuț, însă niciunul nu a reușit să arate mare lucru până la final.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Briceag – Gustavo (79, Bărbuț), Screciu (89, Burlacu), Zlatinski, Bancu – Băluță, Ivan (68, Roman). Antrenor: Devis Mangia.
CSM Poli Iași: Koselev – Tiago Almeida, Mihalache, Frăsinescu, Boșoi – Cioinaic – Danale (72, Chelaru), Platini (72, Sin), Mendes (81, Moldovan), Spătaru – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
Cartonașe galbene: Platini 59, Spătaru 78, Sin 83.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Marius Nicoară; Andrei Antonie.
Observatori: Nicolae Grigorescu, Marin Petrache.

Ivan: Voiam să mai stau pe teren, să marchez și după să ies

Căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Andrei Ivan, nu a bifat întreaga partidă cu CSM Poli Iași, fiind înlocuit de Devis Mangia după o ratare uriașă, și a părăsit terenul supărat.
„A fost o victorie frumoasă, dar din păcate ne-am impus doar cu 2-0. Nu m-am supărat că am fost înlocuit, însă voiam să mai stau pe teren, să marchez și după să ies. Dar așa a decis Mister (Devis Mangia – n.r.) și îi respect hotărârea. La acea ratare nu am vrut să pasez în dreapta pentru că am crezut că Gustavo e în ofside și am fentat, apoi am tras la poartă, dar am ratat. Nu cred că acela a fost motivul înlocuirii mele. Poate a vrut să mă protejeze pentru meciul următor. E o nouă experiență cu domnul Mangia, sperăm să stea cât mai mult pe bancă și să avem rezultate bune cu dânsul“, a spus Ivan, încântat că sorții au decis ca AC Milan să fie adversara Craiovei în turul trei preliminar al Ligii Europa: „Am fost în fața televizorului când a avut loc tragerea la sorți și sunt bucuros că am picat cu AC Milan. O să vedem și noi la ce potențial suntem, pentru că jucăm cu o echipă mare a Europei și o să dăm totul. Dacă jucam pe noul stadion “Ion Oblemenco“ se schimba totul, venea foarte multă lume, dar îi așteptăm pe suporteri și aici, la Severin“.

„Mă bucur că numărul 10 mi-a purtat noroc “

Mijlocașul craiovean Alex Băluță a făcut un meci excelent și crede că numărul 10 de pe tricou i-a purtat noroc.
„Mă bucur că am reușit să înscriem și să câștigăm. Contează mai puțin faptul că am schimbat numărul de pe tricou cu Gustavo, dar mă bucur că mi-a purtat noroc și îmi doresc să reușim să câștigăm cât mai multe meciuri. E prea devreme să vorbim despre titlu. Îmi doresc să țintim cât mai sus, pentru că și anul trecut am arătat că se poate“, a spus Băluță, impresionat că va juca împotriva lui AC Milan: „Mi-am dorit și eu pe AC Milan, iar a doua opțiune era Marseille. M-am bucurat că o să întâlnim pe AC Milan, pentru că numai așa putem vedea valoarea noastră și sper să jucăm cât mai bine“.

Mangia, mulțumit de cum a arătat echipa sa

Devis Mangia, tehnicianul echipei CS Universitatea Craiova, s-a declarat mulțumit de victoria obținută în detrimentul Iașiului.
„Sunt mulțumit pentru victoria aceasta, din prima etapă. Primele minute au fost dificile, tensionate, dar în restul partidei evoluția noastră a fost bună. Și în primele minute ale reprizei secunde a fost destulă tensiune, însă după aceea ne-am creat multe ocazii, cu șutul lui Băluță, faza lui Ivan, apoi Bancu a ratat, dar întotdeauna primul meci este dificil“, a spus antrenorul italian, explicând că nu l-a înlocuit pe Ivan din pricina ratării: „Andrei a făcut o partidă bună. Nu există nici un reproș, sunt mulțumit de Ivan și de toată echipa“.
Întrebat de ce nu a folosit noile achiziții din primul minut, Mangia a explicat că jucătorii noi nu sunt la capacitatea optimă de efort și a lăsat să se înțeleagă faptul că mai pot apărea și alți fotbaliști la echipă: „Avem mai mulți jucători noi care nu pot juca momentan titulari, iar pe unii i-am menajat. Bărbuț a venit mai târziu în cantonament, iar Roman încă nu poate face față la efort timp de 90 de minute. În ceea ce-l privește pe Spahija, el are mici probleme musculare și nu am vrut să riscăm. Perioada de transferuri e lungă și avem posibilitatea să mai completăm lotul“.
Devis Mangia nu se sperie de AC Milan, fiind convins că echipa sa își va vinde scump pielea în turul trei al Ligii Europa: „Eram convinși că puteam să întâlnim un cap de listă, o echipă foarte puternică, dar vom rămâne pe poziții și ne vom juca șansa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS