5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, pe podium la lupte și judo

Craiovenii, pe podium la lupte și judo

Alexandra Anghel şi antrenorul Aurel Cimpoeru prezintă un nou trofeu cucerit, Cupa României
Alexandra Anghel şi antrenorul Aurel Cimpoeru prezintă un nou trofeu cucerit, Cupa României

Luptătorii de la cluburile craiovene și-au arătat din nou valoarea, întorcându-se încărcați de medalii de la Cupa României la lupte greco-romane, lupte libere şi lupte feminine, competiție desfășurată recent la Constanța.
Sportivii de la CS Universitatea Craiova, pregătiți de frații Aurel și Marius Cimpoeru, au urcat de șase ori pe podium. Doi dintre ei și-au trecut în palmares noi trofee. Alexandra Anghel (69 kilograme) şi Ionuț Moise (70 kilograme) au cucerit medalii de aur, fără prea mari emoții. Alți patru colegi de-ai lor de la CS Universitatea au urcat pe a treia treaptă a podiumului. Este vorba despre Ştefan Coman, Ion Plop, Cristian Surugiu și Sergiu Constantin. Pe locul cinci s-au clasat Gheorghe Constantin (65 kg) și Denis Constantin (74 kg). În clasamentul pe echipe la lupte libere, CS Universitatea a ocupat locul trei, după Dinamo București – CSP Brașov și CSM Lugoj. De la CSM Craiova, două sportive s-au regăsit pe podium. Este vorba despre Mihaela Bărbulescu, care s-a clasat pe locul doi la categoria 55 de kilograme, iar Denisa Breazu a obținut medalie de bronz la categoria 48 de kilograme. Cele două fete sunt în dublă legitimare cu CSM Drobeta Turnu Severin. Tot din Oltenia, Ciprian Dumitru (CSM Slatina) a ocupat locul trei la lupte greco-romane, categoria 130 de kilograme.

Trei medalii pentru judoka la U13

Și practicanții de judo de la CSM Craiova și Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ au participat recent la o finală de Campionat Național, la U13, la Timișoara, și au reușit să urce pe podium de mai multe ori. Alexandra Dumitrașcu, de la LPS „Petrache Trișcu“, a obținut titlul de campioană la categoria 52 kilograme, iar Dorina Prejbeanu (32 kilograme), de la CSM, și Daria Gheorghe (44 kilograme), de la LPS „Petrache Trișcu“, s-au clasat pe locul al treilea. Alte sportive craiovene s-au clasat în vecinătatea podiumului, pe locul cinci. Acestea sunt Andra Troacă (44 kg, CSM), Raisa Dorobanțu (32 kg, CSM) și Daria Grama (32 kg, LPS). Sportivii sunt pregătiți de antrenorii Mihai Voinea și Adrian Nicola. La finalul acestei săptămâni vor intra în lupta pentru medalii sportivii sub 11 ani, finala Campionatului Național U11 urmând să se desfășoare în Baia Mare.
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS