16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă soluţii pentru continuarea activităţii la Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu

Două soluţii pentru continuarea activităţii la Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu

Reprezentanţii Clubului de fotbal Pandurii lignitul Târgu Jiu caută soluţii pentru continuarea activităţii la echipa retrogradată în liga secundă. Marin Condescu, creditor al Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a purtat ieri discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, unul din asociaţii echipei. Liderul de sindicat a precizat că i-a prezentat şefului CJ Gorj două soluţii pentru continuarea activităţii la echipă. Prima are în vedere un proces la TAS pentru recuperarea a 6 puncte luate echipei Pandurii, în urma unor penalizări. În aceaastă situaţie se va juca în continuare pe stadionul din Drobeta Turnu-Severin, iar dacă se va reveni în prima ligă jocurile vor fi disputate pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Conform lui Condescu a doua soluţie are în vedere rămânerea în liga secundă şi disputarea jocurilor la Motru şi se va încerca promovarea în următorul an.

Mai puţine cheltuieli în liga a doua

Marin Condescu a precizat că în liga a doua echipa va avea mai multe şanse de supravieţuire. De asemenea, cheltuielile vor fi reduse la jumătate. Creditorul Clubului de fotbal Pandurii vorbeşte şi despre varianta în care Clubul ar câştiga la TAS cele şase puncte şi ar beneficia de pe urma drepturilor de televizare din prima ligă. Cert este că în momentul de faţă Pandurii este retrogradată în Divizia B, indiferent de calculele pe care le fac reprezentanţii echipei sau creditorii.  „Am prezentat cele două soluţii pentru club. Am primit aprobrea să mergem la TAS pentru recuperarea celor şase puncte. Dacă rămânem în prima ligă jucăm la Severin şi apoi la Târgu Jiu. Varianta a doua înseamnă că vom juca la Motru, cheltuielile vor fi mai mici şi atacăm promovarea. Consiliul Judeţean Gorj îşi va menţine finanţarea. Cota a fost deja aprobată pe anul acesta. Divizia B este mai aproape de realitate. Cheltuielile se reduc la jumătate, inclusiv datoriile”, a declarat Marin Condescu.

Pierd Centrul de copii şi juniori?

În contextul în care Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu va intra în faliment, clădirea în care se află Centrul de copii şi juniori va fi pierdută. Clădirea va fi scoasă la vânzare de către lichidator. Marin Condescu, creditor al clubului, a declarat că nu este cazul ca echipa să intre în faliment, având în vedere situaţia prezentă şi retrogradarea în Liga secundă. Astfel, pentru perioada 2017 – 2018 suma pe care clubul trebuie să o achite pentru masa credală nu depăşeşte 210.000 de euro. „Intrarea în faliment ar însemna vânzarea centrului de copii şi jumiori. Toate obiectivele sunt trecute la masa credală. Nu se va ajunge la faliment. Avem angajamente financiare de plată pentru 2017-2018 de doar 210.000 de euro. Cu suma aceasta ne descurcăm”, a mai spus Marin Condescu. Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu a intrat în insolvenţă pentru că nu şi-a mai putut plăti datoriile. Este vorba de o sumă care depăşeşte 5 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS