17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Burcea: Vrem să devenim un brand în handbalul românesc

Bogdan Burcea: Vrem să devenim un brand în handbalul românesc

Antrenorul Bogdan Burcea a vorbit despre planurile pentru noul sezon (foto: Bogdan Grosu)
Antrenorul Bogdan Burcea a vorbit despre planurile pentru noul sezon (foto: Bogdan Grosu)

Handbalistele de la SCM Craiova s-au reunit ieri. Noutăți sunt Bobana Klikovac, Nicoleta Tudor, Patricia Vizitiu și câteva jucătoare de perspectivă.
Echipa feminină de handbal SCM Craiova s-a reunit ieri sub comanda antrenorilor Bogdan Burcea și Grigore Albici. Înainte de primul antrenament, staff-ul și jucătoarele au avut o mică ședință cu reprezentanții clubului, la Sala Polivalentă. La final, antrenorul principal a vorbit despre transferurile din această vară, programul competițional și planurile pentru noul sezon.
La capitolul achiziții au venit muntenegreanca Bobana Klikovac, pe postul de pivot, Nicoleta Tudor, Patricia Vizitiu și câteva jucătoare de perspectivă. Antrenorul principal Bogdan Burcea a vorbit despre nou-venite și a punctat ca o mare realizare faptul că la echipă au rămas jucătoare importante precum Elisei, Zamfir, Dumanska și Nikolic. „A venit muntenegreanca Bobana Kli­kovac, care are veleități tehnice și fizice. Alte două jucătoare care au venit la noi sunt Nicoleta Tudor și Patricia Vizitiu. Cu ambele am lucrat la națională, cu Tudor și la echipă de club. Am ales să recrutăm și sportive cu vârste sub 21 de ani. Teodora Popescu și Lorena Stoican sunt în pregătire cu naționala de tineret pentru Campionatul European. Formalitățile cu ele nu sunt gata. Se negociază cuantumul total al grilei de formare cerut de fosta lor echipă, CSM București. Alexandra Colac și Cristina Lung sunt de la HCM Craiova. După ce anul trecut s-au pregătit cu noi ne-au convins că sunt două fete care merită o șansă. Sunt craiovence. Trebuie să ne creștem copiii, să avem identitate regională, este un lucru la care eu am ținut mereu. Mulți râd când mă aud, dar chiar vreau să las ceva în urmă. Așa cum în urmă cu șapte sezoane aduceam pe Apipie și încă e la noi, asta vreau să las și pentru următoarea perioadă. Le mulțumesc și jucătoarelor care au avut încredere în noi și au continuat aici, deși au fost dorite de cluburi de top“, a explicat antrenorul. Până ieri, la închiderea ediției, semnaseră contacte doar Trifunovic, Nikolic și Klikovac. Pe lângă acestea, din lotul din sezonul trecut au mai rămas Yulia Dumanska, Flori Stanciu, Ana Maria Apipie Țicu, Andreea Ianași Rădoi, Carmen Șelaru, Cristina Zamfir, Valentina Ardean Elisei.

Cantonament în Grecia

Handbalistele de la SCM Craiova au început ieri pregătirile pentru sezonul următor
Handbalistele de la SCM Craiova au început ieri pregătirile pentru sezonul următor

În ceea ce privește programul competițional, până în septembrie, când va debuta campionatul, echipa va participa la mai multe turnee amicale, nu înainte de a merge într-un cantonament în Grecia, în orașul Drama, acolo unde Burcea a antrenat în urmă cu câțiva ani. „Azi am reunit lotul, zilele următoare vom face evaluarea fizică a sportivelor, iar între 19 și 29 iulie vom merge în Grecia, în cantonament, în localitatea Drama. Acolo am găsit mai ieftin, la preț de tabără de copii. În 3-4 august vom participa la un turneu de pregătire la Vâlcea, în perioada 11-13 august la alt turneu la Sânnicolau Mare, unde vom evolua cu două echipe puternice din prima ligă ungară, Siofok și Békéscsaba. Poate apare și o echipă din Serbia sau mergem în Ungaria pentru alt amical cu o echipă din țara vecină. Între 18-20 august va fi Cupa Craiovei, cu Brăila, Slatina și căutăm a patra participantă“, a adăugat Burcea.

Burcea: Sunt niște bugete fabuloase în Liga Națională

Obiectivul echipei nu a fost anunțat încă, dar oltenii vor să repete măcar performanța de anul trecut, când echipa a ratat la mustață locul trei, terminând pe locul patru în Liga Națională, iar în Cupă au jucat finala cu CSM București, calificându-se astfel în Cupa EHF. Totuși, antrenorul își dorește ca echipa de handbal SCM Craiova să devină un brand în țară pentru că există toate premisele.
„A fost o vară foarte grea. Cu excepția unei săptămâni am muncit zi de zi pentru organizarea acestei echipe. Sunt niște bugete fabuloase în Liga Națională feminină. Ne ia amețeala când citim acele sume. Bugetele joacă un rol extrem de important la nivel de performanță, dar dacă vom reuși să avem o identitate regională, va fi bine. Eu nu sunt dintre cei care au venit fluierând și au plecat cu sacii în căruță. Sunt craiovean, dispunerea mea la voluntariat e foarte mare și gratuit fac foarte multe lucruri. Vreau ca această echipă să crească, se devină un brand, în Craiova, în regiune și în țară. Eu zic că sezonul trecut, spre nefericirea unora, am reușit să facem această echipă respectată“, a încheiat antrenorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS