18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova și-a prezentat achizițiile

Craiova și-a prezentat achizițiile

Jucătorii şi oficialii Craiovei au aspiraţii mari pentru sezonul care va începe (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii şi oficialii Craiovei au aspiraţii mari pentru sezonul care va începe (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care și-a prezentat nouățile, dar și obiectivele. În primul rând, a fost oficializat noul sponsor principal, o casă de pariuri sportive care va fi partenera grupării din Bănie pentru următorii trei ani, oferind aproape un milion de euro pe sezon ca să-i apară numele pe pieptul alb-albaștrilor. Aceștia vor începe noul an competițional cu echipamente noi de joc, de la firma spaniolă cu careclubul are contract, cele patru modele achiziționate fiind total schimbate față de cele din ediția trecută. Pe toate se va regăsi, stilizată, și celebra operă de artă a lui Constantin Brâncuși „Coloana infinitului“, care a fost aleasă de reprezentanții noului sponsor împreună cu oficialii clubului, „ca un elogiu adus marelui sculptor“.

received_1326113124111031

Compleurile au fost lăudate de jucători, dar par să nu fie și pe placul suporterilor, multe dintre comentariile postate de fani pe internet legate de aspectul tricourilor fiind negative.
„Îmi place noul echipament, este foarte frumos“, a spus Andrei Ivan, completat de Alex Băluță: „Sper să avem rezultate cât mai bune în el și să ne poarte noroc“.

received_1326109644111379
Ca o remarcă, pe tricourile de prezentare, sigla clubului, cea cu leul, a fost pe un fundal alb, și nu albastru, dar managerul Marcel Popescu a garantat că logourile de pe echipamentele de joc vor fi cele „normale“.

„Vreau să-l văd pe Ivan că devine golgheterul României“

Înainte de a trece la prezentarea achizițiilor, oficialii CS Universitatea i-au „pasat“ microfonul lui Gică Craioveanu, venit special să-i încurajeze pe jucătorii lui Mangia pentru sezonul care debutează vineri.

received_1326114734110870
„Pe timpuri aveam vreo 4-5.000 de oameni la antrenamente, era o emulație extraordinară, dar am senzația că lumea este din nou alături de echipă. În afară de cele cinci județe ale Olteniei, cred că foarte mulți suporteri s-au reîntors la echipă, pentru că plecaseră în perioada aceea urâtă. Sper din suflet că, odată cu apariția acestui nou stadion extraordinar de frumos, o să-l umplem și o să fie acea simbioză care exista pe timpuri între public – echipă, public – conducere. Ar fi ceva extraordinar și cred că ne-ar ajuta să facem din nou performanță, să redevenim acea echipă enormă. Mi-am făcut abonament și chiar dacă stau în Spania voi veni la multe meciuri, pentru că vreau să-l văd pe Ivan că devine golgheterul României. Mi-am luat abonament pe rândul numărul opt, locul opt, pentru că am jucat cu 8 la Craiova și vreau să stau lângă spectatori, să cânt cu ei, cum am cântat în ultimul meci pe «Oblemenco» cel vechi. Cred în «Mister» (Devis Mangia – n.r.) și cred în băieți. Putem aspira la titlul de campioană. Văd în momentul ăsta trei favorite: Clujul, FCSB și noi, și mai poate apărea Dinamo, care are un foarte bun antrenor“, a punctat fostul golgheter al Craiovei și al României din edițiile 1993/1994 și 1994/1995.

Jucătorii noi, optimiști

Cât priveşte noilor jucători ai Craiovei, aceștia și-au prezentat numerele cu care vor juca în noul sezon, la finele căruia toți speră într-o clasare pe podium și obținerea unui trofeu.

received_1326112397444437
„Sunt fericit că am ales CS Universitatea Craiova. Au fost mulți factori care m-au determinat să aleg această echipă, precum proiectul clubului, valoarea jucătorilor și a staff-ului tehnic“, a declarat portarul bosniaco-elvețian Miodrag Mitrovic.
„Mi-a plăcut proiectul și îmi doresc să facem un campionat bun, să ne luptăm pentru primele trei locuri“, a spus fundașul croat Hrvoje Spahija.
„Am revenit cu gânduri mari acasă, cu speranță, vreau să câștig primul meu trofeu din carieră. Îmi doresc să mai ajung la echipa națională, dar îmi doresc în primul rând să devin aici un jucător de bază, iar prin evoluțiile mele să atrag atenția celor de la prima reprezentativă“, a afirmat atacantul Mihai Roman.
„Am venit să fac performanță și sper să ajut echipa cât mai mult la îndeplinirea obiectivelor“, a subliniat mijlocașul Cristi Bărbuț.
„Sunt mulțumit că am făcut alegerea de a veni la Craiova și restul voi demonstra pe teren. Am folosit numărul 21 la naționala de tineret a Italiei și cred că mi-a adus noroc, de aceea îl voi purta și la CS Universitatea“, a menționat mijlocașul Fausto Rossi, care a semnat marți seară contractul cu CS Universitatea.

Mangia, mulțumit de achiziții

La rândul său, antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Devis Mangia, a afirmat că este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție și le-a transmis suporterilor îngrijorați de jocul prestat în amicalele din Austria că elevii săi vor arăta o altă față în meciurile oficiale.

received_1326111944111149
„Prima partidă va fi dificilă, pentru că așa sunt toate începuturile. Vom intra în teren cu ideea de a învinge. Știu că fanii s-au alarmat după cele patru înfrângeri din amicale, dar dacă doream victorii în cantonamentul din Austria ne stabileam adversari din categoria doi și trei. Am vrut să lucrăm bine, astfel ca în prima etapă să intrăm pregătiți în teren și să învingem. Sunt foarte mulțumit de modul cum s-au antrenat jucătorii. În privința achizițiilor, au fost făcute de comun acord cu clubul, deci sunt mulțumit. Sunt foarte mulțumit și de cei care au rămas, pentru că sunt jucători evaluați și îi doresc la echipă. Vineri veți vedea cine va fi căpitanul echipei. Va fi o surpriză“, a declarat Devis Mangia, punctând că echipa va arăta un joc consistent și ofensiv în jocul de mâine, de la ora 21.00. de la Severin, contra grupării CSM Poli Iași, din prima etapă a noului sezon de Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS