14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSe vrea mai mult de la echipă

Se vrea mai mult de la echipă

Mateiu (la minge) a marcat cu FC Ufa, dar victoria a fost a rușilor
Mateiu (la minge) a marcat cu FC Ufa, dar victoria a fost a rușilor

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Devis Mangia, pare să se fi hotărât asupra formulei de început, cel puțin pentru momentul de față, pentru că sunt așteptați la echipă și alți fotbaliști în afară de Cristi Bărbuț și Mihai Roman. Cel puțin asta e reieșit sâmbătă, când tehnicianul italian a împărțit lotul în două, rezerve și titulari, și a „acoperit“ astfel două partide amicale. Rezervele au jucat de dimineață în compania unei formații de liga a treia din Austria, SC Schwarz, pe care au învins-o cu 5-0, golurile fiind marcate de Jurj, Popov, Hreniuc, Burlacu și Alex Popescu. Seara au intrat în iarbă titularii din acest moment, însă aici lucrurile nu au stat prea bine din punct de vedere al rezultatului. A fost 2-1 pentru rușii de la FC Ufa, care au punctat prin Safronidi (43) și Sukhov (58), replica alb-albaștrilor venind prin Alex Mateiu, după o acțiune creată de Alex Băluță, noul decar al formației din Bănie.
Antrenorul Devis Mangia a început meciul cu următorul unsprezece: Mitrovic – Dimitrov, Barthe, Kelic, Briceag – Mateiu, Screciu – Băluță, Gustavo, Bancu – Ivan. Pe parcurs au mai intrat: Enache, Mateiu, Bîrzan și Alessandro Scialpi, un jucător italian venit în probe.

Mangia: Știm că nu suntem la potențialul maxim

Tehnicianul italian știe că elevii săi mai au mult de lucru până să joace la nivelul cerut de el, dar s-a arătat optimist.
„Echipa a încercat să pună în practică ceea ce am lucrat la antrenamente. Încă lucrăm mult, iar jucătorii sunt puțin obosiți. Concluzia este că trebuie să muncim în continuare. Știm ce ne lipsește și trebuie să remediem aceste lipsuri. Știm că nu suntem la potențialul maxim și tocmai din această cauză trebuie să muncim în continuare, iar în acest moment asta e tot ce contează. Un aspect pozitiv este acela că jucătorii încearcă foarte mult, însă este clar că trebuie să devenim mai buni și să jucăm mai mult ca o echipă“, a declarat Mangia.
Luând în calcule și amicalul rezervelor, bilanțul jocurilor de verificare susținute de CS Universitatea în cadrul stagiului din Austria este de trei înfrângeri, 2-4 cu ȚSKA Sofia, 0-1 cu Ludogorets Razgrad și 1-2 cu FC Ufa, și o victorie, 5-0 cu SC Schwarz.

Iencsi a dat Craiova pe Călărași

Numit secund în această vară pentru faptul că știa limba italiană și era și antrenor cu licență pro, Adrian Iencsi a decis să plece de la CS Universitatea și să dea curs ofertei venite de la Dunărea Călărași, preferând să devină antrenor principal în Liga a II-a.
„Cred că s-au supărat pe mine cei de la Craiova și e normal până la urmă, dar mai cred şi că m-au înţeles. Am decis să urmez drumul de antrenor principal, este singurul motiv care m-a împins să plec de la Craiova. Am avut parte de o experienţă scurtă, dar foarte intensă. Nu spun acum acest lucru ca să-i îmbunez pe cei de la Craiova, chiar cred că această echipă se va bate la campionat datorită jucătorilor valoroşi, a antrenorului extrem de pregătit şi a condiţiilor realmente extraordinare puse la dispoziţie de conducere. Am plecat doar pentru că prefer să fiu antrenor principal, nu secund. Şi a venit această ofertă insistentă a celor de la Dunărea Călărași. A fost o hotărâre extrem de delicată să renunţ la condiţiile oferite, plus că oamenii de la Craiova s-au purtat corect cu mine. Dar, aşa cum am mai spus, sper că m-au înţeles“, a explicat Adrian Iencsi, al cărui lot ar putea fi luat de Adrian Popescu, fostul căpitan al Craiovei din anii 1990 fiind vorbitor de limbă italiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS