16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / CS Universitatea Craiova a pierdut și amicalul cu FC Ufa. „Rezervele“ au câștigat cu Schwarz

Fotbal / CS Universitatea Craiova a pierdut și amicalul cu FC Ufa. „Rezervele“ au câștigat cu Schwarz

CS Universitatea Craiova a pierdut și cel de-al treilea joc amical important disputat în cadrul cantonamentului din Austria. După 2-4 cu ȚSKA Sofia și 0-1 cu Ludogorets Razgrad, trupa lui Devis Mangia s-a înclinat sâmbătă seară, cu 2-1 (1-1), în fața rușilor de la FC Ufa. Alb-albaștrii au marcat prin Alex Mateiu, care a pus latul la o pasă a lui Alex Băluță (41). Golurile rușilor au fost marcate în minutele 43, prin Safronidi, și 58, prin Sukhov.
Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a început meciul cu următorul unsprezece: Mitrovic – Dimitrov, Barthe, Kelic, Briceag – Mateiu, Screciu – Băluță, Gustavo, Bancu – Ivan. Pe parcurs au mai intrat: Enache, Mateiu, Bîrzan şi Alessandro Scialpi, un italian de 25 de ani, venit în probe.

De menționat faptul că în prima parte a zilei de sâmbătă, „rezervele“ au susținut un amical cu SC Schwarz, o echipă din liga a treia austriacă pe care oltenii au învins-o cu 5-0.  Golurile au fost înscrise de Jurj, Popov, Hreniuc, Burlacu și Alex Popescu.

 

Iencsi a plecat la Călărași

 

Numit secund în această vară pentru faptul că știa limba italiană și era și antrenor cu licență pro, Adrian Iencsi a decis să dea curs ofertei venite de la Dunărea Călărași și să devină principal în Liga a II-a.

„Cred că s-au supărat pe mine cei de la Craiova și e normal până la urmă, dar mai cred şi că m-au înţeles. Am decis să urmez drumul de antrenor principal, este singurul motiv care m-a împins să plec de la Craiova. Am avut parte de o experienţă scurtă, dar foarte intensă. Nu spun acum acest lucru ca să-i îmbunez pe cei de la Craiova, chiar cred că această echipă se va bate la campionat datorită jucătorilor valoroşi, a antrenorului extrem de pregătit şi a condiţiilor realmente extraordinare puse la dispoziţie de conducere. Am plecat doar pentru că prefer să fiu antrenor principal, nu secund. Şi a venit această ofertă insistentă a celor de la Dunărea Călărași. A fost o hotărâre extrem de delicată să renunţ la condiţiile oferite, plus că oamenii de la Craiova s-au purtat corect cu mine. Dar, aşa cum am mai spus, sper că m-au înţeles“, a declarat Iencsi, la Digi Sport.

În aceste condiții, oficialii craioveni trebuie să se reorienteze și să numească un alt secund, fiind posibilă o revenire a lui Adrian Popescu, fostul căpitan al Craiovei din anii 1990 fiind vorbitor de limbă italiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS